KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Съвместно съжителство с родителите

*

Amanda

 • ***
 • Публикации: 117
 • Рейтинг: +6/-2
Съвместно съжителство с родителите
« -: Февруари 02, 2015, 16:21:07 »
Какво мислите по въпроса. Аз като потърпевша съм на категоричното мнение, че младото семейство трябва да си живее отделно. За съжаление много хора се принуждават поради финансови причини да се съберат с родителите на единия или другия, но много рядко съумяват да се сработят. Всеки си има навици и стереотипи. Това, което е нормално за едните дразни другите, започва всичко да се поставя на кантар, да се мисли, че едните се възползват от другите и т.н. В същото време младото семейство не съумява да изгради своите взаимоотношения правилно, задълженията към партньора. Много често бабите поемайки грижите за внучето правят лоша услуга, защото татковците неусетно продължават да си живеят по ергенския си начин- работа, приятели, и в къщи като има една баба решават, че просто могат да си почиват. Затова според мен е най-добре самостоятелно от първия ден. Родителите по-добре да помогнат финансово, отколкото много характери на едно място.


И след най-тъмната нощ идва светло утро !

*

revolution

 • ****
 • Публикации: 879
 • Рейтинг: +16/-4
Re: Съвместно съжителство с родителите
« Отговор #1 -: Февруари 06, 2015, 17:19:22 »
Не мога да си го представя това. Писва всичко, започват дразги- не върви да се карам с него пред неговите родители, нито пък върви той да се кара с мен пред моите. Не мога да си представя да съжителствам с родители и приятеля ми. Аз съм и егоист и не стига, че се дели на две ами ще се окаже че става на четири. Също така да не споменаваме, че трябва да се съобразяваш с тези хора, за музика, телевизора, банята, какво да се яде или кой да дойде у вас. По едно време ти писва и ти идва да се гръмнеш. Оооо не не не. Това ще си е направо кошмар. Има още много неща, които мога да кажа по тази тема определено. Съобразяваш се как се разхождаш в дома си- не върви да обикалям гола пред родителите, също така се съобразяваш колко си шумен когато се прибираш или с твоя приятел какво правите и колко шумно го правите. А на последък се оказва, че не съм от тихите- така че съм категорична, че това е нещо абсурдно и недопустимо. Ако е временно добре, но колко временно? Аз повече от 2-3 месеца мисля, че няма да издържа.
"Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."

*

Mokkka

 • ****
 • Публикации: 623
 • Рейтинг: +11/-0
Re: Съвместно съжителство с родителите
« Отговор #2 -: Февруари 09, 2015, 21:09:46 »
Ние опитахме 3 месеца и бяхме пред развод заради скандали заради родителите. Купихме къща стегнахме максимално бързо 1 стая и се изнесохме и сега сме повече от супер.

*

vladimirova

 • ****
 • Публикации: 337
 • Рейтинг: +5/-2
Re: Съвместно съжителство с родителите
« Отговор #3 -: Март 12, 2015, 17:07:02 »
В никакъв случай, осен ако къщата не е толкова голяма и те са толкова заети, че почти не се засичате. :yahoo
Единствено, ако някой от родителите е болен, тогава е приемливо да се живее с тях, тогава вече говорим за нещо съвсем различно....

*

ZLATNA

 • ****
 • Публикации: 859
 • Рейтинг: +4/-4
Re: Съвместно съжителство с родителите
« Отговор #4 -: Март 12, 2015, 17:21:19 »
Не живея с родителите си, нито с родителите на съпруга ми. В момента, в който се събрахме решихме, че по-добре едната заплата да ходи за наем на квартира, отколкото някой да ни се бърка в отношенията и да ни поучава.
На по-късен етап изплащахме жилище, обзавеждахме, ремонтирахме, в идеални отношения сме с родителите си, но не бих живяла с тях.
Go On, Keep Going, Look Ahead, Enjoy every Second, Don't Regret, Head Up High, Dream On, Life Is Beautiful. Enjoy IT

*

Mokkka

 • ****
 • Публикации: 623
 • Рейтинг: +11/-0
Re: Съвместно съжителство с родителите
« Отговор #5 -: Март 27, 2015, 14:21:54 »
Разликата в поколенията е фрапираща. Почти не познавам възрастни зрели хора, които могат да кажат, че живеят с родителите си и се разбират чудесно. За мен е хубаво че и моите и тези на мъжа ми са в града, където живеем и дори не живеят много далече, така че винаги когато се налага можем да им оставим детето или да ги помолим за някаква услуга, но при никакви положения не искам изобщо да се замислям за съвместно съжителство. Особено когато говорим за детето- сега ще ви кажа неща, които съм убедена че поне деветдесет процента от вас са чували: 1. Детето нищо не яде. ( започва се даване на манджи, ако не иска се вадят сухи мезенца, сладичко после каквото има само и само да го угоят порядъчно) 2. Много тънко сте я облекли (естетвено от гардероба веднага излиза чорапогащник, плетен елек и търлички) 3. Студено е във вас и затова изстива ( в тях при слънчево време)като сега пролетно, не жега, но не и студ задължително парното е запалено, но още не е топло и са включили и климатика). Има още много подобни неща, които не мога и не искам да търпя и именно затова не живеем заедно.