Елиминиране на стреса при преместване на дома

Стрес при преместване – как се избягва

Преместването на къща не е от вида работа на някой, които действително искат да минат през всичката хамалогия. Дори и да наемете професионални хамали, опитът и нещата, с които предстои да се сблъскате може да бъде травматичен.

Ако сте решили, че вашето отстраняване на стари мебели от дома, гаража или мазето трябва да бъде екологично чисто, може да се почувствате дори леко претоварени и стресирани. Стресът идва с всички премествания, но истината е, че вие ​​ще се чувствате много по-добре, ако решите да го направите по екологичен начин.

Ето някои от нещата, които трябва да знаете

1. План от рано. В някои отношения, екологично чисти премествания и изхвърляне на мебелине са много различни от благоприятните за околната среда „колеги“. Планирането и организирането на всичко възможно най-рано е най-добрият начин да се уверите, че не се стигате до точката, в която част от нещата трябва да бъдат складирани някъде.

2. Не се паникьосвайте. На първо място ще чувствате, че твърде много неща са и трябва да се справяте едва ли не сами. В повечето случаи ще бъде прави, а тогава е добре да планирате бъдещето.

3. Започнете с нещата, които не използвате повече (включително храна, играчки и дрехи). Преминете към нещата, които използвате рядко и опаковат. Предвидете и почистване на мазета и тавани, които това са местата, където хората складират най-често и най-много излишни и вече неупотребявани неща.

4. Може да почувствате, че екологосъобразният начин е по-труден за постигане, но всичко в началото изглежда сложно. Реално не е така. В края на краищата, екологичният ход е нищо друго, освен една нормална форма за отстраняване на всякакви отпадъци. Чрез просто раздаването на старите си дрехи и рециклиране на стари списания и хартия сте направили огромна крачка напред в опиат си да помогнете на Земята.

5. Когато планирате изхвърляне на мебели, не забравяйте да вземете под внимание, екологично чисти материали за опаковане. Тези дни, те могат да бъдат намерени в много места и могат да бъдат доста скъпи. В противен случай, може да бъдете прекалено стресирани върху последния момент и може да искате просто да се откаже от идеята си.

6. Усмивката – не забравяйте, че каквото и както и да планирате винаги трябва да сте позитивно настроени. Преместването по екологичен начин не трябва да бъде допълнително-източник на стрес, а начин да се направите със себе си и да се чувствате добре.

5/5 - 2 гласа