KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Рецепта за парфюм като от бутик

*

revolution

  • ****
  • Публикации: 879
  • Рейтинг: +16/-4
Рецепта за парфюм като от бутик
« -: Януари 19, 2015, 10:39:29 »

Аз лично мисля,че тук е статията, в която да предложа тази страхотна идея за парфюм.
Мммм парфюми. Купуваме си този и този. Ау, а този колко е хубав,но като видим цените получаваме сърце туп. Пазим си бутилчиците с малко останало на дъното, за да си напомняме от време на време приятни аромат. Всяка жена иска да мирише на хубаво, да остави спомена за нея дори след като е напуснала стаята. Мъжа да се доближи до нея, да усети аромата и да се дрогира с него до като разхожда устните си по врата и.
Тук е момента да дам на смелите дами, които обичат да експериментират една интересна рецепта за сух дълготраен парфюм. Така освен,че може да ви излезе по-евтино, ами вие ще успеете да впечатлите хората, а и да създадете своя парфюм и да покажете индивидуалността си.
Съставки:
Пчелен восък
Бадемово масло (или друго олио като жожоба, зехтин)
Ароматни масла по твой избор (ванилия, лавандула)
Кутийки, в които да съхраняваш своя парфюм

Как да си го приготвим?
Първа стъпка: Тъй като приготвянето е невероятно лесно, можеш да направиш няколко партиди с различни аромати, за да можете всеки ден или седмица да сте различни. Също така можете да направите подарък на някой според вкуса му. Първото нещо, което трябва да направиш, е да решиш колко твърд парфюм искаш. Ако искаш да я по-течен, сложи повече масло и по-малко количество пчелен восък.
Втора стъпка: Преди да разтопиш сместа восък/масло на печката, експериментирай със сместа от масла по твой избор. Смесвай ги в купа, така че ароматът, който ще се получи, да ти допада, преди да го добавиш към восъка. Използват се около 15-20 капки от маслата на 1 супена лъжица от восъка. Можеш да добавиш повече или по-малко в зависимост от това колко силен искаш да е парфюмът ти.
Трета стъпка: Добра идея е да отвориш кутийките си преди да разтопиш сместа, за да са готови за наливане в тях. Разтопи пчелния восък върху печката на ниска температура. Не трябва да се използва микровълнова. Може също да се разтопи в тенджера с топла вода. Бъди сигурна, че разтопяваш на ниска температура и разбърквай постоянно. Добави смесицата от ароматни масла в разтопената смес.
Четвърта стъпка: След като пчелният восък се разтопи, го излей в кутийките. Сместа започва бързо да се втвърдява, затова при нужда може да я върнеш на котлона, за да се разтопи отново. Сместа в кутийките ще се втвърди за няколко часа.

След това вие вече имате един хубав парфюм, който можете винаги да го носите в себе си. Нанасяйте на ключови точки като китката и врата.
Аз лично момичета днес или утре ще си купя нужните продукти и ще си направя този продукт, за да мога да се похваля с ръчно направен парфюм ;)


"Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."

*

Mokkka

  • ****
  • Публикации: 623
  • Рейтинг: +11/-0
Re: Рецепта за парфюм като от бутик
« Отговор #1 -: Април 08, 2015, 22:13:51 »
 Ароматните средства могат не само да се купят в скъпи магазини, но и да се приготвят в домашни условия.
Домашният парфюм може да се направи, полагайки се напълно на собствения вкус, което ще помогне максимално да подчертаете индивидуалността и да получите действително ексклузивен аромат.
Домашният парфюм се приготвя от ароматни масла, специи, вина, хранителни продукти и други компоненти. В основата на парфюмната композиция е спиртът, водата и ефирните масла. Ще е необходим и определен съд: голяма купа, чашки, а също мерна лъжичка и пипетка.
 

Домашният парфюм не трябва да се подготвя в метален съд - най-добре той да е пластмасов, понеже някои вещества могат да встъпят в химична реакция с метала, а уханието в последствие няма да е много приятно.
Приготвянето на парфюм е интересен и творчески процес, от който се увличали много известни съблазнителки, такива като египетската царица Клеопатра. Спиртът най-добре да е пшеничен, обаче, ако не успеете да го намерите, може да използвате неразреден медицински спирт или водка от високо качество.

Преди да приготвяте домашен парфюм, трябва да определите концентрацията, която той ще притежава. Процента на ароматни вещества може да бъде от 1-2% до 15-30%.
За да е устойчиво уханието, трябва да добавите фиксатори на аромата - ванилия, миру, масло от сандалово дърво, перуански балзам. След приготвянето, парфюмът в течение на няколко седмици да престои на сухо място. Да се съхранява трябва само в стъклени флакони, в никакъв случай в пластмасови. При добавянето на всеки нов ингредиент сместа трябва да се помирише, за да контролирате максимално резултата.

Най-известните домашни парфюми са на основата на розовото масло. За това в неголям стъклен буркан трябва да смесите 6 капки етерично масло от роза, 2 капки масло от розово дърво, 3 капки масло от мушкато, 8 капки масло от сандалово дърво и 0,5 ч.л спирт. Да се съхранява на тъмно получения състав е необходимо в течение на една седмица, и само след това може да се използва. По подобен начин може да приготвяте парфюм с масло от божур.

Към 10 капки от даденото вещество добавете същото количество сандалово масло, 3 с.л спирт и 2 чаши почистена вода. Всичко компоненти се спесват и се оставят на тъмно и прохладно място в течение на 12-15 часа.
Романтичните домашни парфюми се правят на основа на люляк. За тази рецепта взимат по 2 капки масло от даденото растение и розово масло, по 1 капка масло от ирис и иланг-иланг, 0,5 с.л. спирт и една капка перуански балзам.

Маслото от ирис, по желание може да се замени с масло от теменужка. Сместа може да се използва след като отстои в продължение на седмица. Много интересен, възбуждащ аромат се получава при смесването на 5 капки мускусно масло и същото количество сандалово масло, прибавяйки към тях 3 капки масло от ладан и 3 ч.л масло от жожоба. Такъв парфюм с оставя да престои 12-15 часа.

Може също да се приготвят твърди домашни парфюми . Този тип парфюмерия става все по-известна, тъй като те лесно се използват и е удобно да се пренасят. За да направите такъв парфюм, трябва да вземете 2 с.л дребнонарязан пчелен восък и четвърт ч.л емулгатори на восък и ги растопете на водна баня. След това добавете в масата 2.5 с.л миндалово масло, четвърт чаена лъжичка стеаринова киселина и 2 с.л чиста вода. Внимателно разбъркайте до получаване на еднородно състояние и добавете произволно етерично масло, по желание. Сложете в стъклени шишенца и охладете.