Стрес при преместване – как се избягва

Преместването на къща не е от вида работа на някой, които действително искат да минат през всичката хамалогия. Дори и да наемете професионални хамали, опитът и нещата, с които предстои да се сблъскате може да бъде травматичен.

Ако сте решили, че вашето отстраняване на стари мебели трябва да бъде екологично чисто, може да се почувствате дори леко претоварени и стресирани. Стресът идва с всички премествания, но истината е, че вие ​​ще се чувствате много по-добре, ако решите да го направите по екологичен начин.

Ето някои от нещата, които трябва да знаете:

1. План от рано. В някои отношения, екологично чисти премествания и изхвърляне на мебелине са много различни от благоприятните за околната среда „колеги“. Планирането и организирането на всичко възможно най-рано е най-добрият начин да се уверите, че не се стигате до точката, в която част от нещата трябва да бъдат складирани някъде.

2. Да не се паникьосвайте. На първо място ще чувствате, че твърде много неща са и трябва да се справяте едва ли не сами. В повечето случаи ще бъде прави, а тогава е добре да планирате бъдещето.

3. Започнете с нещата, които не използвате повече (включително храна, играчки и дрехи). Преминете към нещата, които използвате рядко и опаковат. Предвидете и почистване на мазета и тавани, които това са местата, където хората складират най-често и най-много излишни и вече неупотребявани неща.

4. Може да почувствате, че екологосъобразният начин е по-труден за постигане, но всичко в началото изглежда сложно. Реално не е така. В края на краищата, екологичният ход е нищо друго, освен една нормална форма за отстраняване на всякакви отпадъци. Чрез просто раздаването на старите си дрехи и рециклиране на стари списания и хартия сте направили огромна крачка напред в опиат си да помогнете на Земята.

5. Когато планирате Изхвърляне на мебели, не забравяйте да вземете под внимание, екологично чисти материали за опаковане. Тези дни, те могат да бъдат намерени в много места и могат да бъдат доста скъпи. В противен случай, може да бъдете прекалено стресирани върху последния момент и може да искате просто да се откаже от идеята си.

6. Усмивката – не забравяйте, че каквото и както и да планирате винаги трябва да сте позитивно настроени. Преместването по екологичен начин не трябва да бъде допълнително-източник на стрес, а начин да се направите със себе си и да се чувствате добре.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *