KoKiTa.eu - да поговорим по женски!"Дизайнерски" бебета

*

revolution

  • ****
  • Публикации: 879
  • Рейтинг: +16/-4
"Дизайнерски" бебета
« -: Февруари 14, 2015, 22:05:00 »
Определено игрите, в които избирахме цвят на косите, очите и тена на бебето остават на заден план и не е нещо недостижимо във всят пълен с напреднали технологии.  Доста е нашумяла в момента темата относно ‘’дизайнерските’’ бебета и как след време вече хората ще имат такава възможност. Британският парламент през следващата година може да даде зелена светлина на генна технология, която позволява на детето да има  … трима родители. Критиците на този метод говорят за покушение срещу принципа за светостта на човешкия живот и несигурните последици за цели поколения такива деца.

Великобритания се готви да узакони  механизъм за създаване на генетично модифицирани деца, информира MedikForum. Промени в закона ще позволяват да се родят „дизайнерски“ бебета , които ще бъдат  защитени от много ужасни генетични заболявания. Някои от тях може да убият детето в продължение на няколко часа, а други за цял живот  да го направят инвалид. В резултат на  новата технология бебето ще има две биологични майки и един биологичен баща.
Целта на цялото това изследване не е просто генетично да се променят някои белези на детето, ами и с цел да бъдат предотвратени много болести. Какво мислите вие по този въпрос? Бихте ли се подложили на такъв експеримент? Не е това игра с живота на един все още не родил се живот?"Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."

*

an4eloti

  • *
  • Публикации: 4
  • Рейтинг: +0/-0
Re: "Дизайнерски" бебета
« Отговор #1 -: Март 11, 2015, 12:27:38 »
Това е страшно, не мисля че е  добре да моделираме децата още от една точица ... Аз не бих рискувала с такава игра...