KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Селфи мания!

*

Mims

  • ****
  • Публикации: 299
  • Рейтинг: +10/-5
Селфи мания!
« -: Февруари 03, 2015, 20:08:21 »
Селфи мания! :-*Селфи (на английски: selfie) е автопортретна снимка, правена най-често с мобилен телефон или цифров фотоапарат. Такива снимки са тясно свързани със социалните мрежи, като на тях може да бъде само снимащият (се) или той заедно с други хора, които също да хване в кадър. Нерядко се срещат и снимки, направени срещу огледална повърхност.

Първата документирана „селфи“ снимка е направена от химика и металург Робърт Корнелиус още през 1839 година, която се счита и за най-ранния запазен американски портрет. Дукесата Анастасия Николаевна пък била една от първите тийнейджърки направили „селфи“.

На церемонията по награждаването на наградите Оскар през 2014-та година, видяхме една от най-известните „селфи“ снимки с участието на голям брой известни кино звезди като Брат Пит, Дженифър Лорънс, Чанинг Тейтъм и други. Снимката ще бъде запомнена с това, че за кратък период от време стана една от най-споделяните снимки в мрежата.

Със сигурност неведнъж сте си правили селфи сами или с приятели, но как това стана толкова популярно чак сега? 

Споделете с нас ваша снимка тип „селфи“, ако решите! ::)
« Последна редакция: Февруари 03, 2015, 20:24:19 от Mims »*

ZLATNA

  • ****
  • Публикации: 859
  • Рейтинг: +4/-4
Re: Селфи мания!
« Отговор #1 -: Март 16, 2015, 09:27:46 »
На мен тази селфи мания ми е типично кифленска.. да не говорим точно тази муцуна като я направят  ;D
Има селфита на хубави, чаровни момичета, но аз ли съм консервативна, или трябва да се избира и правилното място /фон/ на снимката? Винаги ми е било смешно снимка - било то селфи или не и за фон простор с гащи ;D или плочки на тоалетна..
Има ли правилно селфи?

 ;D ;D ;D ;D


Бившата Плеймейтка и настояща водеща, пусна снимка с разкопчана риза, придружена от следния статус: "Тренирам пред огледалото за модерната кифленска физиономийка, оказва се, че не е толкова лесно да си в крак с тенденциите". Как бихте коментирали шегата на Николета, предвид факта, че доста от предишните селфита на Лозанова са с почти същата физиономия?
Go On, Keep Going, Look Ahead, Enjoy every Second, Don't Regret, Head Up High, Dream On, Life Is Beautiful. Enjoy IT