Рейтинг на букмейкърите за избор на залагания

Букмейкър – топ 10 фактора при избор на сайт за залагания

Вече сте решили, че ще се включите в авантюрата „онлайн залoзи” и сега се чудите кой е най-добрия букмейкър в света? Безспорно, изборът не е толкова лесен, защото тук става въпрос за Вашите пари, които естествено искате не да загубите, а да именно обратното. Съществуват стотици букмейкъри от целият свят, но голяма част от тях не заслужават вашето внимание. Все пак има и доста добри компаниии с почти изравнени възможности, които могат да са Вашият избор.

Точно затова изборът не е лесен, но естествено, не и невъзможен, а и винаги можем да сменим букмейкъра, който сме избрали. За да можем да направим избор между различните букмейкъри, трябва да имаме критерии, по които да ги оценяваме.

Фактори за избор на топ букмейкърски сайт за залози

Тук ще Ви споделим 10-те най-важните фактори при избора на букмейкър както следва:

1. Български език

Един от най-важните критерии е има ли букмейкъра сайт на български език. Естествено, за тези от Вас , за които английският език е като втори роден този критерий ще е маловажен, но на всички останали бих препоръчал горещо да изберат букмейкър със сайт и поддръжка на Български език, като ползите от това мисля, че няма нужда да изброявам.

В наши дни повечето компании, особено лицензираните в България, задължително имат версия на български език, заедно с поддръжка, последното от което е от особено значение. Ефбет е топ букмейкър в България и това е ясно на всички, но не е единствената.

2. Сигурност

Под „сигурност“ имаме впредвид съществуват ли проблеми когато букмейкъра трябва да изплаща печалби. Тук трябва да обърнем внимание на следните неща: има ли откази за изплащане на печалби по някаква причина, изплаща ли букмейкъра печалбите според обявените коефициенти, има ли забавяния в плащанията и всякакви подобни случаи на проблеми при изплащане на печалби.

Налице ли е забавяне на изплащането на печалби съгласно сроковете обявени в официалният сайт. Най-добрият начин за получаване на информация за надежността на даден букмейкър е да се поровите в интернет-форуми или сайтове(не само български) за информация от други играчи, които имат опит с този букмейкър.

Всички знаем, че интернет е един необятен океан от информация и тя не винаги е вярна, така, че бъдете внимателни и не се доверявайте на всичко прочетено. По-скоро търсете негативни повтарящи се отзиви и то описани за конкретни случаи. Към фактора сигурност ще отнесем и депозирането и тегленето на пари: начини на депозиране и теглене, забавяния и откази, сигурност на информацията и други.

Внимателно прочетете условията за депозиране и теглене на пари, защото някои букмейкъри удържат такси при някои методи за депозиране и теглене, вижте и сроковете!

3. Обслужване

Обслужването е изключително важен фактор. Доброто и най-вече навременно обслужване е важен показател за надежността на букмейкъра и гаранция, че няма да имате проблем при работата с него. Повечето големи букмейкъри предлагат много добро обслужване и поддържат връзка с клиентите си чрез телефон, e-mail, чат на живо, факс.

Лично за мен най-важни са чата и телефона, защото чрез тях ще получите веднага информация за това, което Ви интересува. Много важно е обслужването да бъде на български език, за да сте сигурни, че ще се разберете и решите даден проблем.

4. Стабилност

Под стабилност имаме предвид финансова стабилност. От значение е дали букмейкъра е „голям” или не чак толкова. Тук трябва да се анализират сбор от показатели като брой на клиенти, годишен оборот, брой служители, изплатени печалби, брой залози и други. Големият букмейкър е много по-стабилен и сигурен, пред някоя нова компания.

5. Репутация

Много важен фактор – показва какъв имидж има букмейкъра. Тук се взема в предвид най-вече оценките от клиентите, какви са рейтингите му в различни класации, как се оценява от институциите, какви награди за дейността си е получил, какви са отзивите като цяло от независими сайтове.

6. Лиценз

Тази информация е от голямо значение, тъй като различните държави имат различни критерии при издаването на букмейкърски лицензи. Най-стриктни критерии към букмейкърите имат Великобритания, Ирландия и Австралия.

Букмейкърите от Острова обикновено са членове на IBAS (Indipendent Betting Arbitration Service) – независима организация, занимаваща се с разрешаването на спорове между букмейкърите и техните клиенти. Австралийските букмейкъри се подчиняват на изключително строги критерии за лицензиране наложени от австралийското правителство, които гарантират сигурността на Вашите пари.

Други територии със строги правила при издаването на букмейкърски лицензи са Гибралтар и Холандските Антили (Кюрасао). С повишено внимание трябва да се работи с букмейкъри лицензирани в Централна Америка и Карибския басейн, макар че и в този регион са регистрирани немалко заслужаващи доверие компании. Съветваме Ви да играете само в лицензираните в България букмейкъри, които са достатъчно на брой и за тях можете да прочетете в съответния раздел.

7. Залози

Този чисто „игрален” фактор идва на седма позиция, тъй като изпълнени ли са предходните критерии, не се съмнявайте, че ще имате на разположение най-добрите опции за залози. Възможностите за залагане, т.е. различните спортове, на които можете да залагате: колкото повече толкова по-добре, но според мен по важният аспект тук е разнообразието от видове залози, които се предлагат за даден спорт, защото лично аз предпочитам по нестандартни форми на залагане, а не само 1Х2.

Винаги може да намерите по-добрият за Вас коефициент, ако имате по-голям избор при видовете залози. Нещо много важно, което бих отнесъл към възможностите за залагане са залозите на живо – повечето големи букмейкъри ги предлагат, а някои ги предлагат и в комбинация с излъчване на събитието на живо в сайта. Типичен пример за това е услугата Пряко Предаване в Bet365, за която можете да прочетете от тук.

8. Коефициенти

Много важен фактор при избора на букмейкър, но бъдете сигурни, че няма букмейкър, който винаги да предлага най-добрите коефициенти за всички спортни събития. Ето защо, ако сте решили да залагате сериозно, независимо от сумите, задължително трябва да си откриете сметка при повече от един букмейкър. Не мислете, че по този начин ще залагате повече пари или ще губите повече, просто това е начинът винаги да имате най-добрите коефициенти, които се предлагат на пазара.

9. Бонуси

Важен фактор, който може да наклони везните към една или друга компания са бонус офертите. Тук обаче можем да направим точно обратното, да си отворим сметка в букмейкърите предлагащи най-добри бонус оферти и да се възползваме от тях. С всички актуални бонус оферти предлагани от лицензираните букмейкъри в България можете да научите от тук.

10. Екстри

Важно е сайта на букмейкъра да е функционален и лесен за използване, освен това да е бърз и сигурен. Някои букмейкъри предлагат демо залагания под различна форма и това е един много добър начин да пробвате как работи сайта и дали Ви допада. Относно екстрите, това могат да бъдат видео на живо, залагания през мобилния телефон и разни други глезотийки с които букмейкърите се опитват да Ви примамят, макар, че някои от тях могат да са много полезни. Не пренебрегвайте този фактор, той ще допринесе най-вече за комфорта Ви при залагане, което не е маловажно.

5/5 - 2 гласа