KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Историята на дядо Владо

*

zuzu70

 • ***
 • Публикации: 160
 • Рейтинг: +2/-0
Историята на дядо Владо
« -: Февруари 08, 2015, 10:52:05 »
85-годишният Владимир Бошнаков побеждава 4 уж нелечими болести и създава собствена система, базирана на природата
Преди 15 години човекът, за когото ще ви разкажем, се изправя пред уж нелечими и смъртоносни болести. Е, явно не са се оказали такива, след като ви говорим за него в сегашно време. Той е жив и здрав. Можем да го сметнем за мъж „на преклонна възраст", но бихме били далеч от истината... Защото дядо Владо вярва, че в днешно време хората умират далеч преди срока, даден им свише. И е убеден, че с малко повече знания и разум всеки може да се доближи до оптималния брой години, заложен от природата.
В тази посока помага и на другите.


Точно в 8 сутринта Владимир Бошнаков ни посреща от стълбището на панелния блок, в който живее. По телефона съм чула гласа на 50-ина годишен мъж, а пред мен е побелял човек, на когото все пак никой не би дал истинските 85 години. Погледът му е остър, преценяващ, не бърза с усмивката. През следващите 2 часа ни повежда из перипетиите на своята съдба и тези на някои от стотиците хора, на които помага да победят здравните си проблеми.

„Да се занимавам с природна медицина, не е мое решение", започва дядо Владо. „Никога не съм избирал с какво да се занимавам, животът поставя пред мен задачи, пътят ми е чертан..."

Единственото сериозно решение, което взел сам, било за съпругата му. „На 15 години избрах Донка и тя ми остана единствената жена." Докато смъртта не ги разделя. Донка си отива от рак през вече далечната 1989 г., също както майка му по-рано. По това време Владимир е директор на Института за медицинска техника. Разбира се, прави всичко възможно, за да помогне на жена си. Търси съвет от приятеля си проф. Герасим Митров - зам.-министър на здравеопазването и директор на онкологичната болница. Лекарят е откровен: при диагнозата на съпругата няма доказан метод за лечение. Медицината не познава механизма на болестта, а също така защо и как 7 от всеки 100 болни се самоизлекуват.

За съжаление, в позитивните проценти не влизат двете най-близки жени на дядо Владо. А кошмарът от тяхната диагноза се повтаря и със самия него.*

zuzu70

 • ***
 • Публикации: 160
 • Рейтинг: +2/-0
Re: Историята на дядо Владо
« Отговор #1 -: Февруари 08, 2015, 10:52:37 »
Преди 15 години, както си върви по улицата, изведнъж пада. Случва се близо до Лъвов мост, преди това мъжът не бил страдал дори от главозамайване. „Отварям очи и не знам какво е станало. Над мен, виждам, преминават подметки, като в сън. Прескачат ме и никой не спира." Мъжът се надига и взема такси. Чуди се дали да потърси лекар, но се замисля, че не знае какво да му каже.
На следващата нощ припадъкът се повтаря с по-сериозни последствия – при падането си удря главата и се събужда в локва кръв. Вече е ясно: нужен е лекар.

Правят му серия от изследвания и му връщат серия от диагнози: 4 „неизлечими" болести, всяка сама по себе си достатъчно опасна, ако не се лекува:
- Недооросяване на мозъка с кръв (от което се е получил припадъкът);
- Абсолютна аритмия;
- Исхемична болест;
- 76-милиметров тумор на простатата.

Лекарите казват, че единственото решение са операция за тумора и 2 байпаса за сърцето. Дядо Владо обаче има горчивия опит от своите роднини, отказва операциите и избира да опита с лекарства. „Влачех се като недобито куче. Беше невъзможно да ходя навън. На 7-ия месец помолих тримата ми лекари да се съберат и да съгласуват терапията си, защото се чувствам зле. Те ми отговориха, че ако искам да ми удължат живота (удължат, а не спасят!), да следвам указанията, които са ми дали. При неизбежността да си отида от този свят преждевременно, се отказах от техните услуги, без да ги уведомя."

Владимир Бошнаков разбира, че толкова години след разговора му с проф. Митров медицината все още няма доказан метод за излекуване на рака. И решава да се опита сам. Започва да проучва въпроса, купува книга след книга, експериментира. Всеки месец си прави изследвания на туморните маркери и ехографски снимки на тумора и така разбира кой метод действа.
„Нямах какво да губя. Започнах с газ. Тя намира болното място и го лекува. Така бях чувал още от дете. Два месеца пих газ и туморните маркери намаляха значително", доволен е днес дядо Владо. След това продължава лечението си главно с билки.

До ден днешен той продължава да събира книги по темата. С голям респект говори за Джон Армстронг, Рудолф Бройс, Роял Райф, Хулда Кларк и Тай Болинджър. Благодарение на техните изследвания и на собствения си опит през последните 15 години той помага на стотици хора с най-различни здравословни проблеми.

Не взема пари. Желанието му е да се научим да бъдем здрави, така както любимият му учен Нилс Бор съветва „да се учим от природата и да следваме законите ѝ". Сам човек на науките, Владо милее за знанието и смята, че то не бива да се крие, а да се предава, така че всеки да може да реагира и да си помага.
„Първата книжка, в която прочетох, че ракът може да се лекува с билки, беше „Здраве от аптеката на Господ" на Мария Требен. Хванах се като удавник за нея. Днес знам над 35 метода", гордее се нашият герой.

16 месеца след началото на самостоятелните си упорити усилия той побеждава и четирите „неизлечими" болести, доказват го медицинските изследвания. Вестта бързо се разпростира сред многобройните му роднини и скоро той започва да лекува и тях. В момента подготвя книжка с някои от най-ефективните методи за борба с рака и стотици други заболявания. „Смятам, че всеки болен трябва да знае нещо за алтернативните начини за лечение и да има право на избор" – това е идеята, която го кара да продължава.

От самото начало дядо Владо включва в битката фитотерапия. Лечението с билки е бавно, но безотказно, затова и той го препоръчва на всички. „Ако тогава бях научил всичко, което знам днес, щях да се лекувам с най-бързите и сигурно действащи методи: лечение с глад, пиене на зеленчукови сокове и билкови чайове. И уринотерапия."

Уринотерапия?! Тоест да пием собствената си…? Дали познах реакцията ви? Ако да, значи можете да пропуснете следващите редове и да прочетете повече за соковете и чайовете. Все пак си струва да знаете, че уринотерапията е един от най-древните и ефикасни методи за лечение. В средата на миналия век английският лекар Джон Армстронг попаднал на индийския текст „Дамара тантра", написан преди хиляди години, и се запознал с лечебната сила на урината. Тя е сред най-силните антисептици и неправилно е смятана за вреден отпадък. Според опита на д-р Армстронг най-краткият срок за излекуване на болните е 4 денонощия, а най-дългият – 2 месеца. Но не е имал случаи на неуспешно лечение!

Нека обаче най-после преминем към божествените зеленчукови сокове и метода на Рудолф Бройс. Макар че по професия е електротехник, той е излекувал хиляди хора от рак и други болести само с природни средства. Най-голямата му заслуга е, че открива дозировката на зеленчуковите сокове. Методът му е изложен на скромните по обем, но не и по съдържание 40 страници „Съвети за профилактика и лечение с природни средства на различни заболявания – рак, левкемия и други, смятани за нелечими."
 
Ясно, в основата на метода са чайовете и зеленчукови сокове. Според него дори и най-тежките заболявания не изискват абсолютна диета. При рак е важно да се изключат всякакви твърди храни, дори и власинки от зеленчуците.

Пълният курс е 42 дни (6 седмици), но при по-леки случаи може да се съкрати наполовина. През това време обикновено се губи малко от теглото, но силите непрекъснато се увеличават. Гладът мобилизира всички вътрешни ресурси, а течностите прочистват организма.

За щастие, всички билки за чайовете се намират и у нас. Важно е постоянството и дисциплината да се приемат в точен час.
Според дядо Владо най-важното условие при всяка болест е пречистването на организма от отрови и микроби. „В чист организъм болест не вирее", отсича той. И добавя: „второто важно условие е болният да преосмисли начина си на живот и хранене." 

Поредното му оръжие са високочестотните апарати, за които ви разказахме в брой 4/2014 г. на Списание 8. Той използва вариант, купен от Германия. Основата е цифров генератор, традиционно прилаган за измерване в електрониката. Токът, който преминава през тялото, е безвреден, защото е много слаб.
Учител от Перник се свързва с дядо Владо, след като близо две години има оток около гърлото, който мисли за рак. Докторите казват, че не това е диагнозата, но и нямат други предложения за лечение освен антибиотици. На базата на опита си Бошнаков го съветва да си направи микробиологично изследване. Проблемът се оказват ешерихия коли, стрептококи и бактерия мораксела катаралис. За всеки от тях с високочестотния апарат пуска по 3 минути ток с определената резонансна честота. За 6 дни отокът спада, дишането се нормализира.

Повече от показателен е и друг пример на жена с много сериозни проблеми, намерила подобрение с помощта на дядо Владо. Даже не би било преувеличено да кажем, че за 24-годишната Б. Я. процедурите при дядо Владо се оказват животоспасяващи. Когато за първи път се срещнала с него, тя тежала 40 кг и едва ходела. Болестите й били ужасяващи: СПИН и още 17 различни опасни вируси и бактерии в тялото й.

Няколко години преди това Б. Я. живеела в Испания и Италия и макар че не се чувствала добре, отлагала и отлагала търсенето на помощ. Едва в тежко състояние попаднала при лекарите, които й предписали силни лекарства. Без тях я предупредили, че не би била жива по-дълго от месец. Б. решила да се върне в България за краткото време, което й остава... а тук благодарение на майка си стигнала до дома на дядо Владо. Започнали цялостно очистване на организма и процедури с честотен генератор. Оттогава са минали няколко месеца, Б. вече е възвърнала нормалното си тегло, а смъртоносните нашественици са почти победени – компютърната диагностика не открива и следа от тях. Голямото предизвикателство пред момичето сега е да съумее да опази новия си начин на живот.

„При мен с генератора се лекуват и лекари, някои от които хабилитирани", казва Владимир Бошнаков. Тогава защо честотният генератор не се използва в докторските кабинети? – учудвам се аз. Усещам в себе си познатата вълна от негодувание срещу закостенелите порядки в здравеопазването ни, но виждам, че дядо Владо се усмихва. Усмивката му е кротка и доволна. Какво ли ще каже? От известно време той с радост открива, че в София вече има няколко частни клиники, които използват честотни апаратури за диагностика и терапия. Свързал се е и с д-р Надежда Пенева, а тя притежава един от най-модерните диагностични апарати, с който за няколко часа се откриват всички патогенни организми, а това е половината от битката с тях.

От срещата с дядо Владо излизам обнадеждена. В крайна сметка се оказва, че бездната между официалната и народната медицина не е непреодолима, достатъчно е старание и отвореност, за да вървят ръка за ръка и да си помагат в общата кауза: здравето на пациента.

В момента дядо Владо редактира книга за опита си в народната медицина и още няколко месеца възможностите му да помага на хората ще са доста ограничени.

*

zuzu70

 • ***
 • Публикации: 160
 • Рейтинг: +2/-0
Re: Историята на дядо Владо
« Отговор #2 -: Февруари 08, 2015, 10:53:28 »
Спасеното дете

След 2 мозъчни операции малкият Д. Ж. получава пареза на цялата дясна половина от тялото си, ръката му атрофира, губи зрение с едното си око. Лекарите не дават надежда за живота му. След курс на лечение при дядо Владо парализата на практика е излекувана. Движи се самостоятелно, завършва пропуснатия 5-и клас, играе с приятели дори любимия футбол. Детето е здраво, останали са само леки проблеми с говора. Ето какво разказа майка му:
„Преди 3 години започна да се оплаква от главоболие, което стана постоянно. Заведохме го на лекар и се установи, че в главата му се задържа вода. Предложиха ни оперативно да се сложи клапа, която да изтласква течността. Операцията мина леко, но след нея ни очакваше тревожна новина – туморно петно в малкия мозък.
2 месеца по-късно само на 10 г. влезе за втора операция. Уви, голяма част от тумора – с размери 57 мм, се бе оказала невъзможна за отстраняване. Ръчичката му започна да слабее - можеше да я движи, но буквално се стопи и стана видимо по-малка от другата. Клепачът на едното му око не се отваряше докрай.
Много ни беше страх, но не се отчаяхме. Една позната ни даде адреса на чичо Владо. В началото ходехме по 5 пъти на месец. Правехме процедури с лампа и „Биоптрон" и компреси с хвощ и черен оман. Така повече от една година. Ръката на детето си възвърна силата, окото също се оправи. Периодично ходим на изследвания - на 27 юни т.г. ни очакваше радостна новина - туморът се бе стопил на 29 мм! Ще продължим с чичо Владо, докато не излекуваме детето напълно."

*

zuzu70

 • ***
 • Публикации: 160
 • Рейтинг: +2/-0
Re: Историята на дядо Владо
« Отговор #3 -: Февруари 08, 2015, 10:55:50 »Дядо Владо: Помогни си сам!
Съвети за лекуване на рак от самоукия билколечител, предизвикал фурор сред читателите на Списание 8
снимка: Добрин Кашавелов
снимка: Добрин Кашавелов

Вероятно помните историята на дядо Владо от брой 9/2014 г. на Списание 8. Владимир Бошнаков сам побеждава 4 уж неизлечими болести, в това число и рак (историята четете тук). След публикуването ѝ в редакцията заваля дъжд от обаждания. Хората със сериозни здравословни проблеми се оказаха толкова многобройни, а дядо Владо, за съжаление, е само един. Времето и силите му не са достатъчни за всички. С това не искаме да ви обезсърчим, напротив. По молба на природолечителя на тези страници ще ви представим подробно трите основни метода, които той препоръчва на хората с онкологични заболявания. Дядо Владо съветва болните да ги прилагат така, както преди години той е направил със самия себе си. Най-важни според него са не съветите, получавани от някой друг, а волята и постоянството на самия болен.

I. БИЛКОЛЕЧЕНИЕ СРЕЩУ РАК

В медицината най-често туморните образувания се отстраняват оперативно. Нерядко след това се появяват разсейки в други органи, следват химио- и/или  лъчетерапия. Тези процедури подлагат организма на тежка интоксикация, която понякога може да е фатална.
Природолечението, в това число лечението с билки, при правилно дозиране е безвредно и дава добри резултати. Нещо повече, понякога се оказва, че са отстранени и други съпътстващи заболявания заради възстановяването на защитните сили на организма.

основни методи:

Чайове от билки с противотуморно действие: аир, алое, листа от бреза, бял имел, бял равнец, глухарче, дебелец, детелина, див чесън, дребноцветна върбовка, еньовче, теснолист или широколист живовляк, ароматна кализия, киселица,  коприва, магданоз, мащерка, мента, невен,  пача трева, плавун (плаун), репей, риган,  сминдух,  троскот,  хвощ, хрян, шведска горчивка, змийско мляко, шипка и др., които се заменят една с друга. В чайовете могат да се добавят в малки дози спиртни извлеци от лечебните растения: алое, кализия, шведска горчивка, див чесън, змийско мляко.
Билките трябва да са нарязани ситно и добре разбъркани. Чаят се приготвя от 1 препълнена ч.л. билкова смес, която се залива с 250 мл вряща вода, кисне в затворен съд 3 мин и се прецежда. Може да се подслади с мед или стевия, но е най-добре да се пие чист. Една такава доза се пие 3 пъти дневно, 30 мин преди ядене. Може да я правите еднократно сутрин и да носите термос. Не е проблем да се пие и повече от този чай - до 2 л дневно (само при сърдечни и чернодробни проблеми максимумът е 1 л).
Компреси върху заболелите органи с пресни или запарени билки. Правят се 3 пъти: преди обяд в продължение на 2 часа, след обяд - също 2, и вечер - за цяла нощ.
Приготвя се плат (ленен или памучен), 2 пъти по-голям от нужното за покриване на мястото над болния орган. Необходимото количество билка се изсипва на половината от плата и се разнася равномерно с длан, за да покрие добре. След това билката се прехвърля в купичка, за да се измерва с нея количеството за следващи компреси. Изсипва се в метална решетка (за зеленчуци на пара), поставена в тенджера с вода до дъното на решетката. Затваря се с капак и ври на котлона. Запарва се 10-ина минути, след като водата заври - до омекване, разстила се равномерно на половината кърпа, тя се сгъва на две и се поставя над болния орган така, че при ставане да не се изсипва. Върху нея се слага найлон, топла кърпа и се закрепва  с ластичен колан, бинт или подходяща дреха. Билката може да се използва три пъти след ново загряване на пара. Важно е болният да не се простудява.
Ако билката е твърда, може да се намачка върху дъска с лъжица или с точилка и след това да се загрее, за да не се разранява кожата.

Билкови бани - ако имате вана, се препоръчват 1-2 бани седмично с топла вода (около 38° С) с добавяне на студен воден извлек от лечебна билка. Той се приготвя, като 50-200 г от нея вечерта се залива със студена вода. На следващия ден водата във ваната се затопля до 38°С и в нея се излива прецеденият извлек. Банята трае 20 минути. След това тялото не се изтрива, а се облича топъл халат или се увива в голяма хавлия и се лежи, докато се подсуши. Билковата вода може да се използва още 2 пъти след повторно загряване.

Пресни сокове от плодове и зеленчуци - по 100 мл три пъти дневно 1 час след ядене.

Спиртен извлек от кализия или шведска горчивка вечер преди лягане. Пие се по 1 ч.л. в кафена чашка вода за укрепване на нервната и имунната система.

През първия месец на лечението в чая може да се добавя по 1 ч.л. сок от алое (arborescens), червено вино и мед. Изцеждат се 120 мл сок от алое на възраст над 5 години, което не е поливано през последната седмица - отрязват се 200 г листа, измиват се и се мачкат на каша, след което се изстискват през марля или в сокоизстисквачка. Добавят се 300 г чист пчелен мед и 500 мл червено вино (по възможност домашно). Съхранява се в стъклено шише в хладилник. Преди употреба се разклаща добре.

През втория месец в трите чаши чай преди ядене може да се добавя по 1 ч.л. двойно дестилиран  керосин. Важно е посочените дози сок от алое и керосин да не се увеличават, защото иначе могат да предизвикат отравяне!
Ако някоя от препоръчаните билки предизвика болки или ви е неприятна, заменете я с друга от списъка.
Не е желателно една билка или комбинация да се използва повече от един месец без прекъсване. При необходимост да се продължи лечението може да се приложи отново същата схема, като билките се редуват през месец.*

zuzu70

 • ***
 • Публикации: 160
 • Рейтинг: +2/-0
Re: Историята на дядо Владо
« Отговор #4 -: Февруари 08, 2015, 10:56:26 »

Дядо Владо: Помогни си сам!
Съвети за лекуване на рак от самоукия билколечител, предизвикал фурор сред читателите на Списание 8
снимка: Добрин Кашавелов
снимка: Добрин Кашавелов

Вероятно помните историята на дядо Владо от брой 9/2014 г. на Списание 8. Владимир Бошнаков сам побеждава 4 уж неизлечими болести, в това число и рак (историята четете тук). След публикуването ѝ в редакцията заваля дъжд от обаждания. Хората със сериозни здравословни проблеми се оказаха толкова многобройни, а дядо Владо, за съжаление, е само един. Времето и силите му не са достатъчни за всички. С това не искаме да ви обезсърчим, напротив. По молба на природолечителя на тези страници ще ви представим подробно трите основни метода, които той препоръчва на хората с онкологични заболявания. Дядо Владо съветва болните да ги прилагат така, както преди години той е направил със самия себе си. Най-важни според него са не съветите, получавани от някой друг, а волята и постоянството на самия болен.

I. БИЛКОЛЕЧЕНИЕ СРЕЩУ РАК

В медицината най-често туморните образувания се отстраняват оперативно. Нерядко след това се появяват разсейки в други органи, следват химио- и/или  лъчетерапия. Тези процедури подлагат организма на тежка интоксикация, която понякога може да е фатална.
Природолечението, в това число лечението с билки, при правилно дозиране е безвредно и дава добри резултати. Нещо повече, понякога се оказва, че са отстранени и други съпътстващи заболявания заради възстановяването на защитните сили на организма.

основни методи:

Чайове от билки с противотуморно действие: аир, алое, листа от бреза, бял имел, бял равнец, глухарче, дебелец, детелина, див чесън, дребноцветна върбовка, еньовче, теснолист или широколист живовляк, ароматна кализия, киселица,  коприва, магданоз, мащерка, мента, невен,  пача трева, плавун (плаун), репей, риган,  сминдух,  троскот,  хвощ, хрян, шведска горчивка, змийско мляко, шипка и др., които се заменят една с друга. В чайовете могат да се добавят в малки дози спиртни извлеци от лечебните растения: алое, кализия, шведска горчивка, див чесън, змийско мляко.
Билките трябва да са нарязани ситно и добре разбъркани. Чаят се приготвя от 1 препълнена ч.л. билкова смес, която се залива с 250 мл вряща вода, кисне в затворен съд 3 мин и се прецежда. Може да се подслади с мед или стевия, но е най-добре да се пие чист. Една такава доза се пие 3 пъти дневно, 30 мин преди ядене. Може да я правите еднократно сутрин и да носите термос. Не е проблем да се пие и повече от този чай - до 2 л дневно (само при сърдечни и чернодробни проблеми максимумът е 1 л).

Разтривки със спиртни извлеци и мазане с билкови мехлеми. Използва се билка по избор от изброените горе. Правят се до три пъти дневно: сутрин, по обед и вечер с длан, без силно натискане, с поглаждане на болните места или кожата над тях отдолу нагоре.
Спиртният извлек се приготвя по следния начин: в стъклен буркан се  изсипва нарязаната ситно прясна билка до 2/3 от обема му. Догоре се налива 40-градусов спирт, ракия или водка. Затваря се добре, поставя се на тъмно и топло за 15 дни, като всяка вечер силно се разклаща. След това се прецежда през плат, налива се в стъклени шишенца и се държи на тъмно. Запазва лечебните си свойства до 5-6 години.

Жълт кантарион (Hypericum perforatum)

Компреси върху заболелите органи с пресни или запарени билки. Правят се 3 пъти: преди обяд в продължение на 2 часа, след обяд - също 2, и вечер - за цяла нощ.
Приготвя се плат (ленен или памучен), 2 пъти по-голям от нужното за покриване на мястото над болния орган. Необходимото количество билка се изсипва на половината от плата и се разнася равномерно с длан, за да покрие добре. След това билката се прехвърля в купичка, за да се измерва с нея количеството за следващи компреси. Изсипва се в метална решетка (за зеленчуци на пара), поставена в тенджера с вода до дъното на решетката. Затваря се с капак и ври на котлона. Запарва се 10-ина минути, след като водата заври - до омекване, разстила се равномерно на половината кърпа, тя се сгъва на две и се поставя над болния орган така, че при ставане да не се изсипва. Върху нея се слага найлон, топла кърпа и се закрепва  с ластичен колан, бинт или подходяща дреха. Билката може да се използва три пъти след ново загряване на пара. Важно е болният да не се простудява.
Ако билката е твърда, може да се намачка върху дъска с лъжица или с точилка и след това да се загрее, за да не се разранява кожата.

Билкови бани - ако имате вана, се препоръчват 1-2 бани седмично с топла вода (около 38° С) с добавяне на студен воден извлек от лечебна билка. Той се приготвя, като 50-200 г от нея вечерта се залива със студена вода. На следващия ден водата във ваната се затопля до 38°С и в нея се излива прецеденият извлек. Банята трае 20 минути. След това тялото не се изтрива, а се облича топъл халат или се увива в голяма хавлия и се лежи, докато се подсуши. Билковата вода може да се използва още 2 пъти след повторно загряване.

Пресни сокове от плодове и зеленчуци - по 100 мл три пъти дневно 1 час след ядене.

Спиртен извлек от кализия или шведска горчивка вечер преди лягане. Пие се по 1 ч.л. в кафена чашка вода за укрепване на нервната и имунната система.

През първия месец на лечението в чая може да се добавя по 1 ч.л. сок от алое (arborescens), червено вино и мед. Изцеждат се 120 мл сок от алое на възраст над 5 години, което не е поливано през последната седмица - отрязват се 200 г листа, измиват се и се мачкат на каша, след което се изстискват през марля или в сокоизстисквачка. Добавят се 300 г чист пчелен мед и 500 мл червено вино (по възможност домашно). Съхранява се в стъклено шише в хладилник. Преди употреба се разклаща добре.

През втория месец в трите чаши чай преди ядене може да се добавя по 1 ч.л. двойно дестилиран  керосин. Важно е посочените дози сок от алое и керосин да не се увеличават, защото иначе могат да предизвикат отравяне!
Ако някоя от препоръчаните билки предизвика болки или ви е неприятна, заменете я с друга от списъка.
Не е желателно една билка или комбинация да се използва повече от един месец без прекъсване. При необходимост да се продължи лечението може да се приложи отново същата схема, като билките се редуват през месец.

II. МЕТОДЪТ НА РУДОЛФ БРОЙС

Рудолф Бройс, по професия електротехник, е излекувал хиляди хора от рак и други болести, считани за неизлечими, само с природни средства. Методът му е изложен в малката книжка „Съвети за профилактика и лечение с природни средства на различни заболявания - рак, левкемия и други, считани за неизлечими". Базира се на комбинацията от гладуване, зеленчукови сокове и билкови чайове. Пълният курс на лечение е 42 дни (6 седмици). При по-леки случаи може да се приложи наполовина за 21 дни. Използват се:

Чай от салвия - две чаени лъжички се слагат в 500 мл вода, врят 3 минути и се прецеждат. Добавят се по 1  ч.л. смесени жълт кантарион, маточина и мента, те киснат още 10 минути и отново се прецеждат. Този чай е силно лечебен и може да се пие профилактично цял живот с прекъсвания.

Чай за бъбреци - смесват се: полски хвощ - 15 г, коприва - 10 г (добре е да е събирана през пролетта), пача трева - 8 г, жълт кантарион - 6 г. Това количество трябва да стигне за З седмици, не бива да се пие по-дълго. Една щипка от сместа (или 1/2 с.л.) се залива с 250 мл вряла вода и кисне 10 мин. Прецежда се и се добавят 2 чаши гореща вода. Това количество (3 чаши) кипва още 10 минути и стига за два дни. При пълен курс през последните 3 седмици се заменя с чай от невен.

Чай от кръвен здравец - Рудолф Бройс препоръчва зловонен здравец, но той не се продава у нас и затова дядо Владо го заменя с кръвен здравец, който има близки лечебни качества. Една щипка от билката се залива със 125 мл вряла вода, кисне 10 минути и се прецежда. Изпива се на глътки през целия ден. Незаменима част от лечението на рак, особено след рентгенова или лъчетерапия.

Сок от зеленчукова смес - 300 г червено цвекло, 100 г моркови, 100 г глави целина, 30 г черна ряпа и един картоф с големина на кокоше яйце. Прави се със сокоизстисквачка. Ако черната ряпа ви люти, можете да я замените с бяла или червена. Картофът е задължителен само при рак на стомаха и пожелателен при другите му форми. Може да бъде заменен от 250 мл хладка отвара от картофени обелки.
Прецежда се през много ситна цедка или през няколко слоя марля, за да не останат власинки. Ракът се подхранва от твърдите храни, затова при курса по Бройс трябва да се приемат само зеленчукови сокове и билкови чайове. Пациентът понякога губи малко от теглото си, но след прехода през кратка диета после може да се върне към обичайното хранене. Въпреки отслабването силите непрекъснато растат по време на лечението.

Чай от невен – 3 ч.л. се заливат със 750 мл вряла вода, киснат  3 минути и се прецеждат. Изпива се сутрин, обед и преди лягане по половин чаша (125 мл) със стайна температура и на гладно вместо чая за бъбреци през вторите три седмици на пълния курс. Посочената доза е за 2 дни.

ГРАФИК
8 ч - 125 мл студен чай за бъбреци на празен стомах на глътки.
8,30 ч - 125 мл чай от салвия, жълт кантарион, маточина и мента.
9 ч - 125 мл сок от зеленчуци на глътки.
9,30 ч - 125 мл хладък чай от салвия и другите билки.
10 ч - 125 мл сок от зеленчуци на глътки.
12 ч - 125 мл студен чай за бъбреци на празен стомах.
13 ч - 125 мл сок от зеленчуци на глътки.
17 ч - 125 мл бульон от лук за болните с малки тумори и за оперираните болни.
От 18 до 20 ч - 125 мл сок от зеленчуци със задържане в устата.
Преди лягане - 125 мл студен чай за бъбреци.
125 мл чай от кръвен здравец на глътки през целия ден.

 
Планинска дребноцветна върбовка (Epilobium montanum)

Забележки:
1. Да не се употребяват подсладители в сока и чайовете.
2. Болните да не се претоварват физически, но и да не се обездвижват.
3. Болният не бива да крие от лекаря си лечението с природни средства.
4. Важно е да се следи всеки ден кръвното налягане.
5. При голяма слабост методът трябва да бъде прекратен и евентуално продължен след достатъчно укрепване.
6. От 2 до 4 седмици след курса да се продължи всеки ден с по 60 мл зеленчуков сок на глътки преди хранене.
7. След курса трябва да се направи постепенно захранване с диетични храни.
8. При поява на запек се пият слабителни чайове, ядат се пресни сини сливи или смокини, а ако са сушени - се накисват от вечерта и сутринта се изяждат. При необходимост се правят клизми с лайкова отвара или със собствена урина. Може да се взема по 1 лъжица чист зехтин 2-3 пъти на ден. За успеха на лечението е изключително важно редовното ходене до тоалетна.
9. През време на лечението да не се пие вода.
10. За подпомагане на сърдечната дейност при нужда да се пие есенция от глог (намира се в аптеките) - от 20 до 40 капки в зависимост от теглото.
11. Добре е няколко дни преди лечението заедно с нормалната храна да се пие до 1/4 л сок, за да свикне организмът.
12. Сокът или чаят трябва да се задържат в устата, за да може течността да се смеси със слюнката, което допринася за по-лесното усвояване от организма.
13. Слабите хора и болните с дефицит на протеини могат да пият дневно по 125 мл бульон от кромид лук или зелев сок. Глава лук, нарязана на ситно, се запържва до златисто в растително масло, добавя се хладка вода и се вари, докато лукът омекне. Добавя се пакетче растителен бульон (от магазините). Прецежда се и се пие само бульонът.
14. Препоръчват се компреси и отвара от планински хвощ, който съдържа повече силициева киселина от полския. Всяка сутрин се приготвя отвара, като се взема около 20 см от стъблото заедно с игловидните му листенца или 3 с.л. изсушен и ситно надробен хвощ. Вари се 15 минути в 1,5 л вода на слаб огън и при затворен капак, кисне, докато се охлади, и се прецежда през ситна цедка. Разделя се – 1 л за компреси и 1/2 л за пиене на глътки през деня.
Правят се компреси преди и след обед по 2 часа и преди лягане за цяла нощ. Компресите се правят с хавлиена кърпа, която покрива кожата над болния орган. Кърпата се напоява с отварата и се изцежда. Върху нея се поставя полиетилен и се закрепва с ластичен колан или подходяща дреха.
15. Ако болният не може да издържи на продължително гладуване, да продължава лечението със сокове и чайове и да се подхранва с избрани храни, посочени по-долу. Това ще удължи срока на лечението.
16. Много е важно по време на лечението да не се ядат месо и месни продукти; захар и захарни изделия; бял хляб, брашно и тестени; пържени, пушени, консервирани и много солени храни. Да се избягват прясно мляко, сметана, масло, кашкавал и други силно маслени продукти. Да не се употребяват алкохол, безалкохолни със стабилизатори, подсладители, оцветители, овкусители и други изкуствени Е-та; кафе и черен чай също са противопоказани. Не бива да се пуши.
Ако е необходимо да се прекрати гладуването, могат да се ядат варива и ядки: елда - съдържа витамин В17, който унищожава раковите клетки, просо, горчиви ядки от кайсии, бадеми, орехи, лешници, фасул, леща, картофи (варени и печени), пълнозърнест хляб, кълнове. От плодовете и зеленчуците се препоръчват ябълки, сливи, нарове, дини, пъпеши, тикви, ягоди, малини, къпини, домати, червени и зелени чушки, зеле, гулия, спанак, моркови, целина, ряпа. Ползвайте растителни мазнини: студено пресовани олио, зехтин и ленено масло. Може да се яде и нискомаслено козе или краве кисело мляко.
Пийте чайове  от  салвия,   невен,   кръвен   здравец,   хвощ,   коприва,   жълт   кантарион, маточина, мента, пача трева, бульон от кромид лук, зелен чай.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ
ЧАЙОВЕ ПРИ РАК
НА РАЗЛИЧНИ
ОРГАНИ:
В мозъка – 1-2 чашки (150 мл)  хладък чай от маточина дневно. Пие се бавно, на малки глътки. Една щипка се залива с кипяща вода – 150 мл, и се оставя 10 минути да кисне.
На очите - чашка хладък чай от очанка. Пие се бавно, на глътки. Една щипка се залива с вряла вода, кисне 10 минути.
На гърдата, яйчника или на матката - една чашка хладък чай от цариче и коприва. Приготвя се като предишните рецепти.
На небцето, устните, езика, сливиците или ларинкса - чай от каменоломкова бедреница.
На кожата - ако поразените места са с диаметър до 1 см, мокрете ги с пресен сок или спиртен извлек от змийско мляко. Ако са по-големи, мокрете кожата около раните, без самите тях.
На костите, белите дробове или при туберкулоза - чай от теснолист живовляк, медуница, самобайка, благороден или висок лопен, или див копър – в неограничено количество. При туберкулоза се добавя и 1 ч.л. семена от широколист живовляк с малко вода или чай.
На черния дроб - 2 чашки топла отвара от картофени обелки. Ако вкусът не ви харесва, значи черният дроб няма нужда от нея и можете да не я пиете. Правят се и компреси над дроба със запарен хвощ, с които се преспива. Могат да се правят и със зелеви листа.
На стомаха - 1 чаша чай от бял пелин или червен кантарион да се пие хладък веднъж на ден, на малки глътки. Малка щипка от билката се залива с кипяща вода и се оставя 3 минути да кисне. Ако се касае за нервен стомах, се пие дневно по чаша чай от валериана с пелин: половин чаена лъжичка корени от валериана се вари 3 минути в една чаша вода, излива се върху малка щипка пелин и се оставя 3 минути да кисне.
На далака и панкреаса - да се пие най-малко по литър на ден горещ или студен чай от салвия.
На простатата и тестисите - на малки глътки по 2 чаши студен чай от дребноцветна върбовка дневно, 1 щипка от билката се кисне 10 минути във вряла вода.
При левкемия не се гладува 42 дена. Достатъчно е да се приема 1/4 л зеленчуков сок на ден и се яде всичко, което е вкусно, но без месни супи, говеждо и свинско. Сокът се приема на глътки през целия ден, главно преди хранене. Пие се и чай от салвия, а през първите 21 дена - и за бъбреци. Вторите 21 дена се пие чай от невен. Много е важно около болните да няма нафталин и други отрови за молци.

*

ZLATNA

 • ****
 • Публикации: 859
 • Рейтинг: +4/-4
Re: Историята на дядо Владо
« Отговор #5 -: Март 21, 2015, 13:53:21 »
Статията за дядо Владо беше най-хубавото и обнадеждаващо нещо което съм чела напоследък! Дълги години още на тази земя да учи хората и помага!

Много хора са възхитени от способността му да помага на болни от тежки заболявания. Всичко това той прави абсолютно безвъзмездно, следвайки принципите на лечителя Петър Димков: „За това което е дадено от Бога пари не взимам, а който иска да изрази благодарност, нека помогне на други хора, за това че му е помогнато“.
Go On, Keep Going, Look Ahead, Enjoy every Second, Don't Regret, Head Up High, Dream On, Life Is Beautiful. Enjoy IT