KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Трик за по-големи очи

*

Mims

  • ****
  • Публикации: 299
  • Рейтинг: +10/-5
Трик за по-големи очи
« -: Февруари 09, 2015, 00:24:22 »
Трик за по-големи очиБезкраен поглед, дълбоки и огромни очи - това е мечтата на всяка жена, наложена ни като критерии за красота още от детството, където всички принцеси, нарисувани по страниците на детските книжки, имат очи, които заемат 1/2 (а понякога и повече) от цялото им лице. Е, когато пораснем се сблъскваме с реалността, но въпреки това продължаваме да се стремим към поглед на принцеса. Опитваме се да го постигнем с помощта на грима.

Тези които са карали непрофесионален курс по гримиране или поне малко разбират от грим, знаят, че сенките с тъмни отенъци правят очите по-малки и хлътнали. A меките и светли тонове ги карат да изглеждат по-големи и сякаш по-широко отворени.

Ефектът на големите очи се гради на добре сложените (бял) молив или очна линия. Подчертаването на очите има свойството да прави погледа по-силен. Ако искате да си придадете драматичен вид, сложете очната линия след като сте нанесли светлите сенки. Така ще се получи по-добър контраст.

Широко отворените очи и изразителния поглед вървят в тандем с извитите мигли и спиралата. Завършете грима си с черна спирала, нанесена със специална четка за извиване на миглите. С това и последния щрих в грима ще бъде завършен.

И не забравяйте, че сте по-красиви отколкото мислите, по-талантливи отколкото предполагате и по-обичани отколкото можете да си представите! :)*

zuzu70

  • ***
  • Публикации: 160
  • Рейтинг: +2/-0
Re: Трик за по-големи очи
« Отговор #1 -: Февруари 11, 2015, 12:04:15 »
Полезна информация, макар че рядко слагам грим