KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Алтернатива на калоричния сладолед

*

Taraxacum

  • ****
  • Публикации: 781
  • Рейтинг: +5/-5
Много обичам сладолед и не само защото е СЛАДОлед, а точно защото е леден.
Целогодишно  фризера ми е зареден със сладолед от магазина, също си правя и домашни, писала съм за някои  от методите ми за направа на домашни ледени кремчета, които аз наричам сладоледи.
Изобщо всичко ледено студено и замръзнало  ми е много любимо за похапване и пиене. Дори ям лед, ами да много го обичам хаха.
И така понеже понякога се ограничавам  в консумацията на сладки неща, защото са пълни с какви ли не глупости и вредни неща, но пък са толкова вкусни, си имам доста алтернативи за ледени сладки изкушения.
Едно много любимо ми е точно това – ледените резени диня.

Много е лесно да си направите такива плодови сладоледи на клечка. Трябва да измиете хубаво динята (кората и), да я нарежете на големи кръгли филии или резени както режете лимона на кръгчета. Малко е трудно, нужен ви е голям и остър нож. След това просто разрязвате кръглия резен на триъгълници както режат пицата по пицариите и закусвалните. С помощта на ножа направете малки отвори в кората, за да може да забучите пръчицата ( без помощта на нож няма да успеете да пробиете кората хаха).
Следващата стъпка е да наредите парчетата, които вече си имат пръчица, в някакъв съд ( голяма чиния, табла, нещо такова, покрийте с фолио и направо във фризера за няколко часа.
Понеже аз съм много нетърпелива го правя това вечер или  преди да излезна навън , за да може на сутринта или когато се прибера, парчетата да бъдат напълно замръзнали.
Това е цялата философия и е доста добра и ниско калорична алтернатива на любимия ни през лятото ( и не само) сладолед. Прекрасен десерт за хората, подложили се на диета, за тези, които избягват бялата захар, а тя е доста голяма част от сладоледа.
Пробвайте, обещавам, че ще ви е вкусно!