KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Направи добро

*

revolution

 • ****
 • Публикации: 879
 • Рейтинг: +16/-4
Направи добро
« -: Януари 16, 2015, 09:35:20 »

Чудех се дали тук да създам тази тема и все пак реших да е тук,защото това си един вид полезни съвети. Полезни съвети за това,как  да накараме да грейне усмивка на лицето на някой,а тогава и на нашето грейва. Когато правим добро, то се връща двойно при нас 
1.   Часа кафе,а може и чай
Не бъдете егоисти-нищо няма да ви стане ако отивайки да си вземете кафе вземете едно и за вашия колега или чай ако го видите,че подсмърча или покашля.
2.   Прегръдка
Прегръдката е нещо нужно на всеки човек. В правилния момент прегърни някой близък. Така не стига,че ще покажеш,че не е някой безразличен за теб ами и също така се намаля стреса,просветлява мислите и ни кара да се чувстваме добре-както ние така и прегърнатия човек.
3.   Изслушвайте
Да отделите 10 минути да изслушате някой няма да ви стане нищо,а така правите едно добро.Всеки обича да бъде ценен,а като не го прекъсвате вие така показвате,че неговото мнение е важно за вас или история.
4.   Задръж вратата
Оле,как се дразня някой да вижда,че идва,но все пак да затръшне вратата пред лицето. Некултурно е,грубо. Нищо няма да стане ако спрете за 4 секунди и задържите вратата на някой.
5.   Насърчавай начинанията
Когато видиш някой близък отчаян от това,което прави насърчи го да продължи или да намери друго,което го прави щастлив. Опитай се да покажеш положителната страна на това,кето прави.
6.   Подари цвете
Подари цвете на някой приятел,близък човек. Не е нужно да си мъж,който сваля жена,за да купиш едно цвете,не е нужно цял букет.
7.   Изненадай с вкусотийка
Ако сте добри готвачи нищо не пречи да донесете нещо сладичко като почерпка в обедната почивка или просто да вземете едно шоколадче,с което да подсладите деня си.
8.   Позволи поне един да те изпревари
Звучи смешно,но не е нужно да цари такава война винаги на пътя. Нищо няма да стане ако позволите днес поне един да ви изпревари и мине пред вас. Това ще бъде неговия миг на щастие в един забързан ден пълен с напрежение.
9.   Усмихвайте се
Това,което обаче трябва да кажем,че усмивката е най-хубавото нещо,което човек притежава и не трябва никога да го крие.


"Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."

*

Mims

 • ****
 • Публикации: 299
 • Рейтинг: +10/-5
Re: Направи добро
« Отговор #1 -: Януари 16, 2015, 17:03:34 »
Благодаря за съветите!  :) Повечето неща ги правя...  ::)

*

mis_hell

 • ****
 • Публикации: 343
 • Рейтинг: +8/-1
Re: Направи добро
« Отговор #2 -: Февруари 19, 2015, 12:57:36 »
Подари нещо на някой в нужда - Откато съм с беб. количка, отдолу в багажника държа винаги няколко найлонови торби за многократна употреба - не се знае какво може да сложа вътре. Или покупки, или пък някое одеалце или нацапана дрешка. Няколко пъти ми се е случвало да дам на случайни хора по улицата такава торба. Единия път една жена беше купила тарелка с кайма, майонеза и сирене и ги носеше на ръце, но изпусна каймата - как не се разпадна, не знам... Тя ми благодари за торбата, сигурно и стана неудобно че е можело да си купи от магазина, даже искаше да ми я връща после...
Друг път един мъж с колело - цялото окичено с покупки и торбички и портокалите тръгнаха да падат и да се търкалят, подарих му и на него една торбичка да си ги събере.

Дай на някой стотинки в магазина, ако не му достигнат - Много е неприятно да не ти стигнат парите с малко, на всеки се е случвало. До нашия блок има хубава книжарница и бях отишла да си преснимам едни документи. Едно момиченце излязло по домашни чехли и тича пред мен, бърза да си купи нещо. Искаше отрилка, ама продавачката каза, че стотинките не стигат. Явно по-евтините са свършили. Момиченцето се разочарова и тръгна да си ходи, ама аз и казах да си избере цвят и да си я вземе, тя ми даде стотинките, ама не ги взех, по-добре да си купи вафла.

*

Taraxacum

 • ****
 • Публикации: 781
 • Рейтинг: +5/-5
Re: Направи добро
« Отговор #3 -: Февруари 19, 2015, 19:03:05 »
Колко мила постъпка, това дете определено е оценило жеста и дълго време ще Ви помни.  :)