KoKiTa.eu - да поговорим по женски!За или против МЛМ?

*

vladimirova

 • ****
 • Публикации: 337
 • Рейтинг: +5/-2
За или против МЛМ?
« -: Март 17, 2015, 13:19:57 »
Компаниите на мулти-левъл принципа, пирамида ли са те, или са шанс да работите за себе си, заедно с хора, които ви е приятно, като вашите приятели например? Една голяма заблуда или шанс за развитие? Социални придобивки или начин да отвратите хората от себе си с досадните си речи и псевдо уникални продукти?
Давам пример за такива компании, за тези, които все още не се сещат за какво става въпрос -козметични компании, като Орифлвйм, ЛР, Грийн Мастър, Тианде, застрахователни компании, Сайтталк и много други.*

mis_hell

 • ****
 • Публикации: 343
 • Рейтинг: +8/-1
Re: За или против МЛМ?
« Отговор #1 -: Март 19, 2015, 17:14:02 »
Ооо да, това е според зависи колко си нахален. И колко пари ще спечелиш с досаждане на хората не знам :) Една наша роднина - на майка ми братовчедка дойде от друг град на гости и изнуди майка ми да купи паста за зъби за 15 лева (уж беше подарък, ама после започна да говори за цените на продуктите и каза, че е 15 лева) в най-обраното време.
Хората, които продават картички, ключодържатели и химикалки за болни деца и хора с увреждания са също безскрупулни. В нашия град има един, който се прави на глухоням и обикаля да продава кафенетата, а пък е идвал в моята книжарница и си пазарува съвсем нормално, без никакви увреждания.

*

vladimirova

 • ****
 • Публикации: 337
 • Рейтинг: +5/-2
Re: За или против МЛМ?
« Отговор #2 -: Март 19, 2015, 21:08:40 »
Да, мен вече многократно са ме отвратили такива посредници, които на всяка цена гледат или да ти пробутат нещо или да те зарибят да работиш с тях. Едни и същи приказки всеки път, все едно са програмирани, по-добре да се запишат на запис, вместо всеки път бла-бла-бла.
Постоянно отвсякъде, всеки иска пари за какво ли не, всичко се върти около парите, толкова много безкрупулност......

*

revolution

 • ****
 • Публикации: 879
 • Рейтинг: +16/-4
Re: За или против МЛМ?
« Отговор #3 -: Март 20, 2015, 07:51:54 »
Аз лично не давам пари на просещи, дори и когато казват, че е за болни деца. Ако аз реша да дам парички за някое болно дете ще отида в център където мога да ги дам парите. Нямам гаранция, че тези хора на улицата няма да си приберат парите.
"Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."

*

ZLATNA

 • ****
 • Публикации: 859
 • Рейтинг: +4/-4
Re: За или против МЛМ?
« Отговор #4 -: Март 20, 2015, 10:25:36 »
Не гледам с добро око на досадниците.
Мразя някой да ме спира и да ми бута каталози в ръцете.
занимавала съм се с AVON отдавна, покрай моя колежка в работата. Работехме в почти изцяло женски колектив - в голяма фирма. Донасяха и каталозите и буквално хората идваха да разглеждат и да си поръчат при нас в офиса. След като колежката ми напусна, аз я "замених", поръчаха си при мен, но после и аз смених работата и бързо се отказах, защото козматика на пазара - много.. не ми е в кръвта да обикалям и да досаждам на хората, после да ги обикалям да им доставям нещата/ обикновено след 1 месец те вече са забравили какво са искали.. ;D/ и да им събирам парите..
Go On, Keep Going, Look Ahead, Enjoy every Second, Don't Regret, Head Up High, Dream On, Life Is Beautiful. Enjoy IT

*

Mokkka

 • ****
 • Публикации: 623
 • Рейтинг: +11/-0
Re: За или против МЛМ?
« Отговор #5 -: Март 20, 2015, 14:15:19 »
Както каза revolution аз също предпочитам ако имам пари и потребност да помогна на някого да го направя лично, а не чрез уж посредници и смс-и и картички, химикалки и прочие неща, парите от които най-вероятно накрая отиват в нечии джоб или поне се прибират голяма част от тях за производство и разпространение на тези материали. Преди много години живеех с мъж, които изкарваше добри пари- продаваше коли и му се случвало на ден да продаде по 3-4, защото тогава беше някакъв период, в който много се търсеха. Та изкарва да речем човека днес 2000 лева чиста печалба, решил е че лично не се нуждае от толкова, отива в болницата и разпитва за детенце, което се нуждае я от операция или някакви скъпи лекарства...такива неща. Лично съм ходила с него няколко пъти-давахме примерно по около 500 лева на някое тъжно мамче поне малко от малко да помогне. Страхотно беше...но свършиха тези времена ..сега 2000 не стига и за цял месец...

*

revolution

 • ****
 • Публикации: 879
 • Рейтинг: +16/-4
Re: За или против МЛМ?
« Отговор #6 -: Март 20, 2015, 15:09:41 »
Много хубаво е това, което сте правили наистина. В днешно време хората, които са с добри сърца и искат да помогнат в повечето случаи са хора, които нямат материалната възможност и това е най-тъжното.
"Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."

*

Mokkka

 • ****
 • Публикации: 623
 • Рейтинг: +11/-0
Re: За или против МЛМ?
« Отговор #7 -: Април 09, 2015, 08:45:30 »
Иначе що се отнася до тези доходи в извънработно време на мен ми се струва досадна работа. Имам една колежка, която ме преследва с някакви американски препарати за почистване на дома- магически естествено. Аз й казвам че не искам да я слушам, а тя си продължава. Дано поне се получават добри пари за да се срами така човек, защото аз никога не бих. Повечето ми познати станаха представители на авон и орифлейм само и само за да имат отстъпки при покупките и там бонусчета от време на време по някое малко подаръче. За мен обаче това няма как да бъде какъвто и да е стимул, защото съм много против тези фирми. Има много по-хубави продукти на пазара и най-важното неща, които мога да докосна да намажа и да помириша пред мен в парфюмерията, а не на каталог. Хубаво обаче че имам и такива приятелки- единствения ми бонус от това е че дъщеря ми обожава да седи и да разглежда списанията та доста се кроти така  :punk :ole

*

ZLATNA

 • ****
 • Публикации: 859
 • Рейтинг: +4/-4
Re: За или против МЛМ?
« Отговор #8 -: Април 09, 2015, 08:55:59 »
И моите деца обичат списанията, даже си избират от детските страници винаги по нещо. А най-много им харесва да търкат върху ароматизираните страници и да "разгадават" на какво мирише  :)
Една приятелка редовно ми носи каталога, отвреме на време правя по някоя дребна поръчка, друг път предлагам на мои познати - не че толкова им държа на марката/ както вече казах била съм представител и съм поръчала в големи дози и съм изпробвала над половината продукти в каталозите им/ не са им лоши нещата, но по-скоро не го правя от лоялност, а от навик и уважение към приятелката ми. Даже събирам неща за поръчката и чрез интернет понякога, когато има слаба кампания и не и достига малко. Интересно, хората си поръчат и понякога в големи количества.
Go On, Keep Going, Look Ahead, Enjoy every Second, Don't Regret, Head Up High, Dream On, Life Is Beautiful. Enjoy IT