KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Зеленият път- една история с душа

*

revolution

  • ****
  • Публикации: 879
  • Рейтинг: +16/-4
Зеленият път- една история с душа
« -: Януари 24, 2015, 18:50:22 »
Всички ние дължим една смърт и излкючения няма, зная това, но понякога, о, Господи, Зеленият път е толкова дълъг.
Доста време мина от последното ми писане тук- книгите не трябва да умират както и тази секция. Днес мисля да пиша за книгата, която ме докосна по един особен начин, която на вид е обикновена фантастика, но в същност е много повече от това. Обичам книгите, които на вид са измислици, но въпреки това задават интересни въпроси. Книги, които не са просто за четене, а те докосват по един по-различен начин и оставят след в теб.
Книгата е ,,Зеленият път”, а автора всеизвестния и обичан Стивън Кинг. Когато чуем името му се сещаме за ужасяващи книги, които да те карат да трепериш от страх- аз се сещам за човек, който успява да създаде книги, които са много повече от ужаси. Книгите му са фантастика, хорър, но и засягат живота на хората. Какво ще направите и как ще се справите ако попаднете заключена в кола, а отвънка е куче болно от бяс? Струва ви се глупав въпрос? Защо не прочетете ‘Куджо”? Още много въпроси ще ви изникнат в главата.
Историята се развива в затвор, където има отделение за престъпници, които след известен престой ще седнат на електрическия стол, а по пътя за него има коридор, който поради осветлението има зелен цвят и точно това е причина  книгата да е кръстена така. Независимо, че историята се развива най-вече между стените на затвора, тя е вълнуваща, държите в напрежение. Много въпроси ми изникваха в главата, въпроси, които не си задаваме по принцип, но някак си дори и да си отговорим никога не знаем, как реално ще реагираме.
Когато четох книгата нищо друго за мен не съществуваше, бях погълната от нея, изяждах страниците, попивах всичко. Преживях болката не героите вътре, преживях омразата, ненавистта, усетих жестокостта, усетих несправедливостта, гняв, а накрая ми беше ужасно трудно да чета, защото сълзите, които се стичаха от очите ми размазваха погледа ми.
Ако искате да прочетете нещо, което да ви докосне, нещо, което изглежда толкова нереалистично, но и толкова истинско- мисля, че това ще е книга, която ще ви хареса... Стивън Кинг не пише просто някакви си книги, той създава нещо ново, той прави изкуство. Не пише просто книги, пише бестселъри.

В този бестселър участват безскрупулни убийци, човек с душа на дете, мъж, който мачка беззащитните, болна жена излекувана по чудо, няколко пазачи открили истината и една мишка."Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."