KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Корейците оскърбени от филма ,,Интервюто"

*

revolution

  • ****
  • Публикации: 879
  • Рейтинг: +16/-4

Филмът ‘’Интервюто” беше един от най-коментираните филми напоследък. Но както изтъкна Тина Фей и Ейми Полър, вечерта на Златния Глобус 2015,че спора около филма е по-интересен от самия филм. Филма получи доста лоши критики,но най-интересното идва от страната на корейците.
Ако си мислите,че севрнокорейците са били възпрепятствани да гледат филма сте в голяма грешка. Според  The New York Times, все пак са успели  по някакъв начин някои дезертьори да вмъкнат копия в Северна Корея. Проблема е,че дори и тези,които се съпротивляват срещу техния тираничен диктатор са против ‘’Интервюто”. ‘’Филмът е ужасен и унизителен’’- цитира Chung Kwang-il един от дезертьорите,който е говорил с хора от Северна Корея. Филмът е бил оплют,а корейците са възмутени, че са изкарани като един народ състоящ се само от идиоти.
Изглежда,че националната гордост се обажда и те отричат неправдата от към Kim Jong-un.
В Северна Корея има хора,които независимо,че имат възможност те отказват да гледат филм,който ги петни. Покрай филма корейците са поели много подигравки и шеги,независимо,че филма си е комедия, но това определено не се харесва.
Очевидно ''Интервюто",предизвиква много смут,а реално не е толкова интересен. Рейтинга му в IMDB e 7,2 от гласували 133 742. Хубав ли е филма? Заслужават ли си тези 112 минути да се отделят,за да се гледа и прави ли са Корейците да бъдат възмутени от създаването му?


"Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."