KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Петте най-четени книги

*

revolution

  • ****
  • Публикации: 879
  • Рейтинг: +16/-4
Петте най-четени книги
« -: Януари 15, 2015, 09:36:30 »
Мина и тази година и посрещнахме с  усмивки пожелания и нови цели 2015. Това,което почитателите на книгите се чудя за 2014 е,кои книги са обявени за най-добрите книги за 2014 година. Българския стандарт,западния и световния е различен. Много книги,които са в топа на най-продадени книги не са излезли на български. Петте най-купени,прочетени книги на български ви предоставям тук. Ще се радваме за повече мнения  и коментари относно изредените книги или книги,които мислите,че трябва да бъдат в класацията.
1.   Паулу Коелю- Изневяра

Още със заглавието очакваме една изтъркана за всички ни тема. Дума,която всички я знаем,непоносима и някак си хем безинтересна,но и грабваща. Най-малкото,което се прави при вида на такова заглавие е да видим за какво става дума. Не мисля да правя ревю на книгата или да описвам сюжета,но това,за което става дума в книгата е за жена с перфектен мъж,две удивителни деца и един неудовлетворителен живот,който има 31 годишната журналистка.
2.   Людмила Филипова- Войната на буквите

Когато за първи път ми попадна заглавието  пред очите нямах корица пред мен а само едно заглавие. В главата ми зашаваха идеи какъв може да бъде сюжета. Представих си нещо като филма ‘’Книгата на Илай” когато книгите са излезли,а един мъж търси ли търси една специална книга. Очакваш история в бъдещето когато книгите са дефицит. Да,честна съм. Това,което не знаех,че книгата е историческа и се разказва за това,което са преживяли българите,за да съхранят нашата азбука.
3.   Петдесет нюанса сиво- Е.Л.Джеймс

Всички части... Толкова много се нашумя за тази книга и купувана не заради друго,а заради секса описана по един по-различен начин. Целта на писателя не е просто да събере в три части колкото се може повече секс сцени,а се опитва да покаже една любов във всичките и аспекти. Любовта в един вулгарен свят където хората има нови и нови фетиши и представи за секс. Свят,в който порното не е само порно,а любовта не е просто любов.
4.   Любов- Елиш Шафак

За тази книга не знаех много-даже почти нищо. Виждах я навсякъде по витрините и книжарниците. Прозорците бяха почервенели от книгата наредена най-отпред,за да привлече погледите. Благодарение на наша потребителка ( On_the_Moon) получих малко информация за книгата и се оказва,че тя не е просто блудкава любовна история от която да ти стане лошо. Вчера бях посетих моето любимо място-книжарницата и за пореден път беше акцентирано върху тази книга, та реших  все пак да я купя и прочета. Все пак всеки иска да знае-прекалено сладникава ли е и заслужават ли си да се дадат тези 15 лв, и да се отдели от времето ни.
5.   Доктор сън- Стивън Кинг

Няма спор,че Стивън Кинг си е в разгара и се опитва всячески да ни накара да настръхнем със своите книги. Атор,който няма без известна книга,автор,който всеки знае, всеки е чувал и може да каже поне 3 негови произведения и всяко име,което ще каже е било в даден период в топа на най-купувани и четени книги. Книгата е продължение на ‘’Сияние”,но не втора част,която изисква да се прочете и първа. ‘’Доктор сън’’ има своята история и индивидуалност. Лично аз препоръчвам,да прочетете ‘’Сияние”,защото така ‘’Доктор сън’’ ще ви бъде още по-интригуващ и ясен.
« Последна редакция: Януари 15, 2015, 09:43:51 от revolution »


"Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."