KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Бърборилня / Re: Коледни подаръци
« Последна публикация от deni0587 - Декември 11, 2018, 23:09:34 »
Можеш да направиш преспапие с ваша снимка. Тъкмо ще е сувенир, тъкмо и ще е нещо ваше лично. Ако от преспапието падат и снежинки, значи и ще е и коледно. :)
2
Бърборилня / Зодиите - земни, огнени, въздушни и водни
« Последна публикация от deni0587 - Декември 11, 2018, 22:55:55 »
Знаете ли, че 12-те зодии се подразделят на 4 типа. Това са водни, земни, въздушни и огнени. Земните зодии са: телец, дева и козирог. Въздушните зодии са: близнаци, везни и водолей. Огнените зодии са: овен, лъв и стрелец. Водните зодии са: рак, скорпион и риби. Земните зодии се характеризират с повече земност и премисляне на нещата. Огнените зодии са доста открити и експресивни. Въздушните зодии са отлични оратори. Водните зодии са доста чувствителни и нежни като душевност. А вие от коя зодия сте? :)
3
Бърборилня / Нумерология
« Последна публикация от deni0587 - Декември 11, 2018, 22:30:16 »
Здравейте, приятели! Чували ли сте за науката нумерология? Знаете ли, че в зависимост от датата ви на раждане имате определен път в живота? Той се изчислява като съберете датата, месеца и годината на раждане. Когато получите определен сбор и ако числото е примерно 23 вие трябва да съберете цифрата на десетиците и на единиците и резултатът е 5.
Път в живота 1 – индивидуализация.
Вие сте енергични и силни, предопределени сте да бъдете винаги първи. Имате силна воля и амбиция за постигане на целите си. Поставяте си неординерни цели и твърдо вървите към осъществяването им, което често става на всяка цена. Вие сте творци, новатори и откриватели. Най-добре ще се представитете в професии изискващи тези качества. Тъй като сте много нетърпеливи, често прибързвате и правите грешки. Старайте се да довършвате всяко започнато дело.

Път в живота 11 – откровение.
Господарските числа носят отговорности и изпитания, свързани с техния характер, носителите им се вълнуват от световната политика, от съдбата на Земята и човечеството. Те с радост се включват в безкористен обществено-полезен труд или в спонсорски и дарителски акции и организации. При тях всяка грешка, разсейване и немарливост се наказват жестоко от съдбата.
Вашата сила е във вашата толерантност и в умението ви бъдете добри приятели, да създавате около себе си атмосфера на дружелюбие и обич. Вие сте изключителни родители. Имате много точно чувство за етика и морал. В личния си живот понасяте много и тежки изпитания, но винаги с достойнство. За да е поносим животът ви, трябва да се научите да бъдете опора на другите, техни покровители и спасители без при това да очаквате отплата и без да проявявате капризи и сприхавост. Трябва да се изявите като учители, откриватели, артисти, духовници, писатели, окултисти, мистици.

Път в живота 2 – сдружение.
Вие сте родени да наблюдавате, да изслушвате околните си и да чувате какво говорят те, да служите. Сантиментални, чувствителни и съпричастни към проблемите на близките си, вие винаги спазвате установените традиции. Всички двойки са всеотдайни родители. Не сте много верни съпрузи и съпруги, но никога не изоставяте семейството си. Обичате удобствата и уюта, и сте много практични. Търсите сигурност и се страхувате от изоставяне. За да се чувствате спокойни, предварително се информирайте за това, което ви предстои, защото не сте издържливи на стрес и продължителни нервни натоварвания. По правило притежателите на това число са много сексапилни и очарователни.


Път в живота 3 – себеизразяване.
Вие сте целеустремени и хармонични хора. Амбициите ви са мащабни, но постижими. Обичате динамиката и промените. В общуването си с околните сте великодушни. Като артистични и творчески личности, вие се радвате на голяма популярност. Много държите на естетиката в ежедневието. В семейството си сте толерантни, щедри и импулсивни. Емоционалният живот е много важен за вас. Чрез оптимизма и жизнеността, които дарява тройката, ще успеете да преодолеете всички трудности, поднесени от съдбата. Никога не отказвате взаимопомощ, а когато имате проблеми, разчитате на нея. Когато решите, че сте изолирани от средата си, вие изпадате в депресия.
В негативен аспект проявявате авторитарност, разпилени сте и на вашите обещания не може да се разчита. Също така имате навика да изневерявате, трудно казвате “не” на изкушенията. Постигате стабилност едва в зряла възраст. Релаксирате, когато имате интересни социални контакти и чрез спорт.
Професионална реализация – тройките успяват да работят с лекота навсякъде в обществото – с радост работят в сферата на образованието и здравеопазването, най-често като рехабилитатори, в социални грижи и като детски възпитатели, педагози и психолози. Работят и там, където има думи и знаци, защото думите и знаците са изобретени именно в три.


Път в живота 22 – материализиращият господар.
Господарските числа носят отговорности и изпитания, свързани с техния характер. Носителите им се вълнуват от световната политика, от съдбата на Земята и човечеството. Те с радост се включват в безкористен обществено полезен труд или в спонсорски и дарителски акции и организации. При тях всяка грешка, разсейване и немарливост се наказват жестоко от съдбата.
Вие се интересувате от световните проблеми и се стремите да помагате на обществото. Обичате да систематизирате информацията, която ползвате и имате многобройни таланти. Лесно решавате проблеми в практическите дейности и не се налага да изразходвате много усилия за да постигнете целите си и да изпълните поставените задачи. Нямате много силна семейна ориентация, но строго спазвате установените традиции. Понякога губите чувство за реалност и имате сериозни нервни и психологически проблеми. В идеалния случай постигате способността да се владеете и реализирате големи проекти (след 30 годишна възраст), а ако не успеете да отговорите на изискванията на царското число, реализирате житейска Пътека 4. В професионален план ще се чувстватвате най-добре, ако от полезното и практичното успеете да направите нещо възвишено и прекрасно. Филантропията, когато е в крупен мащаб (но разумно осъществена), също помага за добрата кондиция.
Вие сте много дейни и вашият начин на живот може да бъде описан като „постоянни опити за промяна на действителността”, защото всяко строителство и благоустройство е такъв опит.

Път в живота 4 – организация.
В древността четворката е смятана за символ на силата, равенството и справедливостта. Пречките, които преодоляват хората с път в живота 4 не са по силите на повечето хора. Вие сте организирани и упорити, с гордост понасяте ударите на съдбата и когато бъдете съборени на колене намирате сили отново да се изправите на крака. За вас са опасни не пораженията, а победите, защото именно те ликвидират вашата борбеност, т.е. при победа заспивате дълбоко върху лаврите си, вместо да се готвите за следващата битка. Освен работоспособност и издържливост, четворката говори за ограничения и самоограничения от най-различен характер. Но притежателите на 4 могат да направят неподозирани постижения във всички сфери на живота, дори в сферата на модата или като артисти благодарение на своята желязна дисциплина, изпълнителност и работоспособност.

Път в живота 5 – свобода.
5 е числото на човека и на неговите 5 сетива, 5 е движение и промяна. Вие сте родени за да внесете промяна във всички области на живота. Оспорвате всяко нещо, което ви се каже, като с това понякога предизвиквате конфликти, дори агресия срещу себе си. Енергични и непредсказуеми, обичате авантюрите, модата (във всички сфери на живота), пътешествията. Обикновено имате безпристрастна оценка за себе си и сте склонни към самоирония. Често не довършвате това, с което сте се захванали. Образованието си получавате по-скоро от улицата, отколкото в училище, защото сте склонни да извършвате всякакви експерименти с тялото си и с неговата сетивност. Необходимо е да се научите да вземате под внимание чувствата и нуждите на другите, като в същото време се вслушвате и в своя вътрешен глас. Не сте злопаметни и отмъстителни и най-доброто ви качество е това, че умеете да се радвате на живота въпреки изпитанията. В интимнен план не сте верни партньори, но държите на семейството и децата си. Много обичате да пазарувате. Често сте склонни към невротичност. Релаксирате когато се чувствате напълно свободни от ангажименти, когато пазарувате и когато спортувате.


Път в живота 33 – саможертва.
Господарските числа носят отговорности и изпитания, свързани с техния характер. Носителите им се вълнуват от световната политика, от съдбата на Земята и човечеството. Те с радост се включват в безкористен обществено полезен труд или в спонсорски и дарителски акции и организации. При тях всяка грешка, разсейване и немарливост се наказват жестоко от съдбата.


Път в живота 6 – хармонизация.
Вие сте великодушни, артистични и щедри; завистта и отмъстителността са ви дълбоко чужди. В любовта сте всеотдайни, като в същото време държите да сте обект на преклонение. Вие сте лесно раними и с крехко здраве, имате нежен и грижовен характер, преизпълнени сте с чувство за чест и доблест. Внасяте ред и хармония, където и да се намирате. Обикновено сте чисто и спретнато облечени и често сте много гнусливи. Имате добри обноски. В конфликтни ситуации търсите компромис, но когато е застрашена сигурността ви и вашата ценностна система, ставате агресивни. Никога няма да се изложите съзнателно на риск. Веднъж взели решение, вие не го променяте лесно. Семейните връзки и родовите корени са много важни за вас, което не ви застрахова от семейни проблеми и лични драми – напротив, те са чести ваши спътници. Със сигурност ще ви се наложи да се грижите за болни, бедни или грохнали от старост роднини и близки. Обичате комфорта и лукса и много държите на качествените неща. Обичате да се подсигурявате, застраховате и презастраховате. Изпадането в зависимост от някого или от нещо може да се окаже опасен капан за вас. И още – винаги трябва да сте наясно какво точно искате и имате ли възможност да го постигнете. Трябва да избягвате да проявявате нетолерантност, нетактичност и мнителност. По принцип, ако сте информирани за това, което предстои ще сте много по-спокойни. Вие имате усет за качеството на всичко, което ви заобикаля и обичате да си угаждате с качествени дрехи, обувки, храна и прочие. Най-добре се чувствате у дома и сред своите близки.


Път в живота 7 – мъдрост, самота.
7 е житейската пътека на самотата и уединението, в 7 хората наблюдават, изучават и анализират живота, изследват неговите тайни.
Вие сте проницателни, аналитични и ексцентрични индивидуалисти. Често ви смятат за надменни, но въпреки това, идеите и предложенията ви се приемат сериозно и с подобаващо уважение. Вие лесно разрешавате технически, психологически и духовни проблеми и загадки, дори мистерии. Не обръщате голямо внимание на материалните проблеми и условия, защото за вас те не са важни. Парите и късмета обикновено идват по неочакван начин и не бива да ги преследвате целенасочено, защото ще избягат също така неочаквано или ще донесат неприятности. Седмиците се чувстват по-уверени в разрешаването на абстрактни, отколкото на интимни проблеми. Вие имате много приятели, но любовта е нещо като енигма за вас. Имате нужда от уединение за да се помъчите да анализирате чувствата си. Повечето от вас са с нагласа на “сови” и сутрин трудно стават от сън. По ирония на съдбата, роденият самотник 7 се страхува от бедността, от самотната старост, от болестите и изоставянето. При възникнали лични проблеми има опасност да предпочетете да избягате от тях или да ги удавие в алкохол, вместо да се опитате да ги разрешите. Елитарни и горди, винаги научавате нещата по най-трудния начин.


Път в живота 8 – сила, борба за материална независимост.
Бойци по природа, вие ще преследвате целите си неотклонно. Вашите чувства са подчинени на вашите цели, които винаги са сериозни и мащабни – власт, сила и успех в материалния свят, понякога, за съжаление – на всяка цена. Хората с тази житейска пътека трябва да разберат, че парите, макар и необходими, не са всичко на този свят. Възможно е животът ви да не е никак лесен и често да се сблъсквате със сериозни проблеми. Може да се случи така, че да работите непрекъснато, без отдих и почивка, и парите все да не ви стигат. Това е така, защото трябва да проумеете баланса между материалното и духовното. Когато осмицата позволи проблемите да я затрупат, тя изпада в нещо като продължителна депресия и започва да се крие от хората.Път в живота 9 – универсалност, братство.
Всички деветки са енергични и смели в постъпките си, като често стигат до безразсъдство. Действате импулсивно и необмислено, често сте доста войнствено настроени. Вие сте отлични войници, но лоши стратези. Сръчни сте, умеете да боравите с техника, но до техническо откривателство едва ли ще стигнете. Хуманни и състрадателни, имате широки възгледи и умеете да работите с хора. Често обичате да създавате собствени правила. Вашата философска нагласа ви помага да проявите своята толерантност и желанието си за интеграция. И въпреки впечатляващата си хуманност и толерантност, вие изключително много държите на високия социален статус.
Искате да постигнете много, да обиколите света, да опознаете всички и всичко и през живота ви ще се появяват много и дори неочаквани възможности за далечни пътешествия. Поради това, че диапазонът на интересите ви е твърде широк, вие трудно откривате истинското си призвание. Като цяло влагате драматизъм във всяко нещо, с което се захванете. Умеете да манипулирате околните си, но и лесно се поддавате на манипулация и внушение. Деветките се чувстват еднакво добре навсякъде, защото навсякъде могат да си създадат приятна среда.

4
Супи и основни ястия / Лазаня
« Последна публикация от deni0587 - Декември 11, 2018, 20:50:17 »
Обичате ли лазаня? Ето една рецепта за лазаня:
Продукти:
кори - 1 пакет полуготови за лазаня или по - дебели кори за баница
кайма - 500 г
кашкавал - 300 г
свинско филе - 200 г или пушено пуешко филе
доматено пюре - доматена паста или кетчуп
олио
Приготвяне: Намазваме правоъгълна тава с малко олио, след което слагаме 1 пласт от корите и ги намазваме с доматеното пюре. Ако не разполагаме с пюре, може и с кетчуп.

След това слагаме пласт от половината каймата, разстиламе я добре и покриваме с кора. След, което слагаме отново от пюрето и върху него нарязани на ситно половината от пуешкото или свинското филе и половината от кашкавала (кашкавалът може да бъде настърган.

Покриваме с кора, намазваме с пюре и слагаме другата половина от каймата, покриваме с кора, върху която слагаме доматено пюре и другата част от филето и кашкавала, покриваме ги с кора, намазваме с пюре и поливаме с малко, но достатъчно олио, за да покрием лазанята.
5
Диети / Диета с ябълки
« Последна публикация от deni0587 - Декември 11, 2018, 20:45:42 »
Скъпи приятели, предлагам на вашето внимание следната диета:
Закуска - Комбинирайте 1 ябълка с някоя от следните храни: 100 г извара, 100 г варено жито, 100 г варен ориз, 2 сварени яйца.
Обяд - 300 г салата от настъргани ябълки, моркови и ряпа (цвекло), подправени с 1 с.л. мед.
Вечеря - 100 г печена риба, 1 шепа зелева салата, 1 ябълка.
Това е един евтин и лесен начин за отслабване. Определено по празниците човек има нужда да влезе във форма. :)
6
Бърборилня / Коледни подаръци
« Последна публикация от Valka - Декември 11, 2018, 20:19:23 »
Търсих тема, но не намерих....Вие какъв подарък ще изберете за своята половинка? Аз нямам никакви идеи,искам да е нещо оригинално ,а не обичайните неща-блуза.....шапка... :) Споделете вашите подаръци,може да открадна някоя идейка :-)
7
Литература / Книгата на Христо Стоичков
« Последна публикация от Valka - Декември 11, 2018, 20:13:39 »
Здравейте,някой прочел ли е вече книгат. Дайте отзиви и коментари :) Мисля това да е един от коледните ми подаръци за любим човек .Чакам вашите коментари
8
Бърборилня / За Коледно позитивно настроение
« Последна публикация от deni0587 - Декември 11, 2018, 20:01:47 »
Скъпи приятели, сега чух една много позитивна коледна песен. Мисля, че си заслужава да ви споделя тази прекрасна песен. Дело е на Миро и на Невена. Казва се "Всичко, което искам":
Нямате права за да видите линковете. Регистрация или Вход
Надявам се и на вас да ви подобри настроението. :)
9
Бърборилня / Re: Какво е мнението ви за Наталия Кобилкина?
« Последна публикация от deni0587 - Декември 11, 2018, 19:57:43 »
Не мисля, че нейните съвети реално помагат. Разбира се, помагат при жени, чиято цел е намиране на милионер, но не мисля, че любовта трябва да се смесва с темата пари. Понякога нещата са синхронни, но да се избира човек според финансовите му постижения е наистина тъжно и достойно единствено и само за съжаление. :(
10
Литература / Йордан Йовков
« Последна публикация от deni0587 - Декември 11, 2018, 19:45:42 »
Йордан Йовков е един от светилата в българската литература. Уникални са неговите произведения. На вашето внимание предлагам един аудиоразказ - "Другоселец". Неговото творчество представя действителността между двете световни войни. Кое е вашето литературно произведение, писано от Йовков? :)
Нямате права за да видите линковете. Регистрация или Вход
Страници: [1] 2 3 ... 10