KokiTa.Eu

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

 
 Колко сексуални партньори трябва да има една жена, за да бъде щастлива в брака ?0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Февруари 08, 2015, 21:59:26
Прочетена 671 пъти

zuzu70

 • Утвърден участник
 • ***

 • 159
  Публикации
 • Рейтинг: +2/-0

 • Пол: Жена

  • Ел. поща


Мъжете мечтаят за нула, жените за 20, учените твърдят 10

Колкото повече, толкова по-малко
Мъжката мечта за това булката да се окаже девственица е изключително нелепа. Особено от гледната точка на повечето съвременни жени. На повечето днешни мъже обаче, естествено, би им се искало. Но те вече не вярват, че такова чудо все още е възможно. Но всъщност не са прави: булките, които се омъжват непорочни или поне за своите първи и единствени сексуални партньори, не са чак такава рядкост – средно 23% в цивилизования свят, т.е почти всяка четвърта.
Сексуалният живот преди брака и последвалите семейни отношения са взаимосвързани. До този извод са стигнали Галина Рудес и Скот Стенли от университета във Вирджиния, САЩ, които са провели многогодишно изследване в рамките на така наречения Национален съпружески проект (National Marriage Project). Учените са се допитали до няколко хиляди доброволци на възраст между 18 и 34 години.

След анализ на данните станало ясно, че колкото повече сексуални контакти е имала жената преди брака, толкова по-нещастна се е оказвала в семейния живот. Повече от половината дами, които са загубили девствеността си в леглото със своя съпруг или годеник, са заявили, че са напълно удовлетворени от брака си.

Сред жените с един или двама любовници преди сватбата си, имало 42% удовлетворени, докато сред тези, които имали над десет сексуални партньора, едва 20% могли да се похвалят със семейно щастие.

Следи от силните чувства
Естествено, учените са се опитали да разберат къде се крие обяснението на установената зависимост. Все пак проблемните бракове водят до разводи.

Една от хипотезите е, че жените с много любовници в миналото си имат с кого да сравняват съпрузите си. Някои от тях започват да се съмняват, че са направили правилния избор, което също саботира семейното щастие.
Жените, които са имали много сексуални партньори, сравняват съпрузите си с тях, което не винаги е в полза на половинките.
Според психолога Андрей Сахно, отношенията с истински добрите любовници не преминават безследно. Все пак паметта запазва силните чувства. Мозъчните зони, които са свързани с любовните трепети, са плътно запълнени с клетки, произвеждащи допамин – хормонът на удоволствието. Именно той не ни позволява да забравим “хубавите моменти”, като оставя след себе си осезаеми следи.

В този смисъл особена опасност представлява първата любов – романтична и страстна и рядко завършваща с брак. Тя може да се превърне в нереалистично мерило, защото отношенията в по-зряла възраст могат да изглеждат скучни на нейния фон. А скуката, според канадските учени от Университета в Уинипег, е основната причина за разводите.

Интересното е, че жените униват доста по-често от мъжете си. Освен това, по мнение на Рудес и Стенли, изобилието от сексуални партньори дава на жената не само опит в леглото, но и такъв в разделите, отношението към които всеки път става все по-леко.

За една опитна жена да зареже мъжа си не е голяма трагедия. Истината или лъжата в името на щастливия семеен живот
Според анкетите, половината мъже казват, че не биха се огорчили много, ако разберат, че жените им са имали 10 сексуални партньора. Но не повече. Защото “повече” според анкетираните – означава развратност.

Значи, 0 любовници е перфектно, а 10 – съвсем допустимо?
Не винаги, казва психологът Андрей Генадиевич. В някои случаи, когато разберат с колко други са били жените им, мъжете биват обсебени от болезнена страст. Искат подробности. Започват с упреци, които могат да станат непоносими. Стига се и до домашно насилие.

Съветът на специалистите към дамите е: забравете за резултатите от анкетите и в никакъв случай не казвайте истината за сексуалния си опит. По-добре е да се презастраховате и да излъжете в името на щастливия семеен живот. Ако сте принудена да отговорите на директния въпрос, кажете нещо от сорта на: „Скъпи! Преди теб съм била само с един и то само веднъж. Щяхме да се женим, но той се оказа боклук. Добре, че навреме го разбрах.“
Младите момичета, които не бързат да започнат да водят сексуален живот и не свеждат до минимум периода на ухажване, имат по-добри шансове за щастлив брак. Това е убеждението на математика Робърт Сеймур, който е професор в Университетския колеж в Лондон.

Той е направил извода си на базата на т.н. теория на игрите – раздел на науката, който изучава оптималната стратегия т.е. тази, която води до победа. Или в случая до стабилен и щастлив брак.

Според професора, много от животните дълго се ухажват преди да стигнат до половия акт, като този ритуал се е запазил в процеса на еволюцията. Значи той има смисъл – позволява на женската да събере повече информация за мъжкия. И съответно да отсее неподходящите кандидати. Според Сеймур, отлагайки секса, съобразителната женска понижава шансовете за сношение с неподходящ мъжки. За жените също е стратегически изгодно да постъпват по този начин. Даже ако е по любов и даже ако много им се иска.

Учените твърдят, че сексът на първа среща не е най-добрата стратегия
Но, за съжаление, непорочността не може да бъде гаранция за щастлив брак. Това сочат дори резултатите от изследванията на самите Рудес и Стенли. Все пак почти половината анкетирани двойки, в които булките са били девствени, не твърдят, че бракът им е съвършен.

Развратът процъфтява
Мащабното социологическо проучване National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyles, което се провежда на всеки десет години, показа, че броят на сексуалните партньори на жените расте. В периода 1990-1991 година от думите на представителките на нежния пол е станало ясно, че са имали средно 4 сексуални партньора. В периода 1999-2001 година – 6, докато днешните жени имат средно по 8 любовника. За 20 години се е понижила и възрастовата граница за започване на сексуален живот.

Сред днешните момичета под 16-годишна възраст – 26% правят секс. Тоест почти една трета. При това една пета от тях практикуват всички възможни видове секс.Февруари 09, 2015, 07:33:04
Отговор #1

revolution

 • Старши участник
 • ****

 • 879
  Публикации
 • Рейтинг: +16/-4

 • Пол: Жена

Живеейки вече в едно ново време- малко вероятно е да срещнеш жена, която не е била с никой и да се пази за единствения. А има ли значение реално с колко е била? Ами ако след 20 години започне да се замисля за други, как би било? Колко партньора зависи само единствено от жената( не говорим сега за развратниците), но мисля е хубаво да видим няколко*** преди да се обвържем само с една  :yahoo Представете си колко изневери стават, само от любопитството на жената, защото не е имала живот преди да срещне мъжа си.
"Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."

Февруари 11, 2015, 11:50:18
Отговор #2

zuzu70

 • Утвърден участник
 • ***

 • 159
  Публикации
 • Рейтинг: +2/-0

 • Пол: Жена

  • Ел. поща
Според мен си зависи до човека, може да има един сексуален партньор и пак да е напълно задоволена и щастлива в брака
Може да има много и пак да не е щастлива.Всичко е относително

KokiTa.Eu


Февруари 17, 2015, 21:24:03
Отговор #3

Taraxacum

 • Старши участник
 • ****

 • 782
  Публикации
 • Рейтинг: +5/-5

 • Пол: Жена

Какво общо има броя на партньорите с щастието в брака :D :o
Щастието е много комплексно и същевременно просто нещо :)

Март 16, 2015, 08:59:55
Отговор #4

ZLATNA

 • Старши участник
 • ****

 • 859
  Публикации
 • Рейтинг: +4/-4

 • Пол: Жена

  • Ел. поща
Учените и това ли изследват  ;D
Аз също не смятам, че ако си имал 10 патньора преди брака ще бъдеш щастлив. Тоест - научил си се, натрупал си опит, находил си се  ;D и вече си готов да се отдадеш само на 1  :ole
Няма формула за щастие в брака. Всеки човек индивидуално сам кове съдбата и щастието си и се бори за любовта си и за ежедневното разчупване на скуката.
По-скоро не бройката на предишни партньори, а компромисът е от съществено значение.
Go On, Keep Going, Look Ahead, Enjoy every Second, Don't Regret, Head Up High, Dream On, Life Is Beautiful. Enjoy IT

Март 17, 2015, 19:10:57
Отговор #5

Taraxacum

 • Старши участник
 • ****

 • 782
  Публикации
 • Рейтинг: +5/-5

 • Пол: Жена

Разбирателството, компромисите и наистина иновативността, поддържането на романтиката, малките жестове и изненади... :)

Април 04, 2015, 12:58:12
Отговор #6

Mokkka

 • Старши участник
 • ****

 • 623
  Публикации
 • Рейтинг: +11/-0

 • Пол: Жена

Аз също съм на мнението, че между 5-10 сексуални партньора са идеалната бройка за да натрупа всеки човек опит и да види и  опита различни неща. Аз лично се омъжих за човека с когото за първи път правих секс, но това беше в детските ми години. След това бяхме много години разделени, много партньори сменихме и вече след натрупания опит- много по-различни и пораснали не само в сексуално отношение а в абсолютно всички аспекти решихме, че все пак сме си един за друг. Сега обаче нещата са съвсем различни. Просто всички тези неща е трябвало да се случат. Ако някой ми каже, че ще остане само с един мъж целия си живот не бих го приела. Какво значи колкото и да ти е хубаво все ще се чудиш: ами как ли е при другите. Сега аз съм видяла, знам, харесала съм си някои неща, които преди не съм знаела и можела и си ги използвам пълноценно в брака, та изобщо нямам намерение повече да търся и да опитвам.