Избор на сватбен фотограф

Сватбен фотограф – 8 топ съвета

Вашият сватбен фотограф е един от най-важните участници на сватбеното тържество. Ето какви съвети би споделил той с вас, така че да получите сватбени снимки мечта.

Съвети от сватбен фотограф

Когато провеждате първата си среща, не се страхувайте да задавате въпроси! Ето някои ключови теми, които трябва да обсъдите:

1. Посъветвайте се и обсъдете договора в подробности, за да се уверите, че в него няма никакви изненади. Бъдете сигурни, че сте го прочели внимателно и напълно сте го разбрали, преди да го подпишете и да го върнете обратно.

2. Попитайте вашия сватбен фотограф колко време ще отнеме да обработи и завърши снимките преди да стигнат те до вас. Знайте, че „доизкусуряването” им може да отнеме известно време.

3. Попитайте дали ще има някакви сътрудници, които да помогнат в отразяването на вашия специален ден.

4. Направете годежни снимки.

Това е чудесен начин да видите как ще си взаимодействате. Вашите годежни снимки ще дадат възможност да работите с вашия сватбен фотограф лице в лице преди големия ден. Предварителното опознаване ще намали нивата на стрес преди вашата сватба.

5. Проверете прогнозата за времето.

Преди избора на дата за сватбата, винаги е добре да се знае какво време може да се очаква. Ако е дъждовно време на годината и вие искате да има сватба на открито, уверете се, че имате резервен план.

Ако се притеснявате за снимките на закрито, помолете да направите малка разходка, за да получите идеи за снимки и да облекчите нервите си.

6. Разберете как ще разгледате вашите снимки.

Има уеб сайтове, които много професионалисти използват, за да споделят своите снимки със сватбени двойки. Това е един много полезен онлайн инструмент, който прави лесно преглеждането и отпечатването на вашите снимки.

Но това не е единственият начин, по който може да видите снимките, просто не забравяйте да попитате вашия сватбен фотограф какво той ще използва, за да ви покаже своите снимки.

Посъветвайте се за политиката му по отношение на това да ви даде диск с вашите изображения. Някои професионалисти ги искат за себе си, докато други ще ви ги дадат след определен период от време.

7. Не забравяйте за извънредните разходи.

Ако вашият сватбен фотограф пътува до мястото, където ще се състои сватбата, имате предвид настаняване в хотел, транспорт и допълнителни такси за времето за пътуване. Не забравяйте да покриете всички разходи преди големия ден.

8. Придържайте се към графика.

Това е наистина важно – да водите подробен график и да се придържайте към него! Ще бъде много полезно за вашия сватбен фотограф да знае точно кога и къде да отиде, така че да сте сигурни, че има достатъчно време за вашите снимки.

Опитайте се да му дадете вашия график най-малко една седмица предварително, така че той да може да го погледне. Не се страхувайте да поискате от него съвети когато планирате времето си. Той е присъствал на много сватби и може да предложи полезни съвети.

5/5 - 3 гласа