KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Какво е морал?

*

revolution

  • ****
  • Публикации: 879
  • Рейтинг: +16/-4
Какво е морал?
« -: Март 07, 2015, 09:00:12 »
Темата наистина е много интересна. Изглежда, че през различните епохи виждането за това кое е морално или не е съвсем различно. Това се отнася даже за съвременното общество - за различните държави, общества, социални слоеве, религии моралното поведение е различно. Моралното в една държава може да е неморално в друга.
Дали това означава, че моралът е едно относително понятие? Всъщност някой може ли да дефинира що е морал и що е морална постъпка?
Дали това е нещо, което отговаря на някакви писани правила и закони? Или е базирано на някаква вътрешна мярка за нещата? Как разбирате дали дадена ваша постъпка или поведение е правилно или грешно? Дали има някаква мярка с, която можем да измерим доколко морална е дадена постъпка в даден момент? И въобще кой определя кое е морално и кое не?"Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."

*

ZLATNA

  • ****
  • Публикации: 859
  • Рейтинг: +4/-4
Re: Какво е морал?
« Отговор #1 -: Март 12, 2015, 14:07:21 »
Морлано, неморално - твърде субективни неща. Има едни общоприети норми, но хората понякога прибягват към крайности. Морал в чист вид  няма. Аз смятам себе си за коректна и толерантна, но далеч не толкова морална личност. Всеки избира сам как да се държи, какво да е отношението му към околните и какви норми да спазва и кои да не зачита...

Знам едно: човек трябва да търси щастието без да се спира пред това, кой за какъв го мисли.
Go On, Keep Going, Look Ahead, Enjoy every Second, Don't Regret, Head Up High, Dream On, Life Is Beautiful. Enjoy IT