Избор на сешоар за всеки тип коса

Видове сешоари и техните предимства и недостатъци

Търсите ли съвременен модел сешоар, който да осигурява точно това, от което се нуждае касата ви? Ще се изненадате от огромния избор модели сешоари, които ви осигуряват много повече от изсушаване на косата с топла въздушна струя.

Правилното сушене на косата спомага запазване на здравината на косъма, поддържа красивия вид на кичурите и придава естествен блясък и привлекателност на прическата ви. Изборът на правилен сешоар за коса ще ви спести много време за сушене и оформяне на косата и в максимална степен ще предпази кичурите от увреждане от обработването с температура.

Съвременните модели сешоари използват напреднали технологии, с които значително се скъсява времето за сушене на косата в сравнение с познатите ни стари модели. Модерните сешоари подобряват здравината на косъма. След правилното сушене на косата ще я усещате мека, лъскава и по-здрава, готова за оформяне в страхотни прически. Тези електроуреди за дома са страхотно попълнение за всяка жена.

По структура и принцип на действие старите модели сешоари не се различават съществено от съвременните. Една от основните разлики е във формата на по-новите – те са много по-ергономични и удобни за захват и значително по-леки.

Какви са елементите на сешоарите?

Една от основните части в сешоарите е металната навивка, която произвежда топлина. Топлият въздух се задвижа от електрическо моторче, което насочва въздушната струя към основният отвор на сешоара. Макар и подобни по структура, традиционните сешоари не могат да достигнат резултатите, които се получават с модерните сешоари. С традиционните инструменти косата често се заплита и остава груба на пипане, защото те не разпределят температурата равномерно в цялата коса.

Кои са основните модели съвременни сешоари и какви предимства осигуряват за различните типове коси?

Йонизиращи сешоари

Йонизиращите сешоари използват сравнително нова технология, излъчваща отрицателни йони. Благодарение на свързването им с положително заредената коса те запазват естествената влага в кичурите и им предават красив блясък и здравина. Резултатите след сушенето с йонизиращи сешоари е по-здрава и гъста коса с обаятелен вид.

Керамични сешоари

Керамичните сешоари са истинското решение на проблема с неравномерното разпределяне на температурата. Най-голямото предимство на този тип сешоари е именно това – с тях успешно ще изсушите косата си, като топлината ще бъде равномерно разпределена без риск от прегряване и прекомерно изсъхване. Много от съвременните сешоари са с вградената технология, с която може да отнема от топлината, когато е твърде висока.

Обикновено керамичните сешоари са оборудвани с терморегулатор за настройване на температурата. Цената на този тип сешоари често е по-висока от другите видове, но предимствата на моделите си заслужават, особено ако сушите косата си със сешоар всеки ден или косата ви е тънка и увредена от третиране.

Турмалинови сешоари

Турмалиновите модели сешоари за коса се произвеждат с минерала турмалин, който излъчва голямо количество отрицателни йони, когато се загрее. Възможностите му да освобождава отрицателни йони са по-добри от керамичните сешоари. В много модели сешоари се използва комбинацията от турмалин с други технологии за още по-добър ефект от сушенето.

Правилният избор на сешоар ще подобри цялостната грижа за косата ви, която полагате всеки ден. Специалистите препоръчват винаги да избирате моделите според качеството и предимствата им, а не според цената, поне според мненията на Brasty.bg – водещ магазин за грижа за тялото на всеки човек.

5/5 - 2 гласа