KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Риска да си писател

*

revolution

  • ****
  • Публикации: 879
  • Рейтинг: +16/-4
Риска да си писател
« -: Януари 08, 2015, 17:04:41 »
   По-опасен ли е живота на писателя от на журналиста. Да!!! Определено е опасен особено когато е решил да публикува грозна истина или книга, която оплюва даден народ.
   Поради новия роман на Мишел Уелбек „Soumission“, пред издателството се наложило да има полицейска охрана.  Действието в романа се развива през 2022 г. и разказва за фиктивна мюсюлманска партия, която печели президентските избори във Франция.

Излизането на „Soumission“ съвпадна с терористичния акт срещу редакцията на сатиричния седмичник Charlie Hebdo на 7 януари, при който са загинали 12 души.

Хубавото е,че в нашата държава такива неща не стават. Атентати срещу платените ни журналисти никога няма да видим,защото не казват нищо,което да рискува техния живот или самата истина, а относно писателите ни... Еми то какво да му направиш на човек написал ,,Мемоарите на една курва'' или ,, Стъклен дом".
Причините са очевидни, нямат смелост нашите ,,журналисти'' да казват това,което мислят,да пишат истината и да се опитват да изобличават лъжците и крадците. Всичко е платено,а свободата на словото е илюзия....


"Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."