Идеи за декориране на градини

Декорация за градината – няколко интересни идеи

Вероятно доста от вас мечтаят да променят градината си, да я преобразят напълно, така че тя да се превърне в едно райско кътче за релакс и отмора. Всъщност, това е по-лесно, отколкото предполагате. Предлагаме ви няколко интересни идеи, които може да приложите като декорация за градината.

Подберете правилните растения за декориране на градината

Растенията са тези, които реално правят градината градина. Ако нямате възможност да отглеждате капризни цветя, може просто да засадете иглолистни дървета , декоративни храсти и сукуленти, които не изискват голяма поддръжка, но ще поддържат площта свежа през целия сезон.

Добавете водни елементи в градината

Ето и кои могат да бъдат най-добрите идеи за декориране на градината.

Декорация за градината под формата на езерце

Водните елементи са в състояние напълно да променят облика на всяка градина. Няма нужда от сложни проекти – едно малко езерце, направено например от стара вана, вкопано в земята или друг подходящ контейнер с неголеми размери, са напълно подходящи. Можете да използвате и специалните пластмасови форми за езеро, които не са скъпи и идват в разнообразие от форми и размери.

Фонтан

Бихте могли също така да заложите и фонтан вместо езерце. И помнете, че най-важното не е колко голям е водният резервоар, а оригиналното оформление на бреговата линия на декоративният воден елемент.

Суха река

Дори не е нужно да използвате истинска вода. В момента са много модерни японските градини, където водата е заменена със символи  – „струя“ камъчета, стъклени парченца, цветен чакъл или цветя.

Декорация за градината с камъни

Естественият камък винаги ще се впише перфектно в екстериора. Неслучайно в градините, издържани в японски стил, се обръща толкова голямо внимание на съзерцанието на камъните. Освен това, камъкът ще придаде на градината нужния релеф, без да се налага изграждането на скъпи подпорни стени. Може да подредите страхотен алпинеум, изработен от камъни, растения и други елементи по ваш избор.

Декорация за градината с красиви растителни подпори

Всяка подобна опора е прекрасен пространствен елемент, който ще промени напълно облика на градината. Една арка, параван, решетка или пергола са достатъчни, за да преобразят градината и като цяло целия двор и дом. Хубавото на вертикалните подпори е, че те украсяват градината и през зимата.

Подредете оригинални контейнери с цветя

Тези подвижни цветни лехи са в състояние да придадат на градината невероятен чар. Ако искате повече цвят, може да ги боядисате в ярки цветове или да ги украсите със залепени миди или раковини. Дори не е необходимо да купувате кашпи, а просто да изчистите килера от всички непотребни тенджери, купи или други контейнери.

След като ги украсите те ще придобият уникален вид. Много оригинални са и кашпите, изработени от стари вещи като гумени ботуши, обувки, както и чепати пънове.

Добавете подходящи градински фигури

Повече ярки детайли – повече красота. Една или две интересни и забавни градински фигурки, които се вписват добре в стилово отношение в дизайна на градината ви, са способни да направят чудеса. А можете да изработите аксесоари и градински фигури и собственоръчно – например от гипс или цимент.

Напълнете една силиконова ръкавица с гипс и ще получите оригинална ръка, страхотен акцент за градината. Може да посадите малки цветя между пръстите й или да използвате две гипсови ръце и да създадете интересна компилация, която да привлича погледите отдалеч.

5/5 - 2 гласа