KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Шокиращите факти за зъбите

*

mis_hell

  • ****
  • Публикации: 343
  • Рейтинг: +8/-1
Шокиращите факти за зъбите
« -: Февруари 06, 2015, 15:53:59 »

Шокиращите факти за зъбите  :o
1. Четка за зъби
Знаете ли, че миенето на зъбите може да доведе до кариес ...? Това се случва, когато си миете зъбите веднага след хранене: четка за зъби е просто да "помага" на бактериите и киселините да проникнат по-дълбоко в зъбния емайл. Не забравяйте, че след хранене, преди миене на зъбите трябва да мине поне половин час!
2. Почистването на зъбите води до затлъстяване
Изведнъж сте качили няколко килограма отгоре? Може би това не е само от изядените торти и сандвичи преди лягане? И колко пъти на ден да си миеш зъбите? Ако го направите, три пъти на ден или повече, след това в най-скоро рискувате просто да не минете през вратата. Японски учени са изследвали около 15 хиляди души. След това са стигнали до извода, че хората, почиствали зъбите си повече от два пъти на ден, страдат от наднормено тегло.
3. Работа в офиса разрушава зъбите
Експерти казват, че в днешния свят, един от основните врагове на човешките зъби са: работа в офис, на свободна практика, както и компютърни игри.
Британският съвет по дентална медицина проведе проучване и установи, че хората, които прекарват по-голямата част от времето си пред компютъра, страдат от стоматологични заболявания. Зъбите се увреждат  не само от вредните лъчения от мониторите, но също така, че тези хора нямат време за елементарна нормално хранене и  основното им ядене  са закуски, сладки напитки и хамбургери. Като цяло, всички неща, от които трябва да бъдат защитени зъбите.
4. Пресните плодове - враг на зъбите
Кой би си помислил, че плодът може да увреди зъбите?  Страшно, но е факт, потвърден от учените. Въпреки това, ако ядете плодовете правилно, тогава няма какво да се страхуват. Така че, ако в плодът се съдържат органични киселини, след консумация трябва да изплакнете устата си с вода, а за ябълките- трябва да са нарязани на филийки или резенчета за да не наранят венците при отхапване.
5. Как да се отървем от зъбите за 5 дни
Уморен сте от зъбите си? За да се отървете от тях, не е нужно да отидете при познат боксьор: купете си няколко кутийки енергийни напитки и изплакнете устата си в продължение на пет дни. Според американски учен в тях се съдържат киселини, които водят до ерозия на зъбния емайл  само за 5-6 дни.
6. Целуването унищожава зъбите
Няколко загубени зъби? Мислиш ли, че не сте твърде често напоследък целуван? Може би това е така и ние трябва по някакъв начин успокоим "любовния апетит." Става въпрос за бактериите Стрептококус мутанс, които са най-честият причинител на зъбния кариес. Имайте предвид, че те може да се предават не само чрез целувки, но и чрез общи ястия и прибори за хранене. Особено тези бактерии не са безразлични към детските зъбки.
7. Coca-Cola оставя без зъби
Ако обичате да пиете Coca-Cola, не се изненадвайте, ако една сутрин няма да намерите в устата си нито един  зъб. Като цяло, колата също е киселина и разяжда зъбния емайл, поражда язви в стомаха и др. Може да почистите ръжда с нея, това е достатъчно показателно.
8. Пастите за зъби разрушават зъбите
Много учени твърдят, че пастите за зъби разрушават зъбите. В този случай, то е ясно, че ако не се използва  паста, те се разрушават дори повече. Какво да правим? Извън тази ситуация - да се откажем от флуорида. Според американски изследователи, флуора  е силно токсичен елемент, че може да доведедо смърт. Освен това, флуорида уврежда паметта на човека и негативно засяга психическата му дейност. Флуорът може да доведе до умора и дори болестта на Алцхаймер. Има хомеопатични пасти за зъби без флуор, може да използваме тях.
9. Почистването на зъби води до херпес
Внимателно прочетете тази част, когато купувате паста за зъби! Ако съдържа натриев лаурил сулфат, след това имате всички шансове да получите след миене на зъбите и херпес стоматит. Всичко това е в отговор на факта, че веществото изсушава устната лигавица. В допълнение, натриев лаурил сулфат разрушава емайла и в контакт с вътрешните органи, може да причини сериозно увреждане.
10. Антибактериалните добавки водят до отравяне
Когато чуете в рекламата на паста за зъби, че се съдържат така наречените "антимикробни агенти", няма да бъде излишно да се знае, че това  е триклозан. Той е вещество, което убива в устата и лошите и добрите бактерии, а попадането им в стомашно-чревния тракт, може да доведе до тежки отравяния.