KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Осиновяване

*

Amanda

  • ***
  • Публикации: 117
  • Рейтинг: +6/-2
Осиновяване
« -: Февруари 09, 2015, 20:43:08 »
Една много хуманна постъпка. Това е най-хубавото, което може да се случи на едно изоставено дете и същевременно осмисля живота на осиновителите.
Дали трябва да се каже на детето докато е малко, за да не бъде сюрпризирано от "доброжелатели" ? Ако вие самите научите това за себе си, как бихте реагирали ? Ще потърсите ли истинските си родители или е по-добре да си останат в миналото ?И след най-тъмната нощ идва светло утро !

*

Mokkka

  • ****
  • Публикации: 623
  • Рейтинг: +11/-0
Re: Осиновяване
« Отговор #1 -: Февруари 09, 2015, 21:07:41 »
Винаги съм мислила, че е хубаво да се знае такова нещо, но ако на мен лично ми се беше случило подобно неща за мен родител е този,който те е отгледал, а не този, който си е направил кефа и те е изоставил.
Имам ученици, които родителите са ги зарязали така и е много мъчно децата постоянно си мечтаят и твърдят, че ще дойде някой от техните да си ги вземе. Не е честно ако можеш да гледаш правиш деца, а да родиш 10 и да кажеш ама не мога да ги гледам....затвор заслужават такива хора.

*

Svetla

Re: Осиновяване
« Отговор #2 -: Февруари 10, 2015, 08:12:56 »
Да осиновиш дете е хуманно.Да си осиновен - имаш право да го знаеш.Винаги съм била пряма и открита по принцип.На този етап вече 2 години се грижа за приемно детенце,8 годишно.Предстои ни да се разделим,много е тежко,но с много усилия се старая да я подготвя за това ,което ще и се случи,а именно да бъде осиновена.Ние не можем,защото има граница за годините.

*

Mokkka

  • ****
  • Публикации: 623
  • Рейтинг: +11/-0
Re: Осиновяване
« Отговор #3 -: Март 27, 2015, 14:14:54 »
Този въпрос с приемното семейство и осиновяването е много сложен. Споменавала съм и друг път но в някоя друга тема. Имам позната, която е приемен родител вече много години като винаги й дават бебчета и много бързо ги осиновяват, но не можа да се раздели с първото и го осинови макар че има дъщеря на възраст да си има дете. Приемната грижа е добър временен вариант, който до известна степен прави малко по-добър живота на изоставените дечица, но това за което казвате разделянето е много страшно. Дори и да отиде на място с по-добри условия чисто материални със сигурност детенце си е свикнало с този вид отношение, грижи и изобщо среда и начин на живот. Представям си колко им е трудно това сменяне на местообитание- от сиропиталище в приемно семейство, понякога в тези по-малките къщички за 10тина деца, понякога стигат до интернати или в най-добрия случай до осиновяване. Обречени дечица още от раждането си. Но аз също съм на мнение, че ако се осиновява дете то трябва след време да му бъде обяснено какъв е случая, защото няма нищо скрито-покрито и все някога някой ще му каже.