Спално бельо за добро настроение и здраве – 5 топ цвята

Нека предварително да споделим, че в заглавието не става дума за едноцветно спално бельо, но за основния цвят, който стои като главно впечатление когато видите завивките. В този смисъл има спално бельо, което се базира на белия десен, но е украсено с прекрасни образи, които допълват цялостното впечатление. Заедно с това, цветът винаги е имал много силно въздействие, затова предлагаме 5 идеи, които ще ви донесат настроение и здраве

Бяло спално бельо – не случайно масово се е наложил образа за спално бельо в бял цвят, не само вкъщи, но и в много хотели по света. Нищо друго като белите завивки не гарантира добрия нощен сън, релаксация на ума, но също така придава класа и стил. Освен това то се съчетава лесно с други цветови намеси, върви добре с флорални елементи, с геометрични мотиви и много други декорации.

Червено спално бельо – тук вече говорим за романтика, страст, топлина. Червеният цвят влияе много силно на ума и за разлика от много други цветове, които имат успокояващ ефект, червеното има възбуждащ сетивата вид. Много добре се съчетава червения десен с флорални мотиви, или обратната визия, бял десен покрит почти целия с червени флорални елементи.

Жълто спално бельо – определено не е най-типичния цвят за спалнята, но самата му препратка към топлината и слънчевия ефект го прави подходящ за хора, които имат нужда да започват дена си позитивно и с настроение. Много добре се съчетава с по-тъмни неутрални ивици, геометрични елементи и добре стилизирани флорални мотиви.

Зелено спално бельо – още със споменаването на зеленото идва асоциацията с природата. Много подходящо спално бельо за хората, които искат да имат близост с природното усещане. То успокоява ума, тялото и духа, и помага при натрупан стрес след дълъг работен ден. Съчетава се с флорални мотиви, но и с декорация в различни абстрактни форми

Синьо спално бельо – няма как да не завършим текста със стил и класа, каквито извират от синия цвят. Освен това, той има много мощен успокояващ, потапящ ефект за сетивата, а различните видове синьо има своите различни асоциации и символика. Синьото спално бельо може да е украсено с най-различни абстрактни мотиви, стилизиране цветя и образи от морската флора и фауна.