KoKiTa.eu - да поговорим по женски!проблеми със съня

*

Pebbles8900

 • **
 • Публикации: 81
 • Рейтинг: +4/-1
 • Усмивката е най-силното ми оръжие
проблеми със съня
« -: Януари 18, 2015, 01:36:34 »
Имам проблеми със съня от няколко години  :( Не мога да заспивам преди 3,4 часа..а сутрин ставам рано. Пробвала съм с билкови таблетки,топло мляко преди сън и какви ли още не глупости...,но не успявам да го променя. Моля ви ако можете да ми помогнете със съвет ще съм ви благодарна...,защото по принцип това че спя по малко не ми пречи,но понякога........ми е адски гадно...всички спят,а аз обикалям къщата като луда и се чудя какво да правя...Работя на компютъра,гледам филми,чета книги и не помага... :( :'(


Няма нищо невъзможно за човека,който знае какво иска! :)

*

revolution

 • ****
 • Публикации: 879
 • Рейтинг: +16/-4
Re: проблеми със съня
« Отговор #1 -: Януари 18, 2015, 09:23:18 »
Използваш ли физически труд през деня? Нещо да те умори? Аз също имам този проблем,че не мога да заспя,а когато започнах да работя по дискотеките и тогава в почивните дни си лягах сутринта-организма привиква и после е трудно да свикне. Това,което ползвах,за да заспя е нещо,което не искам да го препоръчвам,но знам,че това,което помага е да си създадеш някакъв режим,с който да се опита организма да свикне.
Примерно започни да ходиш на фитнес сутрин като станеш и следобед или просто някакви леки упражнения прави. Започвай да си лягаш в леглото всяка вечер по едно и също време и се опитвай да заспиш. По принцип се препоръчва 2 часа преди сън никакви кофеинови напитки и алкохол първите дни,но аз ти препоръчвам по принцип първите 3-4 дена да ги избягваш-особено кофеина. Виното,бейлиса и бирата по принцип са алкохол,който преспива,но на различни хора различно действа. Ако мислиш да пробваш с тях недей повече от 100-150 гр. От бирата едно кенче мисля,че е достатъчно.
Опитай се да си изтощена когато си ляга и физически и психически. Мисли за хубави неща. Другото,което ще е хубаво е да разбереш на какво се дължи безсънието. Винаги има някаква причина-потърси я и се опитай да я изкорениш.
« Последна редакция: Януари 18, 2015, 09:50:32 от revolution »
"Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."

*

Mims

 • ****
 • Публикации: 299
 • Рейтинг: +10/-5
Re: проблеми със съня
« Отговор #2 -: Януари 18, 2015, 09:23:34 »
Според мен преливаш от енергия и за това смятам, че трябва да се натоварваш повече през деня за да можеш да заспиваш на време. Също така мисля, че това се случва защото организма ти е свикнал така и ти си тази която трябва да го накара да 'отвикне'. Гледай да не пиеш кафета късно вечер или пък някакви енергийни напитки, защото когато на тялото му се бушува, не оставя мозъка да заспи. Все пак, няма да е зле да кажеш как протича едно твое ежедневие за да ти дадем по-конкретен отговор. :)

*

Pebbles8900

 • **
 • Публикации: 81
 • Рейтинг: +4/-1
 • Усмивката е най-силното ми оръжие
Re: проблеми със съня
« Отговор #3 -: Януари 18, 2015, 12:12:16 »
Пия кафе най-късно към 16 часа,но явно ми действа.Не пия алкохол и горе долу мога да кажа,че водя здравословен живот,като изключим безсънието. Всеки ден спортувам във фитнес залата усилено поне час и половина тежки тренировки.Алкохол не пия,освен по повод 1,2 чаши вино. Някъде бях чела,че може би тази късната тренировка (понеже тренирам след 18 часа) също донякъде влияе.
През деня общо взето съм активна,доста се преуморявам особено в някои дни. Занимавам се със счетоводството на фитнес залата на брат ми,тренирам няколко момичета в залата,провеждам срещи с хора във връзка с бизнеса,който имам и общо взето това е. Понякога върша и доста други странични неща.Вечер правя едни проучвания в интернет и когато си легна...репертоарът е един и същ- загасям всичко,спирам осветлението и...тогава се започва..мислии,мисли,мисли сякаш атакуват главата ми непрекъснато..все за нещо мисля,кое,как,защо,какво...не ми дават да заспя...
Понякога си мечтая и завиждам (благородно) на хората,които лягат към 23 часа,например и веднага заспиват. :)
Няма нищо невъзможно за човека,който знае какво иска! :)

*

Mims

 • ****
 • Публикации: 299
 • Рейтинг: +10/-5
Re: проблеми със съня
« Отговор #4 -: Януари 18, 2015, 12:36:58 »
Ооо, много е кофти защото и на мен ми се е случвало такова нещо, добре че най-после се научих да не го мисля толкова и сега просто лягам и заспивам, дори и да не съм имала натоварен ден. Опитай се да мислиш за тези неща през деня, а не преди сън защото така никога няма да се отървеш... И не знам за какво точно мислиш, но ще ти кажа едно: Хич да не ти пука! ;)

*

On_the_Moon

 • ***
 • Публикации: 111
 • Рейтинг: +5/-0
Re: проблеми със съня
« Отговор #5 -: Януари 18, 2015, 16:49:33 »
И на мен ми се е случвало да имам проблеми със съня, но в периоди от по няколко месеца. Лягала съм късно, заспивайки трудно, а на сутринта се будя сама към 5.30 - 6.00 (за работа трябва да ставам към 7-7.30). При мен винаги се е получавало от притеснение за нещо - за работа, за семейство, за връзка... Съветвам те да откриеш проблема и да си поставиш за цел да се успокояваш преди лягане с хубави мисли.

Мента, глог и валериан пробвала ли си? При мен действаше. И ограничи кафето до 1 чаша дневно - сутрин. И аз съм чувала, че е възможно и късните тренировки да влияят. Все пак от натоварването мускулите се възбуждат и започват да "преливат" от енергия.  :)