Aliexpress стоки на ниски цени - пазаруване и доставка на продукти

Каталог със стоки в Aliexpress

Алиекспрес е онова място в интернет, за което са чували почти всички, а са пазарували…отново почти всички. Може би онези прословути в България магазинчета за едно левче са някакво подобие на този огромен китайски мол.

Алиекспрес каталог с продукти

В магазинът може да откриете хиляди предложения, а още по-интересното е, че един и същ продукт може да се предлага от стотици търговци и то на различни цени. По този начин всеки потребител може да направи информиран избор в зависимост от рейтинга на търговеца, мненията от поръчали хора, цената, времето за доставка и други елементи, които са важни за нас.

Ето и кои са едни от най-търсените продукти в Aliexpress от българи:

Гоблени

Диамантените гоблени са едни от най-търсените продукти от българи. Гоблените за шиене или директно да покупка са много красиви и не случайно много хора се насочват към пазаруването им.

Гоблени

Картини

Картините по номера и размер са сред търсените продукти в магазина. Едни от най-пазаруваните модели са тези картини, които са нарисувани или предлагат възможност за рисуване от самия купувач.

Картини

Дрехи

Дрехите са сред предпочитаните от българите категории, като единствено трябва хубаво да се ориентираме и да поръчаме точния размер. Имайте предвид, че китайците носят малко по-малки номера дрехи.

Дрехи

Друг тип продукти, които се пазаруват, са дрехите за кучета, които са наистина страхотни.

Дрехи за кучета

Калъфи за телефони

Калъфите за телефони в Алиекспрес са много търсени, главно, заради по-ниската стойност, на която могат да бъдат закупени. Разнообразието е изключително голямо, а цените – много изгодни.

Калъфи за телефони

Телефони

Телефоните в китайския мол са търсени и поръчвани, но имайте предвид, че с оглед наличието на батерия, може да имате проблеми при вноса и преминаването през митницата.

Телефони

Електроника

Всяка електроника от Алиекспрес е много търсена от българи, тъй като имат добри оферти и ниски цени на всякакви джаджи. Най-хубавите оферти обикновено са налични в тази категория:

Електроника

Бижута

Бижутата в Aliexpress са най-често купувани от момичета и жени, тъй като цените са ниски, а разнообразието е много голямо. Други интересни предложения включват заготовките за бижута, които са все по-търсени.

Бижута

Часовници

Часовниците в магазина са често поръчвани и сред тях има редица добри попадения. Предложенията включват както модели за жени и мъже, така и за деца.

Часовници

Риболов

Риболовните принадлежности са логично търсени и закупувани от много мъже, най-вече. Това хоби е силно развито, а предложенията са на много ниски цени, особено за сигнализаторите за риболов.

Риболов

 

Рокли

Дамските и детски рокли са една от най-големите категории дрехи в китайския магазин. Причината е, че размерите, моделите, цветовете са буквално хиляди, като разновидност.

Рокли

Фиджет

Фиджет джаджата е известна от няколко години, а различните модели покриват всякакви изисквания и предпочитания. Сред моделите се срещат дори много малки варианти, подходящи и за съвсем малки деца.

Фиджет

Лакове

Гел лаковете са предпочитани от момичета и жени, поради което доста често са точно такива пратките, които пристигат в България. Цените са по-ниски от тези в нашите магазини, а срокът за доставка е достатъчен за всеки тийнейджър.

Лакове

Бански

Откриването на бански за лятната почивка понякога е трудно, поради което все повече хора предпочитат да си поръчат от Алиекспрес този тип дреха. Както сами може да се досетите, разполагате с предложения за жени, мъже и деца.

Бански

Инструменти

Инструментите в магазина са толкова разнообразни, че понякога се чудим как не притежаваме онази малка джаджа, която ще ни улесни в пъти живота. Ето и най-интересните сред тях:

Инструменти

Пердета

Пердетата в мола са в такова разнообразие, че едва дали има жена, която може да е очаквала такъв избор. Макар и огромни като размер, тези продукти не тежат толкова много, поради което са и често поръчвани.

Пердета

Попит

Попит продуктите станаха известни през последните няколко години, но изборът им е толкова голям в сайта, че наистина няма как да не харесате някой модел.

Попит

 

Как се търси в Aliexpress

Търсенето в китайския онлайн мол Алиекспрес се извършва по два основни метода.

Използване на търсачка

При този метод трябва да сте наясно по какъв начин се изписва продукта, който търсите да закупите. Въвеждате в търсачката ключови думи, които описват продукта и ще получите резултати с предложения.

Препоръчително е да въведете няколко думи между 2 и 4 най-често, за да получите възможно най-точни резултати и бързо да откриете това, което търсите.

В случай че търсите само по една дума, ще получите хиляди резултати, вероятно които до голяма степен не покриват търсенето на онова, което желаете. Ако използвате над 5-6 думи, вероятно или нищо няма да откриете, или отново ще са твърде разнообразни резултатите.

Използване на категории

В магазинът има огромна структура с категории и подкатегории, в които са организирани всички продукти. Понякога, когато не знаем как точно да намерим с търсачката това, което търсим, ние се опитваме да се ориентираме в категориите и да намерим това, което желаем да закупим.

Например, ако търсим определен вид дреха, но не знаем как е нейното наименование, най-логичното е да започнем търсенето си от основната категория Дрехи. Съответно след това се ориентираме дали е мъжка, дамска или детска дрехата, дали е връхна, долнище или горнище и т.н.

По този начин достигаме до максимално възможна дълбочина в категориите и остава да разгледаме продуктите, както и да открием този, който търсим.

Пазарувай изгодно в Aliexpress

Доставка на стоки

Доставката на поръчани стоки от Алиекспрес се осъществява по няколко начина, като в повечето случаи всеки купувач избира по какъв начин желае да получи заплатените артикули.

Една от опциите е да бъде изпратен с безплатна доставка или с минимална стойност, но с дълъг срок на чакане – до 50-60 календарни дни.

Друга опция е да бъде изпратен срещу 1-2 долара с китайски пощи или техни еквиваленти на сходна парична стойност. В този случай доставката е по-бързо, но обикновено отново е за около 20-30 дни.

Третата опция е чрез куриерска фирма, като по този начин доставката пристига за няколко дни, максимум до седмица, но и стойността е значително по-висока. Тя зависи от обема и теглото на пратката, а понякога може да бъде и в зависимост от закупения брой продукти и тяхната сумарна стойност.

Вижте тук по какъв начин може да проследите своята пратка чрез онлайн за тракинг на пратки от Алиекспрес.

Склад в България и Европа

За огромно съжаление на всички българи, Алиекспрес нямат склад в България на този етап. До голяма степен самите търговци в платформата изпращат продуктите си, а те са позиционирани в най-голям процент в Китай, но и в други страни

Точно заради това, ако обърнете внимание, някои от продуктите се изпращат от Русия, Малайзия или други европейски държави. Дори понякога имате опцията да избирате от къде точно да бъде изпратен закупения продукт, като това понякога влияе и върху цената на доставката.

Често задавани въпроси

Как се търси в Алиекспрес?

Търсенето в Aliexpress става по няколко начина:

1. Търсене чрез категориите в сайта.

При този метод се ориентирате от стотиците категории в сайта къде ще откриете продукта, който желаете да поръчате. След това го избирате и завършвате поръчката си.

2. Търсене чрез използване на търсачката.

При този метод директно изписвате ключови думи, с които е свързан продукта, който желаете да закупите. Ако търсите само по една дума, ще получите хиляди резултати. Ако прекалите и въведете повече от 5-6 думи, може да не получите никакъв резултат или нерелевантни продукти. Най-добрата опция е да търсите чрез използване на 2-4 думи.

Какви стоки от Aliexpress мога да купя?

Буквално почти всички легални, които е възможно да се продават онлайн. Можете да откриете дрехи, обувки, бижута, аксесоари, продукти за дома и градината, инструменти и машини, части за автомобили и мотори и какво ли още не.

Отворете Алиекспрес и сами се убедете в огромното разнообразие от продукти, от които може да избирате.

5/5 - 6 гласа