KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Къпиново парфе

*

Taraxacum

  • ****
  • Публикации: 781
  • Рейтинг: +5/-5
Къпиново парфе
« -: Юни 22, 2015, 00:24:58 »
 Направило ми е впечатление, че все по-често се избягват тежките и вредни храни. Това е много хубаво, от известно време наблюдавам, че се случва една плсвна промяна към по- лек и здравословен начин на хранене и на живот. По време на летните жеги също или отказваме да и хапмен нещо сладко или ако го направим ни е малко тежко и неприятно след това, затова аз имам едно много вкусно решение на този проблем и то се нарича къпиново парфе. Добре звучи, а!

Нужни ще са ви две три шепи кашу, което е било предварително накиснато във вода са 6-8 часа, къпини, някакъв подсладител, препоръчвам стевия на прах, малко вода и чиа семена.
Начин на приготвяне:
Предварително накиснатото кашу се блендира с помощтна на малко вода в блендер. Целта е да се постигне каша, не много гъста, но не и водниста. Водата трябва да е малко, за да не натоварва блендера много при самото смилане. Получената каша сипете в два съда. Към единия добавете чиа семената и още малко вода. Ооо забравих, също и стевията, блендирайте кашуто с нея.
Трябва да разполагате сега с една купичка чиста каша от кашу, каша от кашу с чиа семена и купичка с къпини.  За още по-голям разкош и за  да бъде още по-красиво може да разделите кашата от кашу на три като третата част да блендирате отново с малко къпини, ще стане бледо лилава.

И след като всичко ви е готово и е в купички пред вас вземете чашите, в които ще го сервирате и започнете да редите пластове ту от кашуто с чиа, след това малко цели плодове, после чистата паста от кашу, после оцветената в лилаво, после пак плодове и така докато напълните въпросните съдове до горе. Като най- отгоре сложете повече къпини и поръсете с чиа семена. Преценете количеството на съставките и броя на десертите, които искате да направите. Имайте предвид, че ядките набъбват леко при накисването, но това не увеличава кой знае колко обема им.