KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Ароматизатора мига червено

*

Victoria

  • *****
  • Публикации: 127
  • Рейтинг: +2/-0
Ароматизатора мига червено
« -: Май 07, 2014, 10:24:51 »
Тези дни ароматизатора ми спря да работи, и почна да мига червено. Зачудих се защо. Смених батериите, но мигането си остана, смених и пълнителя и неоргинален, но след първото пръскане на ароматизатора, червената лампичка отново започваше да мига. Точно преди да го отпиша и хвърля на боклука разбрах, къде е проблема и как да го отстраня...
Ето как може да отстраните този проблем и да спестите малко пари.
Проблемът е, че оригиналния пълнител има "защита" която ароматизатора не вижда, при първото пръскане с неоргиналния пълнител. Оригинален пълнител струва около 5 лв. (и то в най-добрия случай). Тези от вас които ходят по китайски магазини от типа – „Всичко за един лев” сигурно отдавна са забелязвали че там продават идентични пълнители на доста по-ниски цени. Дотук добре, но тези от вас които са си купили от тях сигурно са забелязали и че тези пълнители, въпреки че са идентични с оригинала, просто не работят.Цялата шашма се състои в това че на дифузора на оригиналните пълнители има две черни линии, а в самото устройство за дозиране има датчик който следи за тяхното присъствие.

Ето така изглежда оригиналния дифузор


Тайната е да не изхвърляте диофузора на оригиналния си пълнител а да използвате само него занапред. Ако сте изхвърлили вече стария пълнител, нямате проблеми. Просто вземете един перманентен маркер и си нарисувайте две черни линии (или някакъв друг цвят но да контрастира с бялото, демек тъмен). Линиите може да са криви или да не са на същото разстояние една от друга, но те пак ще се работят. Просто ако сте забравили как изглеждат линиите на оригиналния пълнител вижте тези на снимката и ги направете по същия начин. Надявам се с тази статия да съм ви помогнал да спестите някой и друг лев по време на тежката икономическа криза.