Как да спим спокойно

Спокоен сън – как да си го осигурим

Безсънието е проблем, от който се оплакват както млади така и хора в по-напреднала възраст. То може да е причинено от стрес (ежедневен или някакво събитие, което е оставило траен отпечатък у нас), заболяване (което да ни причинява дискомфорт и болка), шум, неудобно легло, прекалено твърд или прекалено мек матрак и др.

Какво е нужно за спокоен сън

Сънят е необходимост и липсата му може да причини сериозни нарушения в обмяната на вещества в организма. Спейки, тялото на човек възвръща силите си, а мозъкът обработва получената информация. Трябва да се има предвид, че нито малкото количество, нито прекаления сън са полезни. Оптимално за един зрял човек е да спи по осем часа на ден, за да бъде работоспособен и свеж.

Но пълноценната почивка не зависи само от часовете прекарани в спане. Влияние върху нас оказват също позата, в която спим и матракът. Например спането по корем е най–предпочитаната сред хората поза и в същото време много вредна, тъй като по този начин се натоварва врата, а гръдният кош се притиска. Ако спим по корем и сутрин се събуждаме със схванат врат и болки, не е чудно откъде идват.

Друго изключително важно нещо е спането на удобен матрак. Ако матракът ни е прекалено твърд или пък потъваме в него като в лодка, значи е време да посетим някоя борса за матраци. Там, освен че ще можем да открием продукти на водещи на пазара марки като ТЕД, НАНИ, Блян, Парадайс и други, а също така ще можем да се консултираме със специалист в тази област, за да ни насочи към подходящия за нас матрак.

Гаранция за дълбок сън

Качеството е гарантирано, а цените на новите продукти за спокоен сън са рентабилни. Купувайки нов матрак, вие си осигурявате нужните часове на комфорт в леглото.

За да спим добре, а на сутринта да се чувстваме бодри и отпочинали, освен удобен матрак, трябва да спим и на ниска възглавница. Не трябва да спим завити през глава, за да може до нас да достига възможно най–много кислород. Преди лягане е желателно помещението да се проветри много добре и да се изключат климатиците.

5/5 - 2 гласа