Избор на дограма за дома

PVC дограма – с какво се характеризира добрия модел

Премахването на старата дограма е съществена част от цялостното обновяване на дома ви. Ето защо добре е предварително да сте наясно какви стоки могат да ви предоставят различните фирми за PVC дограма, за да можете да направите добър избор сред всички налични предложения.

Материали за производство на дограма

Много е важно от какво е изработена една дограма. Тази особеност определя и разграничаването на отделните типове дограми. По принцип, те се правят от дърво, алуминий и PVC, като дървеният материал е с най-висока стойност. В случай че можете да си позволите дървена дограма, снабдете се с такава, тъй като тя може да ви служи дълго време.

При положение, обаче, че не можете или просто не желаете да харчите такава сума, насочете се към алуминий или PVC дограма. Те се славят с доста предимства и хората ги поръчват масово, понеже са на достъпни цени. Стандартната разцветка при тях е бялата, като за изработка на ПВЦ дограма се използват и много други тонове.

Също така, трябва да се обърне внимание на камерите. Те са повече при PVC дограмата – понякога има профили и с шест камери. Има пряка зависимост между числото на камерите и звукоизолацията.

Провеждането на топлина и изолацията от външните температури също имат връзка с камерите – с повишаването на броя им изолирането става по-качествено.
Стъклопакетът е другият важен фактор за всяка PVC дограма. Той влияе на способността за изолиране, както и върху достъпа на светлина в помещението, което е доста важно за всеки дом.

За изработката на стъклата се използват разнообразни вещества и начини на работа. От известно време насам е доста популярно К-стъклото, което подпомага задържането на топлината. В пространството между стъклените слоеве в стъклопакета има въздух или аргон в някои по-качествени предложения.

Непременно трябва да обърнете внимание и на обкова, както и на самото поставяне на дограмата. За да сте доволни от крайния резултат, необходимо е да се ориентирате към добра фирма.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *