KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Годината на книгите

*

revolution

  • ****
  • Публикации: 879
  • Рейтинг: +16/-4
Годината на книгите
« -: Януари 09, 2015, 10:40:34 »
Какво мислите за читателски сбирки и коментирането на книги?
 
За един читател  няма нищо по-хубаво от това да сподели с някой възхищението си или отрицателното си мнение относно книгите. Да чуе други коментари,мнение и да извлича по нещо. Понякога от тези клубове научаваш за нова книга,която е написана от без известен автор,но се оказва интересна. Поглеждаш героите и книгата под друг ъгъл когато чуеш нечие друго разсъждение по някоя тема.
Марк Зукърбърг реши да започне нов проект,който е част от неговите новогодишни обещания.  Изпълнителния директор на Facebook създаде литературен клуб, в който покани милиони души,които да могат да участват в дискусиите за някоя нова книга избрана за седмицата.
Първият избор на Зукъбърг е The End of the Power написана от никому неизвестния писател Мозес Наим.  След избора на Зукъбърт продажбите на книгата са скочили драстично и от тъмните кътове на прашасалите рафтове книгата се измества на 8 място в Amazon.com. В момента книгата на Наим е най-продаваната в раздела ‘Икономическа история’.
Книгата не се славила до скоро с голям брой ревюта,но след като става толкова популярна хората направо се изтрепват да и пишат ревюта,а сред хората изказали мнение по книгата е и основателя на Craigslist Крейг Нюмарк."Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."