KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Как да намерим работата, за която мечтаем?

*

mis_hell

  • ****
  • Публикации: 343
  • Рейтинг: +8/-1

Всяка работа е подходяща за теб
Има много възможности и съществуващи професии, но не са ни известни. Образователната ни система не ни дава информация за всички възможности. За това често се случва да наследим заниманието на родителите си. Може би имаш възможности и талант в някоя професия, дори да имаш заложби  за да станеш най-добрата, но ако не знаеш за нея, това няма как да се случи. Трябва да направиш проучване за различни професии, прочети различни автобиографии на хора и ще разбереш с какво искаш да се занимаваш в бъдеще. Животът е обхванат най-вече от работното  ни място, затова е добре да избереш работа,която наистина много ти харесва, за да не си разочарована от себе си.

Представи си как изглеждаш в бъдеще
Разбери всичко, с което се занимава компанията, в която искаш да работиш. Замисли се с какво ти би била полезна, и как би се издигнала в техните очи, за да спечелиш мястото. С какво би допринесла за техния успех? Напиши списък с уменията и качествата си, виж кое би ти помогнало в развитието, а ако тези умения са недостатъчни, продължи да се обучаваш.
Не се подценявай! Не бъди категорична с думата „никога”, а отговаряй „все още не”
Някои получават мечтаната работа още на 20 годишна възраст, докато на теб може да се случи на 38 например. За това няма място за терзания и отчаяние, бъди оптимист. Когато кажеш „Не съм срещнала мъжа на живота си все още” или „ Не съм намерила точната работа, за която мечтая все още”,  възможността да ти се случи не е заключена, някой ден и това ще стане.

Покажи коя си и какво търсиш
Когато искаш нещо, трябва да покажеш, че го търсиш. Така все нещо ще се случи и ще успееш да го намериш сама или някой друг ще ти помогне. Нужно е да се явяваш пред хората и да покажеш, че искаш точно тази работа. Участвай в конкурси, вероятността за успех се увеличава, но ако не спечелиш, няма да те запомнят с провала ти. Не се страхувай – това е само в плюс за теб.

Вярвай в чудесата
Светът ни е обгърнат с ирония и сарказъм. Но ти недей да потъваш в тях, защото такава нагласа ще те убие. Бъди великодушна и добра, такива са големите хора, победителите. Ако си лоша с останалите хора и ги мразиш, няма да можеш да успееш. Не бива да си с големи амбиции и да си дребнав и малък злобен човек. Вярвай в бъдещето и чудесата, в доброто и успеха.

Ти не си различна и особена, самата ситуация е странна
Това е така, защото всички хубави позиции са заети от мъже. Трябва да се доказваш пред доминираща част от населението, а е много изморително! Всъщност всичко е банално, така че е нужно да се внесат свежи идеи в управлението, образованието, изкуството, в икономиката. Бъдещето са жените. Затова твоите различни идеи са ценни за обществото