KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Как да сме по-успешни на работното си място

*

mis_hell

  • ****
  • Публикации: 343
  • Рейтинг: +8/-1
Ситуациите на работното място включват неотложни задачи, сложни проекти или бързи и светкавични реакции. В такива ситуации настъпват кризи, чувство на паника и стрес. Ами сега? Нужно е обладаване на страховете ни и стреса, да дадем всичко от себе си и  да се справим с работата
-Нека започнем от най-трудното в задачата – Когато имаме черно на бяло план със точки, които виждаме кое е лесно и кое трудно, можем да започнем от най-сложното и да отмятаме едно по едно към лесните неща – така всичко ще ни се стори като детска игра и ще се справим.
-Започваме от по-лесните задачи към по трудните – Понякога този път е по-бърз и лесен. Когато започнем с по-малките неща постепенно стигаме до по-трудните и поетапните задачи ни нахъсват, бързо отмятаме всички лесно изпълними точки и разполагаме с повече време за трудните проекти.
 
-Мислете положително и не се обвинявайте – Когато се самообвиняваме, че не сме свършили работата си не е добра идея, тъй като чувството за вина ни действа потискащо. Когато се насърчаваме и повдигаме духа си, получаваме  по-добра работоспособност и съответно по-добри резултати.
 
-Силна воля – Когато на пречките всеки ден гледаме като на  предизвикателства, ще засилим волята и концентрацията си. Така си създаваме навик за бързо изпълнение на експресни задачи . Владеенето на самоконтрол е много важно качество, а това е значителна стъпка към него.

-Работа поетапно – Разделете дългите и обемни проекти на по-малки етапи, така ще отделите повече внимание на всяка подробност. Когато започнете по-рано във времето, ще можете спокойно да работите без да бързате и да се притеснявате от наближаващия краен срок.

-Поемете въздух – Около натовареното положение в работата по проектите е нужно да се разведрявате с чист въздух. Спортуващите хора имат по-голяма организация и лесно могат да се справят в трудни ситуации. Освен това когато мозъкът се разведри с кислород, той е отпочинал и започва с нови сили работа на пълни обороти.

-Посрещнете неочаквани обрати – планираните неща могат много лесно да се развалят, когато се получат непредвидени ситуации. Добре е да сме подготвени с няколко възможни изхода при разваляне на плановете и да  можем бързо да реагираме, като обновим плана на действията си.