Организация на детско парти – модерни родители ли сте

Искате да сте добри и модерни родители, но често се налага в динамиката на ежедневието да изпускаме нервите си или да налагаме строги правила. Ако вашето дете има скоро рожден ден, сега е момента да му устроите подобаващо парти.

ТОП идеи за организация на детско парти

Формулирайте задачата – винаги бъдете ясни в правилата. Независимо дали става дума за възпитание или глезотия за детето научете се първо самите вие да лавирате между двата „полюса“. Никой не казва, че ще е лесно, а и съвременните деца трудно правят разлика между позволено и забранено. Ако сте взели решение да организирате купон за детския рожден ден, потърсете организаторите на детски клубове в ж.к. Изток.

Бъдете конкретни – ако искате всичко да мине без бели и аварии по време на детското парти, поставете правила. Това не трябва да става в самия ден, а много по-рано. По време на партито, не забравяйте да следите всяко детето и това, как протичат забавленията. Децата от различните възрасти имат различни предпочитания, така че постарайте се за всички да има веселие.

Предлагайте и избор, когато това е възможно. Например, ако сте решили да направите детски рожден ден в парти център, допитайте се до желанията на малчугана. Това кой деца смята да покани, какви игри и забавления иска да има, каква храна и т.н. не са само ваш ангажимент, а и негов, като домакин.

Награда за успех – не е добре да учите детето си да чака награда за всяко нещо, защото така ще се обиди, когато не получи такава някой път. Много вероятно е и да разбере погрешно логиката ви и когато не получи награда да сметне, че усилията не са си заслужавали. Най-често добрата награда е похвалата. Ако научите детето си да цени таз награда, то ще може да оцени всеки отправен към него жест.

Винаги отбелязвайте доброто поведение. Това може да стане дори почасово и по повод партито, но не само, а и в ежедневието. Използвайте стимули, а не подкупи. Поощрението е стимул, който се договаря предварително, а не в моменти на криза и под формата на изнудване.

И като финал, не забравяйте, че всяка една награда или подарък, независимо дали е с повод или без такъв, трябва да е съизмерим.