KoKiTa.eu - да поговорим по женски!24-часова безплатна книжарница

*

revolution

  • ****
  • Публикации: 879
  • Рейтинг: +16/-4
24-часова безплатна книжарница
« -: Януари 07, 2015, 11:50:52 »

Денонощно отворена книжарница,в която можеш да четеш книгите. Определено на запада хората знаят как да привлекат вниманието на четящите и да окуражи тяхното хоби. Най-голямата книжарница в Тайван се е превърнала в едно от най-непосещаемите туристически места,но и любимо място на много четящи хора.
Не зависимо по кое време на денонощието посетите това място вътре винаги ще има хора, които ще са забили носове в книгите. Най-пиковия час е между  10 вечерта до 2 след полунощ. Хората седят по пода облегнати по стените или секциите, на които са книгите без да се притесняват по никакъв начин,че някой може да ги изгони или да ги накара да плащат книгата,защото я четат.
Питате се как обаче тази книжарница успява да бъде все още отворена и плаща за сметки и нови книги- отговора е прост. Независимо,че четенето на книги е безплатно книжарницата предлага и много други неща,които се заплащат.  Като се започне от караоке бар, книжарницата предлага и денонощен супермаркет за гладните и жадни четящи хора.
За съжаление можем само да си мислим и мечтаем за това място до като обикаляме по български книжарници и със страх да не ни се скарат разглеждаме и четем книгите наредени по рафтовете викащи ни да разгърнем страниците им. Хубавото е,че независимо,че не много успешно книжарницата на мол Пловдив и предполагам и други по други места в моловете се опитва по някакъв начин да предостави такава възможност на клиента- да чете книга и пие кафе срещу заплащане разбира се,което при три посещение ще е по-добре да си купиш книгата. Не знам точно каква е процедурата там,но даже мисля,че не може която и да е книга да си вземеш.... Какво да ви кажа българска му работа.
Мисля да си чакам пролетта-лятото когато ще седнах в някой приятен парк,вятъра ще ме полъхва аз ще чета спокойно книга без да плащам никакви такси за това. Няма нищо по-хубаво от това да си позволиш една книга,която после ще я наредиш в твоя си собствен рафт.

Нямате права за да видите линковете. Регистрация или Вход


"Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."

*

Mims

  • ****
  • Публикации: 299
  • Рейтинг: +10/-5
Re: 24-часова безплатна книжарница
« Отговор #1 -: Януари 16, 2015, 16:23:50 »
Много ми допада темата и мисля, че може да послужи за пример на по-младите да започнат да четат повечко книги.

Да се надяваме, че скоро и в България ще има подобна книжарница! :)

*

mis_hell

  • ****
  • Публикации: 343
  • Рейтинг: +8/-1
Re: 24-часова безплатна книжарница
« Отговор #2 -: Февруари 10, 2015, 17:36:42 »
В България на плажа в Албена пък има библиотека с книги,които може да си четеш докато си на хавлията. Това също много ми допада, тъй като в книжарницата все пак си на закрито и си в някой ъгъл зачетен. На плажа си е друго. И аз обожавам да чета в парка на някоя пейка или докато пътувам. :)