Плосък покрив на къщи – предимства и недостатъци

Плоските покриви трябва да се борят с някои упорити предразсъдъци. Когато заговорим за такива веднага избухва, последователна и редовна поддръжка, пространството отдолу, което в много случай се промени през лятото и заприличва на сауна и т.н.

Персонализиране на решения за всеки тип плосък покрив

От само себе си се разбира, че пространствата под плоския покрив не е позволено да се промени в сауна през летните месеци. Бялата покривна и облицовка гарантират, че слънчевата светлина се отразява и прониква по-малко топлина в сградата. Това от своя страна гарантира, че климатикът не полага извънреден труд и би трябвало да работи през летните месеци. Това разбира се ще понижи от сметките за ток.

Плоския покрив е идеален, когато искате да се възстановите дъждовна вода за ВиК (тоалетна) и / или градината. Важна точка е също така да изберете покриви с неутрално рН, така че киселинността на дъждовната вода да не се променя.

Най-богато въображение и предимство на плоския покрив е, че се превръща без усилие в доста покривна тераса! Очевидно е, че трябва да се вземат някои предпазни мерки и да се зачетат различни правила. Така че не може просто да се трансформирате плосък покрив с тераса на покрива и тук имате разрешение за строеж. На второ място, важно е, че може да получите лесен достъп до покрива и покривната конструкция с перфектно запечатана. Помислете, най-накрая, за това да си осигурите сигурност на перилата, където е необходимо.

Предимствата и недостатъците на зелен покрив

Ако избирате плосък покрив, то такива са идеални за перфектната „почва“ за зелен покрив, върху която може да се изгради. Зелените покриви се състоят от живи растения, които придават допълнителен слой за изолация. В допълнение, те защитават покрива от вредните ултравиолетови лъчи. Това ще доведе до продължителен и по-дълготраен ефект дори в таванската стая.

Такава може да е приятна и прохладна през лятото. Така зеленият покрив осигурява в допълнение топлоизолация и звукоизолация. За недостатък на зеления порив се смята по-голямата необходимост от време и грижи около поддръжката на залесената площ.

Как става инсталирането на слънчеви панели

Слънчевите панели осигуряват най-голяма стойност, когато са в един ъгъл от 30 до 40 градуса. Върху плоските покриви е напълно възможно да се определи оптимално ъгъла на наклона на базата на рамки. Така че винаги можете да бъдете сигурни, че вашите слънчеви панели осигуряват оптимална ефективност. Недостатъкът е, че скрепителните елементи за слънчеви панели на плоски покриви са по-скъпи от материалите за наклонен покрив.