KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Властването на жените

*

revolution

 • ****
 • Публикации: 879
 • Рейтинг: +16/-4
Властването на жените
« -: Януари 17, 2015, 22:27:54 »
Властването на жените вече не е мит. Не само,че имаме право да гласуваме (юпииии),ами сме равни с мажете и в професионален план. Другото, което можем да кажем, че по-често се срещат жени с ‘’топки” от колко мъже. Това е положението. Както беше казано в един български филм
- Какъв искаш да станеш като пораснеш?
- Искам да съм мъж.
- Мъж? Да не мислиш, че е лесно да си мъж?
- Лесно? Не, не мисля, че е лесно. Мисля, че е... рядко.
И какво да ви кажа- правилно е.

Това на което попаднах беше информация,че мъж е пуснал молба за защита от домашно насилие, упражнено  от жена му. Освен, че го тормозела физически и психически, съпругата му дори си хванала любовник, твърди мъжът и в жалбата си до съдиите във Районния съд във Враца.
Горкия-хич не му върви на завалията. Като ще го бие поне да пускаше на него, а не на някакъв си там.  :yahoo
Все пак независимо,че пускал два пъти жалба хайванчето не получава нужната защита, а жена му разбирайки, заедно с детето го напуска.

Тъжна история,но в същото време ужасно смешна. До къде стигнаха мъжете.. Очаквам скоро филми,в които не жените ще са бити от мъже, а обратното. А райното ще е затрупано с мъже искащи защита от домашно насилие....  :P"Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."

*

Mims

 • ****
 • Публикации: 299
 • Рейтинг: +10/-5
Re: Властването на жените
« Отговор #1 -: Януари 21, 2015, 21:10:30 »
Радвам се, че вече имаме право да гласуваме, защото преди не е било така. Жалкото е, че някои хора не осъзнават колко е важно да се гласува.

А колкото до случката с мъжа... Не знам да се смея ли, да плача ли?  ???

*

revolution

 • ****
 • Публикации: 879
 • Рейтинг: +16/-4
Re: Властването на жените
« Отговор #2 -: Януари 21, 2015, 21:32:51 »
Нямате права за да видите линковете. Регистрация или Вход
Радвам се, че вече имаме право да гласуваме, защото преди не е било така. Жалкото е, че някои хора не осъзнават колко е важно да се гласува.

А колкото до случката с мъжа... Не знам да се смея ли, да плача ли?  ???

Ами аз да ти кажа се посмях, после се разплаках, защото осъзнах,че не е единствения мъж. После пак се засмях от кеф, защото моя не е такъв ( не ми стиска да пусне жалба  :yahoo :yahoo :yahoo :yahoo) та така какво да ти кажа смесени чувства  :ole :yahoo :yahoo :yahoo
"Много е сложно да си жена... постоянно искаш или да убиеш някого, или да си купиш нещо...."

*

Елка

 • ***
 • Публикации: 237
 • Рейтинг: +6/-1
 • VIVA FOTOSHOP
Re: Властването на жените
« Отговор #3 -: Януари 28, 2015, 09:59:54 »
   Всеки влюбен мъж може да остави жена му да го бие :) това обаче не е от липса на възможност да се съпротивлява, а от липса на желание. По тази причина не заслужава някой друг да се грижи за неговата защита.
 
   Много мъже обаче наистина са подложени на психически тормоз от жените си и не могат да се справят. Най-често обаче (по мое виждане) за психическия тормоз си има причина. Жените си вземат някой, който ги обича и дори обожава , но в един момент се сблъскват с реалността , че само с любов не се живее. Лошото е, че това се случва едва когато се появят  децата. Тогава отговорностите стават много и започват да тежат на жената, която не получава никаква подкрепа и помощ от съпруга , който продължава да я обича и обсипва с нежности, но....до там !!!

   Та когато се гради семейство, не бива любовта да е основата. Любовта е съпътстваща необходимост, но преди всичко се допитвайте до разума си. Какъв баща ще бъде избраника (гледайте неговия баща) и какъв съпруг (вижте отношението на свекъра към свекървата) Това е неговия модел в живота и дори той да не го одобрява, най-често го копира подсъзнателно.
  Доказано е ,че претъпялия насилие  става насилник, жертвата при първа възможност става палач.

*

Mokkka

 • ****
 • Публикации: 623
 • Рейтинг: +11/-0
Re: Властването на жените
« Отговор #4 -: Март 15, 2015, 21:44:35 »
Като цяло ролите на жените и мъжете вече съвсем не са това, което са били. Ето и този случай ни доказва, че вече не можем да говорим за жените като за слабия пол. За мен лично това е доста тъжно, защото искам и често имам нужда да съм галена, глезена и обгрижвана, а не да се правя на мъжа вкъщи и да се старая да се справям сама с всичко, че даже ако може и да издържам мъжа. Имам един познат, който седи вкъщи по цял ден, не ходи на работа, а и дом нищо не прави.Лежи и гледа мачове. Прибира се жена му в 5 следобяда и започва да чисти готви, да изведе детето и какво ли още не. Ако аз бях на мястото на тази жена с най-голямо удоволствие бих му била шута пък ако иска да подава жалби за тормоз. Той й е по-скоро още един излишен ангажимент, с който да се занимае.  Аз работя, но позволявам на мъжа ми да се старае и да донася повече пари вкъщи и не ми е зле.