KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Бирата бори депресията!

*

Mokkka

  • ****
  • Публикации: 623
  • Рейтинг: +11/-0
Бирата бори депресията!
« -: Февруари 09, 2015, 15:29:36 »
Може да звучи смешно, но е доказано че една, най-много две чаши бира на ден помагат за по-доброто психическо състояние на човек. Освен в борбата с депресията тя може да се използва и като нещо което ни предпазва от появата на болести като Алцхаимер и Паркинсон. Полезна е за правилното функциониране на бъбреците, а все по-често се твърди, че при кърмачки увеличава количеството възпроизведено мляко. Всичко разбира се трябва да е в умерени граници- ако прекалявате резултатите ще бъдат обратни и както всеки алкохол последствията могат да бъдат огромни.*

ZLATNA

  • ****
  • Публикации: 859
  • Рейтинг: +4/-4
Re: Бирата бори депресията!
« Отговор #1 -: Март 13, 2015, 10:32:39 »
Категорично е полезна - понижава опасността от развитие на камъни в бъбреците, подпомага здравето на сърдечносъдовата система  чрез повишаване на нивото на "добрия", HDL холестерол, богата е на витамини от група В и на минерали, като магнезий, селен, калий, фосфор. Ечемикът и хмелът  имат мощен антиоксидантен ефект.
В горещ летен ден е по-освежаваща дори от парче ледена диня  :beer

Go On, Keep Going, Look Ahead, Enjoy every Second, Don't Regret, Head Up High, Dream On, Life Is Beautiful. Enjoy IT

*

Mokkka

  • ****
  • Публикации: 623
  • Рейтинг: +11/-0
Re: Бирата бори депресията!
« Отговор #2 -: Април 05, 2015, 08:52:44 »
Звучи някак нереално. Това, за което се сещаме е някой приятел, който казва, че не е зависим, но отива да пие бира или за друг, който в резултат на толкова много бира не може да се справи с биреното си коремче. Както монетата си има две страни, така и бирата има своите полезни свойства. Бирата:
Има антиоксидантно действие. То се постига благодарение на някои вещества в хмела, от който се прави бирата. Те оказват влияние върху различните съединения на кислорода, които биха могли да доведат до причиняващи рак промени.
Има благоприятно въздействие върху сърцето. Това не са само празни приказки. Проф. Д-р Улрих Кайл от университета в Мюнстер потвърждава благоприятното й въздействие. Тя намалява нивото на холестерина в кръвта и по този начин предпазва онези, които пият не повече от 1л. бира дневно.
Нивото на холестерина се намалява от баластните вещества, които се съдържат в малца.
Съдържа въглехидрати, които са източник на енергия, защото се възприемат лесно от организма.
Бирата стимулира храносмилателните жлези, производството на киселини. С не по-вече от литър бира на ден може да си изградите имунитет срещу възпалителни процеси. Вероятността да бъдете покосен от рак на стомаха също се намалява.
Нека все пак да не прехвалваме свойствата на бирата. Както знаем всичко е полезно, но в разумни количества.