KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Бананов Заледен йогурт

*

Taraxacum

  • ****
  • Публикации: 781
  • Рейтинг: +5/-5
Бананов Заледен йогурт
« -: Април 29, 2015, 22:58:14 »
Днес като се прибрахте от работа не ви ли се прииска да хапнете нещо сладко и студено в същото време, за да охладите страстите от пътя до вкъщи. Вече е доста топличко и все по- често и по-често хората посягат към фризерите в магазините за сладолед. Не че не го харесвам този купешкия в магазините, напротив – обожавам го и  си го купувам целогодишно. Зареден ми е фризера и през зимата със сладолед, неизбежно е при мен, просто няма начин. Но също много обичам да си приготвям своеобразни домашни сладоледи. Вече съм писала за някои видове, които съм правила и се получават чудесно.
Сега попаднах на интересна идея, която  също пробвах и  сетивата ми останаха приятно задоволени и охладени. Става въпрос за  леден бабанов йогурт с фъстъчено масло.
Много обичам да си правя „ американски” сандвичи с фъстъчено масло, американски, защото тази идея съм я взаимствала от американските филми и сериали, сигурно много от вас също.
Да ама открих и още едно много вкусно и чудесно приложение на фъстъченото масло, а то е точно  за домашните йогурт- сладоледи.
За направата му ще са ви нужни : банани, обикновена активия, фъстъчено масло и евентуално чиа семена. Както бях писала, че си ги слагам на всичко, сложих си ги и в този йогурт. Те нямао особен вкус, нито мирис, имат само множество полезни съставки, така че не губите нищо ако добавите няколко лъжици.
Начина на приготовление е много прост. Трябва да намачкате бананите с вилица на пюре, фъстъченото масло трябва да е леко растопено, за да се смеси с бананите, след това към тази смес се добавя млякото. Всичко се разбърква. Пробвайте на вкус какво ви допада най-много. Аз сложих по-малко фъстъчено масло, защото е малко тежко и повече банани. За по-хомогенна консистенция може да пасирате с пасатор.
Ако разполагате с формички за домашен сладолед изсипвате сместа в тях, ако не то може да ползвате обикновени чашки или направо  голяма кутия от някакъв сладолед (много е удобно, защото си правите по-голямо количество и си имате за  два-три дни).*

Marieta

  • **
  • Публикации: 53
  • Рейтинг: +0/-0
    • Да си поговорим за право и права!
Re: Бананов Заледен йогурт
« Отговор #1 -: Април 30, 2015, 13:16:39 »
 :ole
Международна компетентност при искове за развод.