KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Вирус атакува агресивно Фейсбук акаунти

*

zuzu70

 • ***
 • Публикации: 160
 • Рейтинг: +2/-0
Порновирус превзема профили във Фейсбук и оттам поема отдалечен контрол върху компютъра на „жертвата", предупредиха ИТ специалисти. Хората „пипват" заразата, като кликнат върху интересно клипче, най-често с порно, или сензационна новина, споделена от приятел.
Понякога виждате съобщение, че трябва да актуализирате Flashplayer-а си или че трябва да разрешите някакво незнайно приложение да получи достъп до профила ви, за да отворите линка, пише „Труд”. И в двата случая, ако се съгласите, вирусът превзема акаунта ви, а после и компютъра. Той разпраща от ваше име покани до приятели да гледат порно или да се включат в групов секс с вас. Ако някой приеме, вместо приятни удоволствия, ще получи големи главоболия.
Ако разберете от приятел, че разпращате нецензурни покани във Фейсбук, трябва веднага да предприемете действия в три стъпки, съветват ИТ спецовете, поддържащи социалната мрежа:
1. Сменете паролата си за достъп.
2. Изпратете съобщение на приятелите си да игнорират всякакви странни покани или статуси с порноклипчета.
3. Прегледайте какви приложения (Apps You Use) имат достъп до профила ви и махнете всички, които са ви непознати или съмнителни.
Самите служители на Фейсбук неколкократно обясниха, че се опитват сами да ограничат и елиминират зловредните програми. Може да им помогнете, като докладвате на администратора всички порнолинкове, които сте изпратили или получили. Това обаче трябва да стане, след като сте профилактирали профила си с горните стъпки, за да сте сигурни, че атакуващата програма няма да ползва отново името ви.
Ако вирусите са „завзели" компютъра ви, би трябвало да бъдат уловени и поставени под карантина от вашата антивирусна програма.
Друг разпространен вирус „заключва" профила ви във Фейсбук и ви иска пари, за да ви го върне отново. Сумите стигат до 500 долара. Съветът на ИТ експертите: не плащайте, защото ще ви изнудят повторно, а търсете специализирана помощ.
« Последна редакция: Февруари 08, 2015, 10:46:44 от zuzu70 »*

zuzu70

 • ***
 • Публикации: 160
 • Рейтинг: +2/-0
Re: Вирус атакува агресивно Фейсбук акаунти
« Отговор #1 -: Февруари 08, 2015, 09:49:59 »
Ако имате профил във Фейсбук и сте активен потребител, който често посещава социалната мрежа, със сигурност напоследък сте попадали на дразнещи съобщения или клипове, в които Ваши приятели Ви отбелязват. По-късно се оказва, че всъщност това изобщо не е тяхно дело, а профилите им са били атакувани от нов порновирус. Освен, че превзема много агресивно потребителските акаунти, този порновирус поема и контрол върху компютъра на атакувания.

Специалистите по ИТ технологии предупреждават, че хората се заразяват с вируса най-често след като кликнат върху клипче, което им се е видяло интересно или пък линк със сензационна новина. И в двата случая те вече са били споделени от някой приятел, който най-вероятно също е пострадал от вируса. Възможно е да се появи съобщение, че е необходимо да актуализирате своя Flashplayer. Понякога може да видите и друго съобщение, което Ви подканва да позволите на непознато приложение достъп до вашите данни и профила Ви, тъй като само по този начин ще отворите линка с интересното съдържание.

ИТ-специалистите предупреждават, че ако се съгласите и го направите, вирусът ще атакува и превземе Вашия фейсбук акаунт, а после и компютъра Ви. След това ще изпраща от Ваше име покани до всички приятели, които обикновено са свързани с предложения да гледат порно или да участват в групов секс с Вас. Ако някой от тях приеме, той със сигурност ще се превърне в следващата жертва на вируса.

Затова, ако разберете, че изпращате подобни покани във Фейсбук, без всъщност да го правите, е необходимо да направите незабавно 3 основни неща, за които съветват ИТ специалистите. Първото нещо е да смените веднага своята парола. Второто е да уведомите Вашите приятели, да не приемат никакви странни покани и да не обръщат внимание на порноклипчетата в социалната мрежа. Третата наложителна стъпка от Ваша страна е да прегледате какви приложения (Apps) имат достъп до Вашия профил. След това махнете тези, които са Ви непознати или Ви се струват съмнителни.

Друго което може да направите, е да докладвате на администратора порнолинковете, които сте изпратили без да знаете или сте получили. Това обаче, трябва да стане едва след като сте изпълнили горните три съвета.

*

zuzu70

 • ***
 • Публикации: 160
 • Рейтинг: +2/-0
Re: Вирус атакува агресивно Фейсбук акаунти
« Отговор #2 -: Февруари 08, 2015, 09:52:03 »
Нов начин за измама. Вземат снимка от вашия профил, създават нов акаунт (профил) с вашата снимка и искат приятелство от ваши приятели, все едно сте вие. Приятелите ви, мислейки, че сте вие, приемат заявката. Така от този момент могат да публикуват каквото си искат от ваше име.

*

Svetla

Re: Вирус атакува агресивно Фейсбук акаунти
« Отговор #3 -: Февруари 08, 2015, 14:58:15 »
Да, при мен се случи преди два дни.Смених си паролата и уж всичко е ок.

*

zuzu70

 • ***
 • Публикации: 160
 • Рейтинг: +2/-0
Re: Вирус атакува агресивно Фейсбук акаунти
« Отговор #4 -: Февруари 08, 2015, 17:51:17 »
Дано, много приятели се оплакват.Някои дори разпознават снимки сменят парола и пак не ги допуска до профила им.Много неприятно

*

Mokkka

 • ****
 • Публикации: 623
 • Рейтинг: +11/-0
Re: Вирус атакува агресивно Фейсбук акаунти
« Отговор #5 -: Февруари 11, 2015, 22:51:30 »
Грозна картинка става всичките ми познати включително и аз без да зная поствахме порно историйки.