KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Серийни убийци

*

revolution

  • ****
  • Публикации: 879
  • Рейтинг: +16/-4
Серийни убийци
« -: Януари 17, 2015, 11:33:09 »

Знам дами,че това може да не е най-женската статия и може да не бъдете много възхитени от темата,която избрах,но все пак реших да си позволя да ви покажа 10-те най-ужасяващи серийни убийци.
1.   Джефри Дамър
Джефри е известен като Канибала от Милуоки. Дамър е сериен убиец,който изнасилил и разчленил 17 момичета и момчета в рамките на 3 години.  След разчленяване той си похапвал от тях. Може би Дамър никога нямало да бъде заловен ако една от неговите жертви не го надвила и избягал. Дамър е бил осъден на доживотен затвор,но две години е бил пребит до смърт от затворници.
2.   Тед Бънди
Тед Бънди е серийния убиец,който всички знаем и най-известния за 20 век. Набелязвал е жертвите си, водил ги на усамотени места и ги изнасилвал, след което ги обезглавявал. Главите им държал в дома си като трофеи. Залавян е многократно и на два пъти е успявал да избяга, като продължавал да убива.
3.   Чарлз Нг и Ленърд Лейк
Двамата психопати са се намерили и решили да осъществят мечтите си..Единия е искал да може да спи жените,а другия режисьор. Мечтите им се сбъднали,но по един брутален начин,които ще се запомни,но не с добро. Чарлз Нг изнасилвал и измъчвал жертвите си, след което ги убива, а Ленърд Лейк снима случващото се. Известните жертви са между 20-25.
4.   Джон Уейн Гейси
Джон Гейси изнасилил и убил 33-ма тинейджъри и млади момчета между 1972 г. и 1978 г. Примамвал жертвите в дома си с обещание за работа и пари. 26 от жертвите му били погребани в дома му. Останалите били захвърлени в река. Осъден е на смърт чрез смъртоносна инжекция. Присъдата е изпълнена на 10 май 1994 г.
5.   Томи Лин Селс
С най-малко 70 жертви, Селс е един от най-опасните престъпници в щата Тексас и е осъден за няколко брутални убийства между 1985 и 1999 г., включително намушкване на 13-годишно момиче 16 пъти. Заловен е след като влиза в спалнята на 10-годишно момиче и го намушква, но то за изненада оцелява и успява да предупреди съседите и да даде подробно описание на полицията. Осъден е на смърт, а присъдата му е изпълнена в затвора „Ливингстън“, Тексас.
6.   Гари Риджуей
Арестуван е през 2001 г. за четири убийства, но впоследствие признава, че е убил най-малко 70 жени в щата Вашингтон между 1980 и 1990 г. Отървава се от смъртно наказание, след като представя подробни признания и води полицията до местонахождението на телата на жертвите си. Получава доживотна присъда без право на замяна,което обаче не с приема добре за много хора,защото това,което те са искали е да видят как умира.
7.   Педро Родригес Фило
Фило е бразилски сериен убиец, арестуван през 1973 г., а през 2003 г. осъден на 128 г. затвор за убийството на най-малко 71 души. До 18-годишна възраст е убил 10 души. В затвора продължава да убива, като негова жертва стават поне 47 затворници, което води и до удължаването на присъдата му, достигнала 400 години затвор.
8.   Даниел Камарго Барбоса
Барбоса е колумбийски сериен убиец, за когото смятат, че е изнасилил и убил над 150 млади момичета в Колумбия и Еквадор в годините между 1970 и 1980 г. Сам признал за 71 убийства. След като ги усмъртявал, той намушквал жертвите си с мачете. През 89-та бил осъден в Еквадор на 16г. затвор, което е максималната присъда за страната.
9.   Д-р Харолд Шипман
Д-р Харолд Фредерик Шипман е английски лекар и един от най-продуктивните серийни убийци в историята. Той е отговорен за 250 убийства. Шипман бил уважаван в своята област лекар, но направило голямо впечатление, че смъртността в неговата област рязко се покачила. Впоследствие се установило, че умишлено е давал на пациентите си по-големи количества лекарства и умишлено е причинявал смъртта им. Получава 15 последователни смъртни присъди. През 2004 г. се обесва в килията си в затвора „Уейкфилд“.
10.   Педро Алонсо Лопес
Педро Алонсо Лопес е колумбийски сериен убиец, виновен за изнасилването и убийството на повече от 300 момичета в цяла Южна Америка. Примамвал ги в уединени райони или в необитавани сгради, където ги изнасилвал и убивал чрез брутални методи, предимно удушаване. Заравял ги в общи гробове, един от които бил открит от полицията след наводнение. В него имало 53 тела. Осъден е на доживотен затвор през 2002 г.


"Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."