Гаранция на мобилни телефони при продажба

Български онлайн магазин за телефони с гаранция

Важна ли е гаранцията при технологичните продукти, продавани от местата в мрежата? Естествено е, че тя е от особено значение за всеки купувач. Така той знае, че при случайна повреда или някакви проблеми с мобилния си апарат, ще има гаранция за него, с която е сигурен, че той ще се поправи или ще му се върнат вложените средства, примерно.

Защо да поръчаме телефон от български магазин

Всеки онлайн магазин за мобилни телефони си има своя политика за гаранционните услуги, които предлага, и те са свързани с определени условия, на които трябва да отговаря повреденият апарат и неговият собственик с действията си или бездействията, които е възможно да са породили повредите в него.

Ако, например, собственикът умишлено го е повредил (счупил), в повечето случаи няма как да се търсят някакви обезщетения, защото той пряко и с умисъл е увредил апарата. Когато, обаче, повредата е станала без никаква видима причина и устройството даде някакъв дефект, в повечето случаи този апарат подлежи на безплатен сервиз, който се осигурява от продавача.

Гаранционните условия на всеки онлайн магазин за телефони са различни, затова е добре да прочетете техните условия в детайли, за да сте запознати при евентуални проблеми, които могат да възникнат с купения от вас продукт.

От български или чужди магазини да пазаруваме?

Може би сте попадали на различни китайски сайтове, в които се продават всевъзможни продукти. Между тях често има и мобилни апарати, но изгодна ли ще ви е тяхната гаранция при евентуален проблем? В повечето случаи не.

Вярно е, че някои от тях предлагат гаранция на продуктите си, но вие трябва да изпратите продукта, закупен от тях, до страната, в която се намира самият сайт. Ако сте закупили GSM от подобно място и той се повреди, ниската му цена със сигурност ще се покачи в пъти, ако трябва да го изпращате обратно до търговеца в чужбина.

За да се избегнат тези неволи, е добър вариант да изберете български онлайн магазин за телефони. Така няма да имате космически разходи по „гаранцията“ му и ще сте сигурни, че може да разчитате на продавача по всяко време.

5/5 - 3 гласа