KoKiTa.eu - да поговорим по женски!Печен ябълков чипс с канела

*

Taraxacum

 • ****
 • Публикации: 781
 • Рейтинг: +5/-5
Печен ябълков чипс с канела
« -: Април 18, 2015, 15:02:35 »
Показах ви как  да си направите пържен чипс от туквички,  сега ще ви покажа и как да си направите сладък ябълков чипс, който е печен,а не пържен. Тиквения чипс беше с една идея по-здравословен от познатия ни на всички картофен, а този е не с една, а с 10 идеи по-здравословен и диетичен (като направим малко изключение за захарта ;) ).
За да си направите този чипс ще са ви нужни ябълки толкова, колкото вие прецените, че желаете, кафява пудра захар (не знам дали продават такава по магазините, аз си я правя сама в къщи, като я смилам в електрическа мелачка за кафе) и канела ( за къде са ябълките без канела, някак все едно двете възрят ръка за ръка, особено що се отнася до сладкишите).
На картинката се вижда как ябълките се стържат на ренде със специална приставка. Продават такива с много различни приставки, за различна дебелина, размер и начин на нарязване. Ако имате такова ползвайте него, ако нямате нарежете ябълките на кръгчета с нож, на тънки кръгчета, но не прекалено тънки. Обръщам внимание да ги нарежете, докато при тиквичките ако помните използвахме картофобелачката.
Като сте свършили с етапа на рязането смесете в една по-дълбока чиния или купа пудрата захар с канелата, в тях ще овалваме кръгчетата ябълка, след което ще ги нареждаме в тава и пъхаме във фурната.
Загрейте фурната на 180-200 градуса за десетина минути. Използвайте хартия за печене, за да не залепнат ябълките за тавата, защото няма да използваме никаква мазнина.
Докато едните се пекът, пригответе през това време другата тава по същия начин, за да се свърши по-бързо с направата на чипса и да се пристъпи към по-приятната част – яденето .
Не е нужна да сменяте хартията за печене,просто отстранете вече готовия чипс и наредете другия, докато през това време другата тава се пече. Печенето не отнема повече от 5-10  минути, зависи от температурата на фурната и дебелината на резените ябълка. Както виждате от топлината захарта е придала доста апетитен златист цвят, а само ако знаете как хубаво ухае кухнята при приготовленията на този чипс. Мммм…*

Marieta

 • **
 • Публикации: 53
 • Рейтинг: +0/-0
  • Да си поговорим за право и права!
Re: Печен ябълков чипс с канела
« Отговор #1 -: Април 18, 2015, 15:10:48 »
Ехааа,доста добре изглежда, а за аромата...не се и съмнявам:)
Международна компетентност при искове за развод.

*

Taraxacum

 • ****
 • Публикации: 781
 • Рейтинг: +5/-5
Re: Печен ябълков чипс с канела
« Отговор #2 -: Април 18, 2015, 15:36:04 »
Страхотен е!!!! Направете го когато имате време и излишни ябълки или когато ви се похапва нещо сладко и хрупкаво.  :yahoo