KoKiTa.eu - да поговорим по женски!*

alex99

Инат, инат и пак инат
« -: Февруари 01, 2015, 21:20:59 »
Дъщеря ми е на 5 и от сега ината й е по-голям от нея, а не знам като влезе в пубертета какво ще стане  :stars

Още от бебе си е такава, даже бих казала, още докато бях бременна с нея проявяваше някакъв характер, защото до последно не искаше да се обърне и си остана с дупето надолу.

Сега обаче минава всякакви граници, тръшка се, пищи, дори за най-малкото нещо, което не е станало по нейните искания. Вече се научих да не и обръщам постоянно внимание и да я оставя малко да й мине, говоря й със спокоен тон, но понякога и това не помага и нервите ми не издържат. Особено като изпищи пронизително, защото батко й например и взел играчката или защото филмчето й забило и ми причернява пред очите.  :brick  Не знам какъв е този нейн характер, но ми се ще навреме да го овладея. Така, че ще съм благодарна на всякакви съвети.
*

Mokkka

  • ****
  • Публикации: 623
  • Рейтинг: +11/-0
Re: Инат, инат и пак инат
« Отговор #1 -: Февруари 01, 2015, 21:50:41 »
С интерес ще следя ако някой даде съвети, защото моята дъщеря е на 2 и вече се налага за всичко. Опитваме да я оставяме да плаче за да не я глезим с надеждата че ще се измори или ще види че не й излиза номера, но тя се е научила друго като види че не й обръщаме внимание се надува да повръща или направо си бърка в устата, защото ако повърне задължително ще идем да я гушкаме, мим и съжаляваме.... не зная какво ще бъде по-натам. 

*

revolution

  • ****
  • Публикации: 879
  • Рейтинг: +16/-4
Re: Инат, инат и пак инат
« Отговор #2 -: Февруари 06, 2015, 17:27:35 »
Едно дете инато ли се роди такова ще си остане. Знам го, защото аз съм така и нашите са ми казвали, че още от бебе съм си била със собствено мнение. Но е хубаво, защото детето ще се бори за принципите си и ще бъде много упорито и има шансове за много успехи. Не мисля, че трябва да се опитвате  да го пречупвате, защото може резултата да не бъде много добър. Опитайте се да го научите да се научи да се съобразява с хората и от време на време да прави компромиси. Но не променяйте характера му и индивидуалността му.
"Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."

*

ZLATNA

  • ****
  • Публикации: 859
  • Рейтинг: +4/-4
Re: Инат, инат и пак инат
« Отговор #3 -: Март 10, 2015, 14:33:41 »
Аз мисля, че ината, както и всеки период "преминава". Моето дете се тръшкаше и се инатеше много в периода около 2 и 4 години, минаваше чат-пат, обаче не при всеки - при баба му, при дядо му и тн..
Така че според мен спри да му позволяваш, стегни дисциплината, покажи на детето, че номера няма да мине, защото децата са хитри и манипулативни и усетят ли че номера минава това им става част от поведението  ???
Go On, Keep Going, Look Ahead, Enjoy every Second, Don't Regret, Head Up High, Dream On, Life Is Beautiful. Enjoy IT