KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Самотата

*

ZLATNA

  • ****
  • Публикации: 859
  • Рейтинг: +4/-4
Самотата
« -: Април 01, 2015, 09:13:45 »
Всички ние сме социални същества и се нуждаем от общуване и споделяне с други хора около нас, затова и повечето от нас се чувстват ужасно самотни, когато липсва комуникация. Въпреки това, понякога сме самотни, дори когато сме заобиколени от колеги или членове на семейството ни.

Но не винаги самотата пречи. Има моменти, в които тя е забавна.

1.Уикенд, в който нямате никакви планове и никакви отговорности звучи като добър план.
2.Самотна къща в гората и тишина, това наистина е идеалното и спокойно място, за прекарване на ваканцията и пречистване на мислите.
3.Случвало ли Ви се е да живеете със съквартирантка и често да се правите на заспала, когато се прибере, за да не Ви натоварва с излишни проблеми? Е, сега вече не Ви се налага.
4.Ако пък имате уговорка със стар познат и в последния момент се обадят да отменят събитието казвалили сте си "Слава Богу, точно това исках" - сега можете спокойно да се наслаждавате на вечерта и да правите собствени планове.
5.Случвало ли Ви се е да Ви звъни телефона, а Вие да се правите, че не го чувате .. за да не отговорите  :punk
Сега вече Вие определяте на кой и за какво да звъните и не говорите празнословия, или не се налага да лъжете и да се оправдавате излишно.
6.Разговаряте с непознати по-пълноценно, отколкото в голяма компания с познати - от един непознат може да излезе наистина стойностен и ценен приятел или събеседник, а и не е нужно да сте загрижен за него и да слушате проблемите му.
7.Не общувате с упоритите консултанти в магазина, не защото сте антисоциален тип, просто те наистина са много досадни.
8.Интернет за Вас не е хоби, а начин на живот.
9.Ако прекарате 1 седмица без да се показвате навън изобщо няма да ви се отрази зле на психиката, дори ще си починете пълноценно.
10.Прекарвате вечерта си в компанията на хубава книга, чаша горещо мляко и пълна тишина.

Самотата понякога е неизбежно желана и мечтана. Общувайте с мярка и с правилните хора. отделяйте и време за мечти, почивка и самота. :)
Оставете се да бъдете естествени и несъвършени и ще видите, че животът е много по-приятен, отколкото да мислите постоянно колко сте самотни.


Go On, Keep Going, Look Ahead, Enjoy every Second, Don't Regret, Head Up High, Dream On, Life Is Beautiful. Enjoy IT

*

Mokkka

  • ****
  • Публикации: 623
  • Рейтинг: +11/-0
Re: Самотата
« Отговор #1 -: Април 05, 2015, 08:58:08 »
Аз пък не понасям пълната тишина. Дори когато легна да спя съм свикнала с някои определени шумове иначе се изнервям и постоянно ушите ми дебнат да уловят нещо в следствие на което изобщо не мога да заспя. Била съм в някои от описаните ситуации, но никога нарочно. Просто се е случвало - по принцип със съквартирантката ми заедно се разбирахме кои почивни дни да се прибираме, но ако излезе че някоя губи лекции и има повечко свободно време пък другата трябва да учи за изпит си оставах сама в квартирата и е много зле. Вярно, че ми беше изнервящо да чувам влаченето на чехлите й всяка сутрин в 6 и половина и после да я гледам как се гримира час и половина, но все пак си е някой с който можеш да си кажеш някоя и друга дума, а като остана сама имам чувствтото, че ще се побъркам. Излизах на терасата под нас заведение всички с компании, звънна на някой по телефона зает и не му се говоря, легна да спя не ми се спи,...и все така не ми харесваше да съм сама. Сега поне не мога да се оплача- няма и минутка тишина и спокойствие в нас  :punk