KoKiTa.eu - да поговорим по женски!За първи път на български излиза „Скритият Аз“ на Юнг

*

Taraxacum

  • ****
  • Публикации: 781
  • Рейтинг: +5/-5
Книгата излиза от печат през 1957 г., четири години преди смъртта на Карл Юнг. Написана през най-зрелия период от творческия живот на швейцарския психиатър, по мнението на мнозина тя е едно от най-значимите негови произведения. „Скритият Аз“ разглежда винаги напрегнатите и драматични отношения между индивида и масата. Предвид все по-голямото разделение в обществото – религиозно, етническо, културно и икономическо – написаното от Юнг преди повече от 50 години звучи изключително актуално, почти пророчески. Той е от онези велики личности, които са имали дарбата да прозрат настоящето и да предвидят бъдещето.

Юнг извежда тезата, че бъдещето на човечеството зависи от способността ни да устоим на масовите обществени течения. Когато на човек му липсва познание за неговата същност, той клони към колективизъм и е податлив на разрушителни тенденции: фашизъм, радикален национализъм, фанатизъм. Такъв човек позволява лесно да бъде манипулиран или потискан от деспотични режими.

Карл Г. Юнг е швейцарски психолог и психиатър, легендарно име в редица области на човешкото познание и един от създателите на съвременната психология.
 Източник: lira.bg

Книгата се продава от вчера по българските книжарници, време беше най-накрая да я издадът и в превод на български.

Приятно четене на заинтересуваните. Много добро четиво. :yahoo
« Последна редакция: Февруари 21, 2015, 22:04:52 от Taraxacum »