KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Какво става в Париж

*

revolution

  • ****
  • Публикации: 879
  • Рейтинг: +16/-4
Какво става в Париж
« -: Януари 14, 2015, 11:13:00 »
Какво мислите за случващото се в момента в Париж и за атентата? Интересувате ли се относно случващото се там и каква в същност е историята? Знаете ли за какво става дума и каква е причината всичко това да се развие???

"Шарли Ебдо" е сатирично списание,което от години предизвиква скандали с карикатурите си, осмиващи исляма. Много хора дискутират последния брой,който е излезнал със заглавието ‘’Предсказанията на Уелбек” и се твърди,че точно той е предизвикал атентата.
Мнозина намират новия роман на Мишел Уелбек "Подчинение" за антимюсюлмански,който предизвиква много бурни възгласи и атаки срещу Мишел,а самия му роман определено е идеален сюжет за сатиричното списание "Шарли Ебдо", известно с провокативните си заглавия, карикатури и комикси, с които неведнъж е скандализирало френското общество. Поради това редакцията няколкократно се е превръщала в мишена на атентати, а главният редактор Стефан Шарбоние е бил поставен под полицейска охрана.
Редакцията на списанието винаги съзнателно е поемала риска с критичните си религиозни карикатури. Наскоро публикацията на комикса "Животът на Мохамед" отново разбунила духовете във Франция. "Шарли Ебдо" е известно с това, че съзнателно търси провокацията. Критиците на списанието обвиняват авторите му, че по този начин търсят увеличение на тиража.
Умишлено или не създалата се провокация отне живота на на 12 души и  8 ранени. Терористичният акт, който е най-големият във Франция за последните десетилетия, е извършен в деня на седмичното заседание на редакционния съвет на "Шарли ебдо", което според полицейски източници сочи, че екстремистите внимателно са се подготвили и са знаели точното разписание на работата. Другото,което са знаели е точно,които са хората участвали в карикатурите на списанието и точно тях казали поименно преди да ги разстрелят. Четирима от водещите карикатуристи са загинали: Шарб, Кабю, Волински и Тинюс сред,които и главния редактор Стефан Шарбоние.
След нападението те ранили с куршум полицай, отнели колата на шофьор и блъснали пешеходец. Следите им се губят в покрайнините на Париж, където изоставили колата.
Очевидец, цитиран от френски вестник, твърди, че един от нападателите е изкрещял преди да влезе в колата: "Кажете на медиите, че това е Ал Каида в Йемен"!
Самата история е ужасна,а коментарите продължават. Хилади хора из целия свят слагат слагат на профила си снимки, на които пише ‘’Аз съм Шарли” в подкрепа на издателството.
В подкрепа ли сте и вие и какво мислите за атентата,който се разигра на 7 януари и продължава?"Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."

*

harleyman

  • *
  • Публикации: 4
  • Рейтинг: +0/-0
Re: Какво става в Париж
« Отговор #1 -: Януари 16, 2015, 12:44:37 »
Мдаааа карикатурите.....а там където нямаше карикатури защо избухнаха бомби,взривиха се хора или стреляха по нищо неподозиращи?Истината е такава,че терористични заплахи ще има и без карикатури.Стана ми болно когато чух коментари против сатиричното списание и не защото плюят жертви на тероризъм,а защото се говори против малцината,показващи куража публично да осмеят радикалния ислям погубил толкова много невинни.

*

revolution

  • ****
  • Публикации: 879
  • Рейтинг: +16/-4
Re: Какво става в Париж
« Отговор #2 -: Януари 16, 2015, 18:38:36 »
Относно коментари против списанието не мисля,че има много освен от изповядващи исляма и няколко хора,които са против като цяло да се осмива дадена религия. А ако имаше толкова много хора против списанието то нямаше да бъде толкова бързо изкупено и дори в момента се продават вече купени. В момента се продава за 100 000 лв последния брой на Шарли Ебдо. :o Усещам,че ще стане грозна гледка и доста хора ще се вдигнат на бунт,защото изповядващите исляма много започнаха да си позволяват,а на хората пък малко им писна. Също така карикатурното списание хич не им остава длъжно. Броя,който са пуснали след атентата на снимката е пророка Мохамед държащ лист с текста ''Аз съм Шарли"  :D
"Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."