KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Виното като любовник

*

zuzu70

 • ***
 • Публикации: 160
 • Рейтинг: +2/-0
Виното като любовник
« -: Февруари 12, 2015, 19:24:42 »
Виното трябва да бъде като любовник, когото искаш да изпиеш бавно, глътка по глътка, да усетиш как те стопля, как започваш да гледаш на света по друг начин, да се чувстваш по-свободен, по-изпълнен с живот. То разкрива истините си, глътка по глътка, една по една. Тогава можеш да забравиш завинаги лошото вино (и лошия любовник), което се пие на един дъх и опива, но накрая боли глава и те оставя с усещане за пустота.

Етикетът за пиене на вино съвсем не е създаден в услуга на снобарията на големите колекционери и винени разбирачи. Напротив, те са издигнали виното във фетиш (понякога без дори да подозират) от уважение към едно от най-древните омайни удоволствия. Ето някои от нещата, по които виното си прилича с другата най-древна омая – любовта.

Размерът не е от значение

Дали избата е малка или голяма, няма връзка с качеството на виното. И малките, и големите изби имат добри и лоши вина. Понякога от доста скромни лозя и в най-лошите реколти се получават вълшебни вина. Справочниците, които може да си купите по темата за годините и реколтите, дават обща информация, но въобще не са гаранция, че ще пиете качествено вино.

Така е и с манекенките. Информацията през коя година е била мис на нещо си обслужва по-скоро снобарията, отколкото дава гаранции за женската й всеотдайност, любвеобилност и качествата й като любовница. Разбира се, много по-често се случва и обратното – етикетът и цената да отговарят на съдържанието. Тоест неуверени жени в лоша реколта да ви отровят живота, вместо да ви стоплят сърцето.

Така е и с мъжете, които привличат жените от пръв поглед. Легендата няма никакво значение – с колко жени е бил, къде по света ги е завел, какво им е купил. Има значение единствено какво е отношението му към вас – имате ли остатъчни киселини и сълзи след срещите си с него, или се чувствате стоплена, вдъхновена и секси като след чаша-две хубаво вино.

 
« Последна редакция: Февруари 13, 2015, 12:24:47 от Glow »*

zuzu70

 • ***
 • Публикации: 160
 • Рейтинг: +2/-0
Re: Виното като любовник
« Отговор #1 -: Февруари 12, 2015, 19:26:08 »
Може да звучи странно, но е факт – жена с чаша вино в ръка като правило не губи нищо от своята женственост и привлекателност. Усещането не е същото, ако държи халба бира или чаша с водка, уиски или ракия. Коя е причината за това? Защо виното се радва на този специфичен естетически ореол, който около бирата и концентратите отсъства?

Виното е по-загадъчно и по-изтънчено от всяка друга алкохолна напитка, поради което докосването му до женската природа изглежда някак естествено, не дразни и не смущава. Заради своята твърде дълга историческа и културна биография то не е само питие, но и нещо много повече – то е социален маркер, знак за престиж, белег за житейска и професионална зрялост, то е мода, бизнес, политика и, разбира се, удоволствие.

Някога виното е било част от привилегирования мъжки свят

В архаичния Рим не било разрешено на мъже до 30 години да пият вино, а за жените забраната била пълна. Законите тогава позволявали не само главата на семейството да следи и наказва за подобни провинения, но също и синът можел да контролира всички жени в дома, в това число и майка си. От ранната римска история е запазен споменът за Егнаций Мецаний, който убил жена си, защото пила вино, и после неговата постъпка била оправдана от митичния цар Ромул. Непримиримият враг на Картаген и радетел за възраждането на суровите праотечески нрави Катон Стари (234-149 г. пр. Хр.) съветвал: “Ако хванеш жена си да пие вино, убий я.” Век по-късно, към края на републиканския период, виното било всекидневие не само за мъжете, но и за римските матрони.

Случаят с Мецаний (понякога наричан и Метелий) през следващите векове често е цитиран като пример за диващина и варварство. В “Кентърбърийски разкази” една от героините на Чосър казва:

*

revolution

 • ****
 • Публикации: 879
 • Рейтинг: +16/-4
Re: Виното като любовник
« Отговор #2 -: Февруари 13, 2015, 10:32:00 »
Напълно съм съгласна за виното, че е много добър любовник  :ole Аз съм човек, който държи винаги в къщи да си има една бутилка хубаво вино. Да и бейлисче си пийвам също ми е слабост, но виното си е незаменим алкохол  :P
"Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."

*

Svetla

Re: Виното като любовник
« Отговор #3 -: Февруари 14, 2015, 21:59:08 »
Обичам чаша хубаво вино!

*

Mokkka

 • ****
 • Публикации: 623
 • Рейтинг: +11/-0
Re: Виното като любовник
« Отговор #4 -: Февруари 16, 2015, 22:03:42 »
Чаша червено вино......ммммммммм

*

Taraxacum

 • ****
 • Публикации: 781
 • Рейтинг: +5/-5
Re: Виното като любовник
« Отговор #5 -: Февруари 17, 2015, 20:03:23 »
Дами, наздраве!  :) Сипете по една чаша вино да сгрее студената вечер и чувствата  :P