KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Храни от които се дебелее :)

*

Елка

 • ***
 • Публикации: 237
 • Рейтинг: +6/-1
 • VIVA FOTOSHOP
Храни от които се дебелее :)
« -: Януари 28, 2015, 10:47:15 »
  Да ви кажа честно , аз не вярвам, че има храни от които се отслабва. Дори и да ям по килограм грейпфурти на ден не вярвам да отслабна. Поне до сега не съм чула някой да е отслабнал с ядене на такива храни.
  По-лесно е да изключим храните от които се дебелее. Не че е много лесно де, защото най-често те са на-вкусни и в това е проблема.
  Има някои хитринки които ако се спазват може борбата с килограмите да  успешна. За мен най-важното е винаги около нас да разполагаме с огромни количества полезна храна , да се храним обилно с нея за да не почувстваме глад никога. Гладния човек не може да мисли какво да яде. Той най-често изяжда много повече от необходимата му храна. При толкова много източници на информация всеки може да си намери продуктите които са полезни и от тях да си подбере сам продуктите които обича. Да си напълни хладилника с такива продукти и колкото пъти го отвори да вижда само тях. Не бива да допускаме в хладилника да има "лоши хтани"
   Яжте по цял ден, за да не  чувствате , че сте на диета.
   Забравете за топлите тестени закуски и банички. Забравете за тортичките които се продават в сладкарниците. Ако много ви е яде нещо такова пригответе си го сами в къщи. Има много рецепти за диетични торти , палачинки, или дори банички. И все пак те не трябва да бъдат ежедневие.
   Задължително ползвайте тигани в които може да се готви без мазнина. Само намазвайте с помощта на домакинска хартия и олио дъното на тигана и така гответе. Тигани тип грил са също много добро решение.
   Купувайте най-гадния (на вид ) хляб. На хубави пресен и ухаещ хляб трудно може да устои човек. Запасете се с овесени трици. С тях могат да се приготвят много диетични неща като палачинки, торти и т.н.
   Суровата сланина не е проблем. Сготвеното тлъсто месо го забравете за винаги. Само пилешко и заешко. Сега поне зайци се продават. НИКАКВИ КОЛБАСИ!!! НИКАКВИ!!! Ако има нещо което е напълно забранено то това са колбасите. Дори малко шоколад е позволен , но колбаси НЕ. Хубаво е да су купувате натурален шоколад от Лидъл със 70% какао. Той е полезен и не нарушава диетичното хранене.
    СОЛ, ЗАХАР и БЯЛО БРАШНО Това са трите продукта на които се казва "бялата смърт"
    Намалете ги до минимум. Не бързайте да заменяте захарта с подсладители. Те са на полезни. По-скоро се научете да живеете без захар. Яжте плодове и натурален шоколад когато ви е дояде сладичко.
    Забравете ВСИЧКИ безалкохолни напитки. ВСИЧКИ, без изключение. Не се заблуждавайте по "ЛАЙТ" Те са с подсладители и въобще не са ЛАЙТ :)
    Научете се да пиете бяло вино. Така няма да изпадате в положение когато сте в компания и в заведение да отказвате алкохол под предлог , че сте на диета. Ако ви стане навик да пийвате качествено бяло вино , това много ще ви помогне за отслабване.
    Задължително трябва да имате един ден в седмицата "разтоварващ" в смисъл да се разтоварите от режима на хранене и да си хапнете каквото ви душа иска. Волята трябва да бъде възнаградена понякога. Този ден трябва предварително да си го изберете и да го спазвате стриктно , а не да го променяте.
   ПИЙТЕ ВОДА. Знам че е банално, но трябва да си го втълпите в главите , че трябва да пиете много вода и никакви други  безалкохолни напитки. Кафе и чай разбира се, че може.*

Mims

 • ****
 • Публикации: 299
 • Рейтинг: +10/-5
Re: Храни от които се дебелее :)
« Отговор #1 -: Януари 28, 2015, 10:54:17 »
Стараем се, стараем се... Особено на водата най-много наблягаме! Напоследък, когато ми се дояде нещо сладко си похапвам някой плод (киви, мандарини...) или една лъжица домашен мед. :)

*

revolution

 • ****
 • Публикации: 879
 • Рейтинг: +16/-4
Re: Храни от които се дебелее :)
« Отговор #2 -: Януари 29, 2015, 22:57:47 »
Не бих казала, че водя здравословен живот, но всяка сутрин закусвам кисело мляко с овесени ядки, трици и корнфлейкс вътре :D пиенето на вода е другото нещо. Мисля, че само с това мога да се похваля  :ole
"Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."

*

On_the_Moon

 • ***
 • Публикации: 111
 • Рейтинг: +5/-0
Re: Храни от които се дебелее :)
« Отговор #3 -: Януари 30, 2015, 18:43:00 »
Ох, знам ги тези неща, но как да се откажа от тестените солени закусчици, които тооооолкова обичам...  :'(